Mafiánská královna krásy: Byla těhotná a naštvaná, vraha svého manžela prošpikovala 29 kulkami

Pupetta Maresca, mafiánská královna krásy: Smrt prvního manžela pomstila sama, po rozchodu s druhým začala válka mezi rodinami
Zdroj: Wikimedia Commons, unknown author, Public domain

Slovo mafie vždy symbolizovali muži, tak to alespoň známe z filmů a knížek. Ve skutečném životě se však na vysokých postech v organizovaném zločinu objevovaly i ženy. V Itálii si v padesátých letech vysloužila místo bosse Pupetta Maresca, když chladnokrevně zastřelila manželova vraha.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 09. 2022 11:00

Assunta Maresca se narodila v roce 1935 do obávané italské mafiánské rodiny ve městě Castellammare di Stabia, které bychom našli poblíž Neapole. A právě tam vládla Camorra – organizace, se kterou si nebylo radno zahrávat.

Mafiánská dcerka

Kvůli vzhledu se jí přezdívalo Pupetta, čili malá panenka. I když vypadala na první pohled nevinně, pocházela ze zločineckého rodinného klanu. Její otec Vincenzo byl šéf místní buňky, ona sama byla svědkem páchání těžkých zločinů. Jednou za rok uspořádala rodina velkou oslavu. Připomínali si den, kdy Vincenzo utekl z vězení.

Specialitou rodiny Marescových byly nože, které uměli používat skutečně bleskurychle. Pupetta byla dokonce jednou obviněna již ve škole, že na spolužáka vytáhla nůž. Ale ani tato skvrnka na její pověsti nezabránila tomu, že v devatenácti letech vyhrála místní soutěž krásy. Tím na sebe upoutala pozornost člověka, který zpečetil její osud – Pasquala Simonettiho. Tento mohutný muž ovládal trh se zeleninou a ovocem. Také pašoval různé zboží. Sice si musel nějakou dobu posedět v chládku, ale jakmile vyšel na svobodu, konala se veselka. Z ní pochází úvodní fotografie k článku.

Mstitelka Pupetta

Mladá žena brzy po svatbě otěhotněla. Jenomže jak to u mafie bývá, nikdo si nemůže být jist životem. A jakmile se jistému Antoniovi Espositovi znelíbilo, že Simonetti až příliš ovládá trh s bramborami, nechal ho zlikvidovat nájemným vrahem. Mladou paní, a nyní již vdovu, to silně rozrušilo. Svůj smutek se však rozhodla řešit násilím. Navíc i jí samotné začal Esposito vyhrožovat. Musela tak vzít ochranu sebe a dítěte do vlastních rukou.

Policisté v zajištění bezpečí moc úspěšní nebyli, proto si na pomoc zavolala ještě bratra. Úkol byl jasný - sejmout muže, který jí nechal zastřelit manžela a nyní usiluje o její život. Počíhat si na něj měli u Simonettiho hrobu. Když se tam objevil, Puppetta do něj vpálila 29 kulek. Následně se z ní stala mediální hvězda s přezdívkou Diva zločinu. Nebylo divu, neboť vraždila ve vysokém stupni těhotenství a neustále prohlašovala, že požadovala pouze spravedlnost za smrt svého manžela. A když pronesla, že střílela z lásky, lidé u soudu propukli v potlesk. Porota jí to ale neuvěřila. Po porodu dostala 14 let natvrdo.

Puppetta, nová hlava mafie

Z původního trestu si odseděla jen pár let. Během výkonu se prý měla jako v bavlnce. Zpočátku tam vychovávala i syna, pak si ho vzala na starost její matka. Puppettina sláva stoupala. Dokonce si zahrála ve filmu, který byl inspirován jejím životem. Po propuštění z vězení se spojila s Umbertem Ammaturem, který byl ještě horší než její zesnulý manžel. Stali se partnery a poté manžely, dokonce se jim narodila dvojčata. Ale ani tento svazek nevydržel.

V roce 1974 byl Pupettin syn Pasqualino přepaden a zavražděn. Ona z tohoto činu podezřívala svého manžela, později se ale ukázalo, že s tím nemá nic společného. V roce 1982 se rozešli a tehdy začala mezi rodinami zuřit válka. Vraždy byly na denním pořádku. O život přišel i psychiatr Aldo Semerari, který pracoval pro policii. Obvinění padlo na Pupettu a Ammatura. Zatímco on utekl z vězení, ona v něm musela strávit čtyři roky. Nakonec byla propuštěna kvůli nedostatečným důkazům. Pupetta Maresca zemřela 29. prosince 2021 ve věku 86 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Pupetta Maresca

Allthatsinteresting.com: Meet Pupetta Maresca, The Beauty Queen And Mob Wife Who Shot Her Husband’s Killer In Cold Blood

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články