3 znamení zvěrokruhu, která si neumí představit život bez dětí

3 znamení zvěrokruhu, která si neumí představit život bez dětí
Zdroj: Pixabay

Věděli jste už od dětství, že jednou chcete založit rodinu, a od časné puberty jste slintali nad každým miminkem v kočárku? Možná za to nemůže jen váš naturel, ale i znamení zvěrokruhu. Některá totiž mají k rodičovství obzvláště vřelý vztah.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 16. 03. 2021 07:00

Ve společnosti platí nepsané pravidlo, že když dosáhnete určitého věku, okolí se automaticky začíná ptát, kdy si konečně pořídíte děťátko. Pro která znamení zvěrokruhu to nemusí být až tak nepříjemná otázka?

Znamení zvěrokruhu Rak (22. června – 22. července)

Za bezdětných let se mohou zdát trochu do větru, jak ale dojde na rodičovství, jsou ukázkovými typy. Byť si to mnohdy na první dobrou nepřiznají, rodina je pro ně přirozeným vyústěním života a těší se na ni už dlouho předtím. Všechny kroky, které v životě učiní, dělají často s myšlenkou na budoucí šťastné hnízdění.

Když už děti mají, jsou starostliví, pečující a rodina je pro ně na prvním místě. Umí vytvořit dokonalý domov plný lásky. Často mají v sobě tuto myšlenku zakódovanou tak hluboko, že by kvůli dětem neodešli ani z nefungujícího partnerského vztahu. Bývají přecitlivělí a každá životní situace je dojme mnohem více než ostatní. Jsou přesně těmi typy, které na oslavách pořizují tisíce fotek, chlubí se svými potomky přátelům a ochranu rodiny považují za životní poslání.

Na rodině lpí i ve chvíli, kdy děti již vyrostou, a proto je mohou svou láskou až dusit. Raci, uvědomte si, že každý človíček jednou dospěje a děti vás zkrátka v pozdějším věku už tolik nepotřebují.

Znamení zvěrokruhu Lev (23. července – 22. srpna)

Znáte pohádku Lví král, kde Mufasa bezmezně chrání Simbu? To je příklad lví lásky a rodičovství. Lidé narození v tomto znamení v sobě mají zakódovanou velkou potřebu ochrany svých potomků, proto nechtějte přijít se lvím rodičem do křížku. Na své potomky si potrpí a nikoho nenechají o nich říct křivého slova.

Mají tendence své děti rozmazlovat a opečovávat je v té nejvyšší možné míře. Zbožňují je a koupí jim vše, na co si ukážou. Občas přes svou bezmeznou lásku nedávají dětem prostor, aby poznaly skutečné hodnoty a čelily nástrahám života. Může se tak stát, že jejich potomci vstoupí do života naivní a nepřipravení.

Lvi ale zároveň vyžadují, aby je děti poslouchaly a následovaly v jejich názorech. Pokud se zrozenci v tomto znamení něco nelíbí, nebojí se zařvat. To má za následek, že byť se dítě cítí jako v bavlnce, chová ke svému rodiči bezmezný respekt, který často přetrvává až do dospělosti. Lvi od svých dětí vyžadují úspěch a vychovávají je ve svých hodnotách.

Znamení zvěrokruhu Štír (24. října – 22. listopadu)

Rodič, který je připraven za své dítě dýchat – to je Štír. Je dost individualistický, a proto pokud je třeba, okamžitě přepne do režimu bojovníka a je schopný se o dítě postarat za jakýchkoliv okolností. Štír vyžaduje úctu, respekt a autoritu. Nestrpí neposlušnost a nevychované dítě bere jako svoje selhání. Zato když potomek potřebuje jeho pomoc, neváhá ani vteřinu.

Štír velmi nerad pouští své dítě v dospělém věku do náruče partnera. Velký problém mají zejména otcové děvčat, kteří se extrémně perou se skutečností, když jejich malá holčička vyroste a přivede si domů kluka. Nijak zvlášť vstřícně na tom nejsou ani matky Štírky, které své milované syny touží dát do ruky jedině takové dívce, která předčí jejich očekávání. Tomu ovšem téměř žádná partnerka nedostojí.

Taková pozice plyne z přirozené podstaty Štíra, která tkví v potřebě podpory, starostlivosti a péče, zároveň se však tvrdě bije se žárlivostí a potřebou vlastnit. Partneři Štírů by mohli vyprávět.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články