Kdo je vaším planetárním vládcem podle znamení zvěrokruhu: Krásná Venuše, ohnivý Mars?

Kdo je vaším planetárním vládcem podle znamení zvěrokruhu: Krásná Venuše, ohnivý Mars?
Zdroj: Pixabay

Každé znamení zvěrokruhu má svého patrona v podobě jednoho vesmírného tělesa sluneční soustavy. Tento planetární kmotříček ovlivňuje povahu, vlastnosti i osud svého zrozence. Je vaším ochráncem vášnivý Mars, proměnlivá Luna nebo samotné Slunce? Pokračujte ve čtení, ať se dozvíte více!

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 24. 03. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berany představuje ohnivý Mars, který nese jméno římského boha války Marta. Mars představuje bojovnost a plodnost, která skvěle koresponduje s vášnivou a nespoutanou povahou Beranů. Berani jsou díky této planetě obdařeni vůdčími sklony a schopností jít hlavou proti zdi. Tryská z nich odvaha i silná sexualita.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ochránkyní Býků je planeta lásky a krásy Venuše, díky které mají Býci zálibu ve všem hezkém a příjemném. Býci si dokáží užívat života, proto na ostatní často působí jako velcí požitkáři. Pro Býky je velice důležitý jejich partnerský vztah, který opečovávají klidně celý život. Býci mají rovněž pozitivní vztah k umění a dobrý vkus na módu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížencům odpovídá planeta Merkur nesoucí jméno římského posla bohů. Merkur v sobě spojuje ženský a mužský princip, čímž odpovídá duální povaze tohoto znamení. Merkur se vyznačoval vysokým intelektem, výmluvností a smyslem pro obchod. Blíženci jsou stejně jako on činorodí, výřeční a důvtipní. Mohou být však také vypočítaví a úskoční.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou pod vlivem stříbrného Měsíce. Stejně jako tajemná Luna je i toto znamení velice proměnlivé a spjaté s vodou. Luna znamená ženský princip, city, instinkt a plodnost. Raci v životě hledají útočiště a lásku, pro kterou jsou schopní obětovat snad všechno. Rak je rodinný typ, který je vzorným partnerem i rodičem.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ochráncem Lvů je samotné Slunce, které je dárcem života a středem sluneční soustavy. Lvi chtějí být stejně jako jejich patron ve středu dění a mít všechno pod kontrolou. Jedná se o ambiciozní a soutěživé znamení, které chce vždy vyhrát. Umějí být však i velmi velkorysí a neváhají poskytnout ochranu a pomoc slabšímu.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panna je stejně jako Blíženci pod vlivem planety Merkur. Panny se díky tomu vyznačující vysokým intelektem a převahou rozumu nad city. Panny si dokáží jít za svým cílem a umí při tom být velice vytrvalé a mazané. Zrozenci Panny jsou ze všech znamení zvěrokruhu nejzručnější, proto vynikají v manuálních pracích a v obchodu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Patronkou Vah je krásná Venuše. Váhy jsou díky ní smyslné, rafinované a okouzlující. Venuše umí milovat a pomáhat, ale ve svém negativním aspektu dokáže být také velice sobecká. Může se proto stát, že Váhy myslí především na sebe a svoje potěšení. Váhy milují všechno hezké, proto mezi nimi najdeme lidi s uměleckými sklony.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírovi je přisuzován tajemný Pluto, bůh vládnoucí podsvětí a říši mrtvých. Pluto dokáže silného člověka zocelit a dovést ho do jeho skutečného cíle. Tato temná planeta přináší vnitřní rozvoj, přijmutí záporných stránek života i cestu k opravdovému poznání. Pluto je však zrádný a může mít sklony k násilí a falši.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají to štěstí, že je jejich patronem nejvyšší římský bůh Jupiter, který vládne nebesům i hromu. Jupiter je planetou moudrosti, blahobytu a hojnosti ve všech oblastech života. Svoje zrozence dokáže motivovat a přinášet jim odhodlání a činorodost. Střelec bohužel může být také namyšlený a ve své pýše jen těžko rozpozná pravdu od lži.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Patronem Kozorohů je Saturn, římský bůh zemědělství, sklizně a času. Kozorohům dodává neústupnost, vysoké ambice i jistou uvážlivost. U Kozorohů se však může projevit příliš vysoký konzervatismus a sklony k pesimistickému myšlení. Astrologové vnímají Saturn jako duchovní planetu, která je spojována s karmou a minulými skutky.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Nad Vodnáři drží ochranou ruku Uran, který je pojmenovaný po prvním řeckém bohu nebe Uranovi. Tato planeta představuje změnu, posun a převraty, proto jsou Vodnáři originální a neustále hledají, co by se dalo vylepšit. Vodnáři nelpějí na žádných tradicích a hledají to nejlepší možné řešení. Dokáží být velice nevypočitatelní až zrádní.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ochráncem Ryb je Neptun, vládce moří i sladkých vod. Jde o planetu, která umocňuje fantazii a dodává inspiraci i neotřelé nápady. Zrozenci Ryb jsou proto kreativní a nepředvídatelní jako vodní hladina. Tato planeta holduje všemu duchovnímu, proto se jejím chráněncům může stát, že se až příliš rozejdou s realitou a zabřednou hluboko do říše snů a pohádek.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články