Přichází květný superúplněk: Která 3 znamení zvěrokruhu ovlivní nejvíc?

Přichází květný superúplněk: Která 3 znamení zvěrokruhu ovlivní nejvíc?
Zdroj: Unsplash

Květný superúplněk nastane ve středu 26. května a jak už jeho název napovídá, v našich životech vykvetou různé změny. Na co se máme připravit?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 24. 05. 2021 14:00

Příroda se probouzí naplno a díky tomu dostal květný úplněk názvy jako Měsíc květin, mléka nebo výsadby. Jenže v některých částech Země se prolíná i s úplným zatměním Měsíce, co můžou pocítit zejména senzitivní lidé, na které čeká neklid a napětí.

Květný úplněk v přírodě

Je to největší a nejjasnější úplněk roku, neboť Měsíc bude nejblíž k Zemi. I když ve vesmírném měřítku těch 150 kilometrů vlastně nic moc neznamená a volným okem to patrně nezjistíte. Pokud ale patříte mezi fanoušky úplňků, možná vás potěší informace, že je o 15 % jasnější než běžný úplněk.

A kdy to všechno vypukne? V České republice bude možné květný úplněk spatřit v plné kráse ve středu 26. května v 13:14.

Už sám název napovídá spjatost s květy a rostlinami, které budou v tento den mít mimořádně citlivé nadzemní části. Ale zatímco bychom se měli vyhnout stříhání keřů nebo řezání stromů, naopak se doporučuje zaměřit na kořeny. Právě tyto části rostlin mají o květném úplňku největší sílu.

Květný úplněk a znamení zvěrokruhu

Zatmění Měsíce, které nastane v průběhu květného úplňku, se odehrává v ohnivém a svobodomyslném znamení Střelce. To oživí naši touhu po duchovní expanzi, ale také dobrodružství a cestování. S tím souvisí jeden důležitý moment - měli bychom se zastavit, poodstoupit a podívat se na naše životy z většího úhlu. V této složité době se totiž lehce mohlo stát, že kvůli lpění na detailech nevnímáme celek, který je nesmírně důležitý. Naštěstí nás příval energie Střelce může doslova nakopnout a přinést nám tolik žádaný optimismus.

Pokud jde o konkrétní znamení, velké věci čekají na Ryby. Ty by se měly připravit na pozoruhodné změny v práci. Žádný strach, půjde o pozitivní záležitosti, dočkají se uznání dosavadního úsilí, nebo dostanou novou a zajímavou nabídku zaměstnání. Na Štíra čekají také změny, ale vedle finančního zisku může jít také o náhlé výdaje. V oblasti vztahů to nejlepší patrně čeká na Lvy - možná potkají novou lásku. Nebo, co je docela zajímavý posun, se z přítele stane milenec a z milence partner... V obou případech vás příliv vzrušující energie v milostném životě zaplaví inspirací, která pronikne i do dalších oblastí vašeho života.

Zdroje informací:

Almanac.com: Full Moon for May 2021

Wikipedia.org: Úplněk

Bustle.com: May’s Full Flower Moon Is Bringing Major Changes For All Zodiac Signs

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články