Svatá Anna je nejen chladná z rána, ale i ochránkyní matek: Jaký význam má toto datum právě pro vás?

Svatá Anna je nejen chladná z rána, ale i ochránkyní matek: Jaký význam má toto datum právě pro vás?
Zdroj: Pixabay

V úterý 26. července si připomínáme svatou Annu, ochránkyni matek, mateřství i šťastného porodu. Co přináší energie tohoto data do života jednotlivců?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 26. 07. 2022 06:00

Svatá Anna byla údajně matkou Panny Marie a tedy babičkou Ježíše Krista. Jméno Anna se vykládá jako "laskavá", byla také ochránkyní matek, mateřství a porodu. Od dob papeže Řehoře III. je její svátek slaven 26. července. Na svatou Annu se podle pranostik láme léto a přicházejí chladnější rána. Už teď také můžete na obloze zahlédnout Perseidy, které vrcholí v noci z 12. na 13. srpna 2022.

Na svatou Annu půjde o mateřství

Energie mateřství se promítne do úvah každého z nás. Ti, kdo ještě nemají děti, o nich mohou začít uvažovat, jiní se zamyslí nad dalším potomkem, o kterém dříve nechtěli ani slyšet. Právě v mateřství mohou teď někteří najít cestu, jak získat potřebný impulz do života. Svatá Anna je také patronkou šťastného porodu.

Zaštítila rovněž města jako Florencii, Innsbruck, Neapol, Bretaň nebo Québec. Někteří tak mohou pociťovat neklidné nohy a bude je lákat vůně dálek, cestování, poznávání i překonávání vlastních limitů.

Svatá Anna umožní překonání limitů

Svatá Anna je také patronkou hned několika profesí, například tkalců, truhlářů, horníků nebo mlynářů. Pracovitost tak umožní jednotlivcům dosáhnout svých snů. Půjde o cesty, které umožní jít si za tím, kam vás srdce táhne. Svatá Anna pečuje o ty, kteří se nebojí vykročit vstříc svému vysněnému životu.

Křesťanská ikonografie zobrazuje Annu jako dámu v dlouhém přepásaném šálu. Přináší s sebou tak energii vznešenosti, která se promítne do mezilidských vztahů. Nadále si už v hádkách nenecháte líbit nic, co je přes čáru. Naopak se některé vztahy uzdraví a začnou znovu fungovat.

Další horoskopy ➔

Zdroj informací:

cs.wikipedia.org

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články