Velký horoskop o józe: Jaký druh cvičení se hodí k jednotlivým znamením zvěrokruhu

Velký horoskop o józe: Jaký druh cvičení se hodí k jednotlivým znamením zvěrokruhu
Zdroj: Unsplash

Holdujete józe, nebo s ní chcete začít, ale nemáte jistotu, která je pro vás ideální? Horoskop vám určitě poradí. Podívejte se, jaké druhy jógy jsou vhodné pro každé z dvanácti znamení zvěrokruhu.

Jana Jánská
Jana Jánská 19. 07. 2023 05:56

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani mají rádi dynamickou formu jógy, která je motivuje a nabíjí energií. Vhodnou pro ně může být power jóga, ta totiž kombinuje sílu, pružnost a práci s dechem. Berani se do jógy pustí s nadšením a energií, která je udržuje v pohybu po celý zbytek dne.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci preferují stabilní formu jógy, která je uklidňuje a nabízí jim pocit pohody. Hatha jóga je pro ně ideální, protože se soustředí na správné držení těla, dýchání a prodlužování svalů. Býci se do jógy zapojují s pevnou disciplínou a dokáží v ní nalézt uklidnění a rovnováhu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si oblíbili variabilitu a společenský aspekt jógy, který jim umožňuje bavit se a sdílet své zážitky. V józe nacházejí inspiraci a příležitost k interakci s ostatními lidmi. Pro Blížence jsou ideální workshopy zaměřené na jógu nebo vinyasa flow, která propojuje pohyb s dechem.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci mají rádi jemnou a citlivou formu jógy, která je spojuje s jejich emocemi a intuicí. Pro ně může být vhodná jin jóga. Zaměřuje se totiž na uvolnění napětí a zlepšování flexibility svalů. Raci přistupují k józe s emocionální otevřeností a nalézají v ní prostor pro sebevyjádření a regeneraci.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi vyhledávají expresivní a sebevědomou formu jógy, která jim umožňuje předvést se a vyjádřit svou osobnost. Lvi by se mohli najít v takzvané jivamukti józe. Ta kombinuje dynamické pohyby s filosofií a hudbou.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pannám vyhovuje precizní a disciplinovaná forma jógy, aby se mohly soustředit na detaily a zdokonalovat techniku. Nejbližší jim bude iyengar jóga, která se zaměřuje na rovnováhu těla, hlavy a duše.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají v józe rády harmonii a vyváženost, která jim umožňuje nalézt rovnováhu mezi tělem a myslí. Sáhnout by měli po kundalini józe. Zaměřuje se na energii, dech a meditaci a díky tomu udrží tělo zdravé a Váhám přinese pocity štěstí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si lebedí v intenzivní a transformační formě jógy, díky které mohou prozkoumat temné a hluboké stránky sebe sama. Pro ně je vhodnou volbou ashtanga jóga. Ta je zaměřená na dech, sílu, vytrvalost a očistu.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci oblibují dobrodružství a svobodu. Totéž hledají i v józe, rádi by prozkoumávali nové hranice a rozšiřovali své možnosti. Jasnou volbou je pro ně asana flow jóga, která kombinuje dynamické pohyby a zaměření na mysl. Střelci naleznou v józe svůj vnitřní oheň a cítí se díky ní svobodně a plní energie.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají rádi strukturovanou a cílevědomou formu jógy, která jim umožňuje dosáhnout výsledků a posílit svou vnitřní sílu. Na to je dobrá power jóga. Kombinuje sílu, pružnost a práci s dechem.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři vyhledávají nekonvenční a inovativní formu jógy, aby mohli vyjádřit svou kreativitu. Pro ně je vhodná volba aerial jóga. Ta se provádí ve speciální síti či závěsu a nabízí nové dimenze pohybu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby si vybírají jemnou a intuitivní formu jógy, která jim dovolí propojit se svými emocemi a duchovní stránkou. Mohou si vybrat z dvojice jin jóga a restorative jóga, obě jsou zaměřené na uvolňování, relax a regeneraci. Ryby totiž v józe nalézají hlavně klid a vyrovnanost.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články