Anna (28): Ta ženská je čiré zlo, řekl manžel o mé matce. A zakázal jí chodit na návštěvy

Anna (28): Ta ženská je čiré zlo, řekl manžel o mé matce. A zakázal jí chodit na návštěvy
Zdroj: Unsplash

Anna si neví rady se situací, která nastala u nich doma. Manžel nemá rád její matku, a tak jí zakázal návštěvy. Anna si myslí, že na to nemá právo, ale bojovat s ním nejde. Anna čeká miminko a bojí se, jak to zvládne bez pomoci matky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 06. 2022 10:00

Manžel Petr (40) bohužel nikdy nenašel cestu k mojí mamce. Nemají se rádi už od prvního setkání. Ještě do nedávna se to dalo snášet. Jenže teď jsme se přestěhovali a já už mamku nevidím tak často. A Petr jí zakázal jezdit návštěvy. Nemám zdání, jak mám takovou situaci řešit.

Mamku jsem vždycky měla po ruce

Já vlastně ani nevím, co si ti dva udělali. Máma je klidné a rozvážné povahy, snese se kde s kým. Petr je zase horká hlava, hned ho všechno naštve. K rozčílení mu stačí skutečně maličkost. Za těch sedm let, co jsme spolu, jsem si na to zvykla. Máma už se také naučila, co je pro Petra přijatelné, a tak byl roky relativní klid.

Bydleli jsme kousek od Teplic a máma o pár kilometrů dál. Kolikrát jsem se cestou z práce stavila u mamky na kávu a pokec. Nebo jsme spolu zašly do kina. Zkrátka byla pořád po ruce. A vzhledem k tomu, jak dobrý vztah máme, bylo to příjemné. Teď se ale věci změnily. Koupili jsme s manželem dům v Ostravě.

Nevím, kam jsem dala rozum, když jsem k tomu svolila. Viděla jsem hezký barák, a to mi zatemnilo mozek. Sotva jsme se nastěhovali, chtěla jsem pozvat mamku na víkend. Ukázat jí, jak bydlíme. Přijela a strávila s námi dva dny. Bohužel, s Petrem se od rána do večera popichovali a já pořád někoho uklidňovala. Na základě toho setkání přišel Petr s něčím, co mě totálně rozhodilo.

Manžel zakázal mámě chodit na návštěvy

„Máma sem může jezdit jenom tehdy, když tady nebudu," pronesl po jejím odjezdu. Ty jsi tady pořád...“ protestovala jsem. Tak sem máma prostě nesmí. Už mám těch jejích rýpanců plné zuby," štěkal po mě. To mi přece nemůžeš zakázat!" vyváděla jsem. Můžu a taky to udělám. Ta ženská je čiré zlo. Už ji tady nechci vidět," znělo jeho rozhodnutí.

Kvůli stěhování musel Petr změnit práci a teď má díky bohu časté služební cesty. Takže nakonec máma vážně začala jezdit jen v čase, kdy je Petr pryč. Musím uznat, že to byla mnohem větší pohoda. Nikdo nebyl ve stresu a my si to spolu užily. Bohužel, někdy se stalo, že byla Petrovi na poslední chvíli cesta zrušena.

Takže jsem nachystané a natěšené máme musela volat, aby nejezdila. Jednou jsem se nedovolala, protože měla vybitý telefon. Byla akorát na cestě k nám. Když šel Petr otevřít, bála jsem se, co bude. A dělo se toho hodně. Petr dělal mamince celý víkend schválnosti a pobyt u nás jí maximálně znepříjemnil.

Čekám dítě, máma mi bohužel nemůže pomáhat

Nakonec máma sama přišla s tím, že ví, že je u nás doma nevítaný host. Rozhodla se, že k nám přestane jezdit úplně. „Pokud se budeš chtít vidět, přijeď ty ke mně. Ale já k vám už nepojedu," pronesla pevně. Chytl mě vztek na Petra. Máma je nejcennější člověk, kterého ve svém životě mám.

S Petrem není řeč. Ten si mele to svoje a nedá se s ním hnout. Do toho všeho jsem zjistila, že jsem těhotná. Představa, že mi máma nebude moci pomáhat, je zničující. Vůbec nevím, jak celou tu patálii vyřeším.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články