Bořek (38): Zamiloval jsem se. Ale takového soka v lásce jsem nečekal

Bořek (38): Zamiloval jsem se. Ale takového soka v lásce jsem nečekal
Zdroj: Freepik.com

Bořek už ani nedoufal, že by si někdy našel ženu. K jeho smůle se mu stal úraz, kvůli kterému musel strávit delší čas v nemocnici. Tam se mu začal zdát sen o jeptišce. Jednou ji potkal na chodbě nemocnice a věděl, že právě ona je ženou jeho života. Podařilo se mu získat její lásku?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 02. 2021 06:30

Bláhově jsem si myslel, že ve třiceti už budu mít manželku a děti. Osud mi ale nepřál, nemohl jsem najít tu správnou ženu. Skoro jsem se s tím smířil. Jenže pak se něco přihodilo.

Pobyt v nemocnici

Měl jsem ošklivou nehodu a skončil jsem v nemocnici se zlomenýma nohama a poraněnou páteří. Ze začátku jsem si dokonce přál, abych raději umřel, než byl měsíce připoután na nemocničním lůžku. Někdo to ale viděl jinak a nechal mě žít.

V nemocnici se mi zdál opakovaně jeden sen. Potkal jsem v něm jeptišku, do které jsem se skutečně  zamiloval. Viděl jsem pořádně jen její tvář, ale cítil jsem, že je to moje spřízněná duše. Sen mi přišel jako nesmysl, takže jsem mu nepřikládal žádnou váhu. Zjevně jsem pod všemi těmi léky blouznil i ve spaní.

Jednoho dne mi doktor přistavil k lůžku invalidní vozík, abych začal trénovat polohu sedu. Když jsem se konečně trochu rozpohyboval, využil jsem vozík, abych se trochu projel po patře. Vzal jsem pár drobných, že si přitom koupím kávu z automatu. Byl jsem ještě trochu nemotorný, takže mi poslední koruna spadla na zem. Neměl jsem šanci ji zvednout.

Jeptiška ze snu

Vtom ke mně někdo přistoupil. Ucítil jsem velmi hřejivý pocit u srdce. Zvedl jsem hlavu a spatřil jsem řádovou sestru. Ta tvář mi byla povědomá. Skoro se mi na okamžik zdálo, že jsem viděl její auru. Možná to bylo jen světlo, které kolem sebe měla. Zdvořile si klekla a korunu mi podala. „Chcete nějak pomoci?“ zeptala se velmi jemným hlasem.

Ano, mohla byste mi tam tu poslední korunu hodit, prosím vás?“ požádal jsem ji a dál jsem se na ni koukal jako na svatý obrázek. Během toho, co se připravovala káva, jsem si vzpomněl. To je ta jeptiška z mého snu! Myšlenka v mé hlavě doputovala až k mému srdci. Znovu jsem ucítil velmi hřejivý pocit.

Sestra mě mlčky doprovodila do mého pokoje. Chtěl jsem něco říct, ale nevěděl jsem, jak se k takové osobě mám vlastně chovat. V životě jsem s jeptiškou nemluvil. Musel jsem něco udělat, chtěl jsem ji ještě vidět. „Myslíte, že byste mi naklepala peřinu?“ plácnul jsem. V duchu jsem si nafackoval, ale nic lepšího mě prostě nenapadlo.

Spřízněná duše

Ochotně šla a naklepala mi peřinu. Poté se omluvila, že už musí odejít. Od dveří se na mě podívala a měl jsem skoro pocit, že se na mě usmála. Byla to ona. Vysápal jsem se na postel a zasněně jsem přemýšlel nad tím, co budu dělat. Musel jsem ji znovu vidět. Pracně jsem se znovu nasoukal do vozíku a spěchal jsem za ní. Na vozíku jsem byl docela rychlý, takže jsem ji dohnal.

Zdálo se mi o vás,“ vyhrknul jsem na ni, než vešla do výtahu. Otočila se na mě a řekla: „O mně? A co se vám zdálo?“ Zarazil jsem se, ale pak odpověděl: „Že jste moje spřízněná duše.“ Podívala se na mě a řekla: „Však víte, komu jsem se oddala.“

A odjela výtahem. Mohl jsem to čekat. Co jsem ale nečekal bylo, že se vrátila za tři týdny, když mě měli propouštět. Přišla v civilu. Vystoupila z řádu, protože i ona cítila, že ji ke mně něco přitahuje. Dnes jsme pět let manželé.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články