Halina (61): Přijdu si stará na intimnosti, můj partner to ale vidí jinak. Nevím, co s tím mám dělat

Halina (61): Přijdu si stará na intimnosti, můj partner to ale vidí jinak. Nevím, co s tím mám dělat
Zdroj: Freepik

Halina čelí problému, se kterým nepočítala. Přijde si stará na ložnicové hrátky, ale její partner by se rád miloval každý den. Jenže Halině už sex nic neříká a je jí protivný. O Bedřicha však přijít nechce, takže kývla na jeho návrh. Může hledat uspokojení u jiné ženy.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 05. 2022 10:00

Jsem už jednou rozvedená, ale sama jsem nezůstala. Téměř patnáct let žiji po boku Bedřicha (64), který je mým osudovým partnerem. Nebo jsem si to ještě donedávna myslela. Naše neshody kvůli sexu narostly do obřích rozměrů. Museli jsme najít kompromis. Nadšená z toho nejsem, ale nemám na výběr.

Máme problém v posteli

Když jsem se rozváděla, bylo mi 43 let. Tři roky mi stačily na to, abych si uvědomila, že nechci zůstat sama. Právě v tom čase jsem poznala Bedřicha. Byl jako čerstvý vánek v mém nudném životě. Znovu jsem zažívala to, co lidé ve dvaceti letech. Zamilovala jsem se až po uši. Znovu jsem začala chodit do společnosti a za kulturou.

Shodli jsme se i na tom, že sňatek vynecháme, protože jsme ho oba už jednou zažili. Žili jsme spolu v jeho bytě na psí knížku. A i když nad tím okolí kroutilo hlavou, byli jsem šťastní. Prvních deset let bylo téměř bez chybičky. Jediné, co mi občas vadilo, byl Bedřichův sexuální apetit. Na svůj věk je hodně náruživý.

Byly dny, kdy jsem mu nestačila. A musela jsem ho odmítnout. Většinou pak následovalo pár dní tiché domácnosti. Dokud nedostal, co chtěl, nebyla s ním řeč. Jakmile jsme se pomilovali, byl to zase ten hodný a vlídný Béďa. Já jsem ale uvnitř cítila, že to dělám proti své vůli. Už nejsem žádná mladice a na nějaké skotačení v posteli mě neužije.

Partner mi vyhrožuje milenkou

Jenže čím jsme starší, tím víc na mě Bedřich tlačí. Do sexu mě nutí. Nechápe, že to cítím jinak. Něco dělají hormony a menopauza. Před časem zase vyrukoval s nutkavou potřebou pomilovat se. Tehdy jsem ale cítila vyloženě nechuť. Bedřich se velmi naštval a řekl mi, že pokud se mu nepodvolím, bude si muset najít milenku.

Nejprve mi to přišlo úsměvné. Chlap v jeho letech a bude si hledat milenku? Kamarádka Vlasta mě ale vrátila zpátky na zem. „Já bych se tomu nesmála. Znáš chlapy. Myslím si, že je toho Bedřich schopný. Je fakt v kondici, on o ženský nebude mít nouzi," pronesla a nasadila mi brouka do hlavy. Slíbila jsem si proto, že mu budu po vůli.

Jenže mi to nejde. Zkoušela jsem se přemáhat, ale vždy to skončí stejně. Jsem sexem znechucená, nedělá mi dobře. Neumím si to užít, uvolnit se. Sex je mi protivný. A přes to nejede vlak. Je těžké Bedřichovi vysvětlit, že to není o něm, ale o mě. Jsem na to už prostě stará.

Museli jsme najít kompromis

Otevřeně jsme si o tom s Béďou promluvili. Konečně jsem mu řekla své pocity. Zprvu se tvářil uraženě a bral si to osobně. Později však uznal, že si cení mé upřímnosti. Když ve vztahu jeden sex chce a druhý ho odmítá, je to problém. I když jsem to obrečela, musela jsem svolit k tomu, aby našel uspokojení jinde.

Neptám se, kdo to je a kde to dělají. Bedřich mě má rád, ale sexu se nevzdá. Já už s ním spát nedokážu, ale tohle mu nemůžu upřít. Je to kompromis, který mě bolí, ale je to jediné možné řešení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články