Honza (37): Moje žena si vymýšlí nesmysly, jen aby nemusela uklízet. Myslím, že je za tím něco jiného

Honza (37): Moje žena si vymýšlí nesmysly, jen aby nemusela uklízet. Myslím, že je za tím něco jiného

Honza je nešťastný z toho, že jeho manželka doma neuklízí. On se skoro štítí na něco sáhnout. Janě to ale nevadí, v nepořádku je celý den. Požádal ji, aby doma uklízela. Všechno byl problém, ale šlo jen o to, že je líná. Najala si tedy slečnu na úklid. Ta se velmi zalíbila právě Honzovi. Jak to nakonec celé dopadlo? Kdo dnes doma uklízí?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 09. 2020 13:30

S Janou jsem se seznámil přes holku, kterou jsem chtěl původně sbalit. Ona zájem neměla, ale Jana se mě snažila ulovit. V té době jsem byl už dlouho sám, tak jsem do toho šel. Chvíli mi trvalo, než jsem se do ní zamiloval. Moje podvědomí mi říkalo, že to není zcela ono. Dnes jsme spolu deset let a dva roky jsme manželé.

Moje žena je líná

Jana byla docela náročná, co se týkalo bydlení. Chtěla nový dům, drahé vybavení. Vydělávali jsme oba dost peněz, tak se to dalo zvládnout. Veškeré vybavení vybírala Jana. Já tomu jen přihlížel a kýval hlavou. Dům byl sice nový, všechno uvnitř vonělo novotou, ale i tak bylo třeba doma uklízet. Jana se k tomu vůbec neměla. Jednou měsíčně vyluxovala, ale to bylo všechno.

Náš záchod byl špinavý, až jsem se styděl k nám někoho pozvat. Všude v obýváku drobky po dětech, rozlité pití. U sebe doma jsem se necítil vůbec dobře. Musel jsem Janu požádat, aby doma pořádně uklidnila. Bylo to vyloženě nechutné. Utrhla se na mě, že nemůže sahat na saponáty, protože má pak suchou kůži. Navrhl jsem, aby si vzala rukavice. To byl také problém, ani guma jí na ruce nedělala dobře. Pořídil jsem tedy mop, který stačilo mechanicky ždímat v kýblu, nemusela na hadr sahat. Světe div se! To byl také problém. Z vytírání ji bolí záda a špatně se jí u toho dýchá. Věděl jsem, že si vymýšlí, že je jen líná. Jí nepořádek nevadil. Mně ano, ale nechtěl jsem to dělat já, protože ona byla doma na mateřské.

Slečna na úklid

Divil jsem se jí, protože ona v tom nepořádku byla celý den. Starší dítě jsem vozil do školky a ona byla doma s roční dcerou. Podle mého soudu měla poměrně dost volného času. Dcera byla klidné dítě, určitě by úklid zvládla.

Když k nám přijela o víkendu moje matka, na Janě nenechala nit čistou. Vytmavila jí, jaká je nepořádnice, jak může mít tak špinavý záchod, všude rozházené prádlo, zbytky jídla z předchozího dne. Bohužel, nezabralo to, tak, jak jsem si přál. Jana tedy sehnala slečnu na úklid. Docházela k nám jednou týdně a hned to doma vypadalo lépe, bylo to tam čisté, uklizené a voňavé. Slečna Lucie byla velmi krásná. Když jsem ji potkal naposledy, pozval jsem ji, aby s námi povečeřela, protože jsem vařil já.

Byla velmi zábavná a Jana začala neskutečně žárlit, večer mi vyčetla, že jsem s Lucií flirtoval. Nakonec to dobře dopadlo. Jana začala doma uklízet raději sama. Lucie už k nám nechodí, ale nevadí mi to. Moje žena se zalekla a teď máme doma hotové království.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články