Leonard (35): Zní to asi bláznivě, ale mám pocit, že mě bývalá přítelkyně proklela

Leonard (35): Zní to asi bláznivě, ale mám pocit, že mě bývalá přítelkyně proklela
Zdroj: Unsplash

Leonard se po deseti letech rozešel s přítelkyní Marikou, která měla jeden zvláštní koníček. Věnovala se černé magii. A jak se zdá, právě s její pomocí Leonarda proklela. Během rozchodu mu řekla, že bude trpět. Její slova se do puntíku vyplnila. Musí ji najít a požádat, aby kletbu zrušila...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 10. 2022 19:00

Mám takový neblahý pocit, že slova, která moje bývalá přítelkyně pronesla během rozchodu, byla slova prokletí. Co jsme se rozešli, stíhá mě jedna katastrofa za druhou. Potřebuji, aby tu kletbu zrušila.

Bývalá přítelkyně ovládá černou magii

Už během našeho vztahu, který trval asi deset let, měla Marika (30) sklony k černé magii. Sem tam zašla na seance, o kterých jsem si myslel svoje. V bytě měla jeden pokoj, který byl víc než temný. Občas si do něj zalezla a prováděla černou magii. Měl jsem zakázáno se k tomu jakkoliv vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že jsem nikdy takové věci nebral vážně, považoval jsem to za neškodného koníčka.

Marika byla v principu normální žena. Chodila do práce, měla pár přátel a svou magii. Měla ráda netypická zvířata. Ve svém pokoji měla hada, myš a pavouka. Mě ta zvířata přišla odporná, ale ona na ně nedala dopustit.

Jednou jsem si dovolil nahlédnout do toho pokoje, když prováděla jednu ze svých seancí. Seděla v tureckém sedu a všude kolem byly svíčky. Soustředěně opakovala slova, kterým jsem vážně nerozuměl. Když jsem se později ptal, co to mělo znamenat, podala mi neobvyklé vysvětlení. „Musela jsem zařídit, aby šéfová pochopila, že se po mě nemá vozit,” řekla tajemně.

V den rozchodu mě proklela

Za pár dní přišla domů s radostnou zprávou, že její šéfová si zlomila nohu a je dočasně pracovně indisponovaná. Těžce jsem polknul, protože mě na malý okamžik napadlo, že s tím má Marika něco společného. A jak roky plynuly, často se ukazovalo, že my dva se k sobě nehodíme. Naše názory se rozcházely snad ve všech oblastech.

Cítil jsem, že už to není ono. V takové chvíli je asi dobré vztah ukončit. Doufal jsem, že je Marika rozumná žena a rozchod v klidu přijme. V den, kdy jsem jí řekl, že odcházím, se strhla ošklivá hádka. „Toho budeš litovat,” ječela. Zašla na pár minut do pokoje a vrátila se s pavoukem a hadem v ruce.

„Proklínám tě. Chci, abys trpěl,” pronášela s ledovým klidem a zavřenýma očima. „Chci, abys trpěl,” opakovala intenzivně. „To je přesně ten důvod, proč se musíme rozejít. Seš totiž magor,” pronesl jsem a odešel. Ten večer jsem jí psal ještě zprávu, aby se nechovala jako malá holka. A poděkoval jsem jí za společně strávené roky.

Musí to prokletí zrušit

A pak se roztrhl pytel s pohromami. Řídím od svých osmnácti let. Nikdy jsem neměl nehodu. Teď jsem během měsíce dvakrát boural. Vždycky jsem odešel jako ten nejvíc poškozený. O několik týdnů později mě po pár varováních vyhodil šéf. I když vím, v jakém stavu jsem odevzdával práci, šéf vždycky dostal prázdné papíry.

Začal jsem mít neklidné spaní. Každou noc se budím z neuvěřitelných nočních můr. Vždycky v nich hraje zásadní roli Marika. Moje tělo je poseté neznámou vyrážkou, se kterou si ani kožní lékař neví rady. Padají mi vlasy, jsem bledý a nemohu pořádně jíst. Z každého jídla mě tlačí žaludek.

Všechno ukazuje na to, že mě Marika vážně proklela. Její slova jsem bral jako zoufalou reakci na rozchod. Jak se zdá, roky jsem její náklonnost k černé magii podceňoval. Musím ji najít a požádat, aby tu kletbu zrušila. Já už slyším i hlasy, které mě nutí ke zlým činům. Jen těžko se jim dá bránit. Trpím a už nechci. Doufám, že mě Marika vezme na milost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články