Magda (30): Tchyně ujíždí na horoskopech. Když měla řeči, že termín mého porodu nevěstí nic dobrého, musela jsem rázně zakročit

Magda (30): Tchyně ujíždí na horoskopech. Když měla řeči, že termín mého porodu nevěstí nic dobrého, musela jsem rázně zakročit
Zdroj: Unsplash

Magda vždy tolerovala zálibu své tchyně v horoskopech. Říkala si, že každý má právo na nějakou podivnou zálibu. Jenže když otěhotněla a tchyni se nelíbil termín porodu, začala vidět rudě.

Jana Jánská
Jana Jánská 03. 07. 2023 10:00

Moje tchyně Elena (54) každý den čte horoskopy, zajímá se o astrologii a všechny ty ujeté věci. Když jsme se seznámily, chtěla vědět, kdy a kde jsem se narodila, aby mi připravila výklad o mém životě. Nevěřila jsem vlastním uším, ale naštěstí se mi povedlo zadržet smích.

Tchyně věří na horoskopy

Pavel (32) mě upozorňoval, že jeho maminka hrozně dá na horoskopy, i když věci, které jsou v nich napsané, obvykle nevyjdou. Nijak mi to nevadilo, každý máme nějakou zálibu, která může ostatním připadat divně. Třeba já dodnes opatruji sbírku starých nálepek z limonád, které jsem milovala jako malá holka.

To, že nám Elena občas posílala varování, protože podle horoskopu se mělo mně nebo Pavlovi něco stát, jsme vždy brali s rezervou. Není přece možné, že si miliony lidí narozených v určitém znamení zvěrokruhu v jeden den třeba zlomí nohu.

Když jsem si Pavla vzala, s Elenou jsem se setkávala častěji, ale naštěstí jsme se bavily i o jiných věcech. Celkem rychle jsem totiž otěhotněla. Zpětně bych ale tohle období označila jako ticho před bouří...

Tchyni vadí můj termín porodu

Jakmile jsem Eleně řekla, kdy mám termín porodu, začala se chovat ještě víc divně. Pavel mi řekl, že dokonce byla u astroložky. A pak to začalo. Seděla u nás v kuchyni, byla celá utrápená, a začala mi vykládat, že můj termín porodu nepřinese nic dobrého.

Nevěřícně jsem na ni koukala a kroutila hlavou, ale ona nepřestávala. Když se zcela vážně zeptala, jestli se s termínem porodu nedá něco udělat, měla jsem toho dost. Místo toho, aby se mnou prožívala toto úžasné období a těšila se na to, že bude babičkou, řeší totální hlouposti.

Věřím, že člověk o svém osudu rozhoduje sám a datum narození v tom nehraje žádnou roli. A navíc se plně spoléhám na svou gynekoložku, o kterou se vždy mohu opřít. Nechci mít pocit, že někdo v mém okolí nevěří, že to dopadne dobře. A tak jsem Elenu požádala, aby odešla a vrátila se až tehdy, kdy mě bude respektovat. No, možná jsem použila i nějaké to ostřejší slovo, ale byla jsem fakt naštvaná.

Tchyni jsem vykázala ze svého života

Elena se od té doby u nás neukázala. Vím, že s ní Pavel občas telefonuje, ale podle toho, co mi pak říká, pořád trvá na svém. Nevím, proč je taková. Moje máma stojí při mně a společně se těšíme nejen na porod, ale také na věci, které přijdou pak.

Tchyně žije v té své představě, že termín porodu věstí něco špatného. To jsem jako prvorodička vůbec nepotřebovala slyšet. Jsem zvědavá, s čím přijde, když porod dopadne dobře. Já totiž jinou možnost nepřipouštím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články