Mahulena (55): Manžel mě vyměnil za mladou kočku. Měli byste vidět, jak dopadl

Mahulena (55): Manžel mě vyměnil za mladou kočku. Měli byste vidět, jak dopadl
Zdroj: Pixabay

Mahulena dlouho nemohla svému manželovi odpustit, že ji vyměnil za mladší model. Měla za to, že tím její život končí. Po dvou letech se ale vrátila k oblíbeným činnostem a začala zase aktivně žít. O Oldovi se toto říct nedá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 10. 2021 16:00

Dnes, když se za naším rozvodem ohlédnu, už se jen usmívám. Můžu být ráda, že k němu došlo. Jenom díky tomu jsme s bývalým manželem každý dostal to, co jsme si zasloužili. Já svobodu a lásku nového muže. A Olda? Darmo mluvit.

Měla jsem podezření, že mě manžel podvádí

Nejsem první ani poslední člověk ve vesmíru, kterého potkal rozvod. V té době to pro mě bylo velmi těžké a měla jsem pocit, že se tím zboří svět. Kdo by také chtěl po dvaceti letech manželství začínat znovu? Je tomu deset let, co Oldřich dostal pocit, že potřebuje změnu. Podle jeho slov jsem se změnila v usedlou a nudnou manželku, kterou přestal milovat.

To, že mě podvádí, jsem dlouho nevěděla jistě. Nasvědčoval tomu jen fakt, že se Olda začal jinak oblékat, hubnout a cvičit, jako by se snažil omládnout. Podezřelé byly také jeho nenadálé úprky do práce. I když už jsem si byla téměř jistá, že někoho má, potřebovala jsem jasný důkaz.

Když zase po jednom z podivných telefonátů sedl do auta a odjel, sledovala jsem ho. Na křižovatce neodbočil do práce, ale do satelitního města. Namířil si to k menšímu domku, kde mu otevřela mladičká bruneta. Hned mu skočila kolem krku a ještě ve dveřích se stihli vášnivě líbat. ,,Takže mě vážně podvádí. To je na rozvod,“ pronesla jsem tiše v aute.

Nevěru přiznal a mě označil za neatraktivní

Po návratu domu jsem brečela v koupelně. Hlavně aby mě nenašly děti. Kvůli Leoně (12) a Janě (15) jsem se nesměla zhroutit. Ještě jsem pár týdnů váhala, zda Oldovi řeknu, že o jeho milence vím. Jenže on mizel čím dál častěji, takže jsem to musela rozseknout. ,,Vím, že někoho máš. Jak dlouho takhle chceme žít?“ udeřila jsem na něj.

Nezapíral, hned to přiznal. ,,Víš, už nejsi tím, kým jsi byla. Nudím se s tebou, poměrně dost jsi zestárla. Už mě nepřitahuješ. To se někdy stává,“ utrousil, jako by se nechumelilo. I když jsem se tvářila vyrovnaně, uvnitř mi pukalo srdce. Dohodli jsme se, že půjdeme od sebe. On chtěl se svojí Štěpánkou, které mohlo být tak pětadvacet, založit rodinu.

V jeho věku mi to přišlo dost odvážné. Rozvod proběhl klidně, na všem jsem se dohodli. On se nastěhoval ke své nové lásce, my jsme s holkami zůstaly spolu, přičemž každých 14 dní jezdily za otcem. První dva roky mi vyprávěly, jak je táta šťastný. O Štěpánce mluvily jen v superlativech. Neposlouchalo se mi to dobře, to je myslím jasné.

Zatímco mně rozvod pomohl, exmanžel je nešťastný

Dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že rozvodem život nekončí. Postupně jsem se vracela ke svým koníčkům. Začala jsem cvičit a žít aktivně. Čím dál častěji jsem se vydávala za kulturou. Díky tomu jsem poznala Martina, se kterým dnes žijeme. Zatímco mně se dařilo, Olda se začal potápět.

Štěpánka mu povila dvě děti. Olda vyměnil bujaré večírky za plenky a dudlíky. Z fešáka se stal ustaraný táta, který nemá na nic čas, a z jeho sexy kočky zase usedlá mamina, která žije jen pro děti. Když jsme se jednou s Oldou potkali, bylo mi ho skoro líto. Díval se na mě tak, jako by říkal, že udělal chybu. V mých očích ne. Já aspoň dostala šanci začít znovu žít.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články