Martina (29): Na dovolené mě uhranul tajemný cizinec. Divné je, že kamarádky ho nespatřily

Martina (29): Na dovolené mě uhranul tajemný cizinec. Divné je, že kamarádky ho nespatřily
Zdroj: Freepik

Martina zažila na dovolené s kamarádkami jedno neobvyklé setkání. Na skále u starého majáku seděl muž s uhrančivým pohledem a vyprávěl jí příběh. Toho muže viděla jenom Martina...

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 07. 2023 17:00

S kamarádkami jezdím k moři už snad deset let. Každé léto necháme své partnery doma a dopřejeme si týdenní relax. Vlastně jenom ležíme na pláži a chytáme bronz, ale báječně si u toho vždy vyčistím hlavu. Jenže loni se mi u moře stalo něco, co mi hlavu zamotalo...

Dovolená s kámoškami je plná zábavy

Jednou jsme s kamarádkami vyrazily na podvečerní procházku. Měly jsme v plánu podívat se na západ slunce a stihnout někde drink, než si zajdeme na večeři. Kousek od pláže byl menší přístav se starým majákem, který už dávno nesloužil původnímu účelu. Ale daly se u něj pořídit super fotky na Instagram.

Nikde nikoho nebylo, takže jsme se trošku odvázaly a Pája (30) dokonce lezla na maják. Volala jsem na ni, ať to nedělá, protože jsem měla strach, že se jí něco stane. Ale neslyšela mě, protože holky řvaly smíchy a natáčely ji.

Měla jsem pocit, že tam nejsme samy. Rozhlédla jsem se a opravdu, na skále nedaleko nás seděl muž. Okamžitě upoutal mou pozornost. Černé vlasy mu vlály  ve větru, na sobě měl rozepnutou bílou košili a zamyšleně hleděl do dáli. Zdálo se, že ho zaujalo něco na obzoru. Pak se najednou podíval na mě. Srdce mi začalo bít rychleji, když jsem viděla jeho hluboké oči. Bylo to jako dívat se do jiného světa, který je plný tajemství.

Potkala jsem uhrančivého muže

Jeho pohled mě přitahoval jako magnet. Ani nevím, jak k tomu došlo, najednou jsem stála kousek od něj. Zmateně jsem se na toho muže podívala, on se na mě usmál. Také úsměv měl neobvyklý, takový tajemný. Neumím to vysvětlit, ale ještě jsem nikoho takového nepotkala.

A pak promluvil. Jeho hlas bych mohla poslouchat celý svůj život. Mluvil něco o kráse moře a o tom, jak je úžasné pozorovat západ slunce. Mluvil o tom, jak se časem vše mění a pokračoval o lidských osudech. Nemyslím si, že bych rozuměla jednotlivým slovům, nevím ani, jakým jazykem mluvil, ale nějakým způsobem jsem mu rozuměla.

Mluvil a před očima se mi objevovaly různé obrazy z minulosti. Netuším, jak dlouho jsem tam stála, když mě někdo popadl za ruku. „Martino, seš v pohodě?" zeptala se Pája. „Cože?" zamrkala jsem zmateně. „Zaposlouchala jsem se do jeho vyprávění," vykoktala jsem. Pája na mě vrhla udivený pohled. Chtěla jsem jí ukázat toho tajemného muže, ale na skále už nikdo neseděl...

Dodnes nevím, co jsem to vlastně zažila

Zmateně jsem několikrát obešla skálu, ale nenašla jsem ho. Holky na mě koukaly, tedy vlastně koukaly hlavně do telefonů, ale čekaly, až se pohnu. „Já myslím, že Martina potřebuje pořádný kokteil. Už má z té dehydratace vidiny," zahlásila Pája. Všechny se rozesmály. A já se k nim trochu rozpačitě přidala.

A tak jsme vyrazily do naší oblíbené restaurace. Moc jsem se nebavila, celý večer jsem myslela na toho muže. Druhý den jsem se podvečer šla projít k majáku, ale nebyl tam. Do konce dovolené už jsem ho nespatřila. A dodnes nevím, jestli jsem toho uhrančivého muže potkala doopravdy, nebo se mi to jenom zdálo...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články