Milada (56): Manžel odmítá milování kvůli prostatě. Já mám ale pocit, že je za tím něco víc

Milada (56): Manžel odmítá milování kvůli prostatě. Já mám ale pocit, že je za tím něco víc
Zdroj: Freepik

Milada hledá příčinu toho, proč s ní manžel přestal spát. Ten se ohání tím, že má zvětšenou prostatu, a sex je tak pro něj tabu. Milada nicméně od doktora ví, že je to nesmysl.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 07. 2021 13:00

Za ty roky společného života jsme s Milošem (63) zažili už hodně. Jeden potrat, dvě úmrtí v rodině, výpověď v zaměstnání a následnou chudobu. Vždycky jsme si ale dokázali poradit. Náš vztah byl pevný jako skála. Věděla jsem, že se na manžela mohu spolehnout a já pro něj byla také vždycky oporou.

Manžel se začal vymlouvat na prostatu

I když to někdy toho druhého bolelo, jednali jsme spolu narovinu. Komunikace je přece základ spokojeného vztahu. Ještě donedávna jsem si myslela, že to tak mezi námi zůstane až do smrti.

Jsme oba ve věku, kdy už některé věci neděláme tak často. Konkrétně mám na mysli sex. Já už mám sice přechod za sebou, ale chuť na milování mi nevzal. Bylo zvykem, že s Milošem spíme alespoň jednou týdně. Sice jsem cítila, že už to není jako dřív, ale nic neříkal, tak jsem do toho zbytečně nerýpala.

Zjistila jsem, že mi lže

Po manželově návštěvě u lékaře ovšem nastal radikální zlom. Dozvěděl se, že má zvětšenou prostatu a dostal nějaké léky. Nenapadlo mě, že to bude mít vliv na náš milostný život. Miloš najednou začal odmítat sex. Oháněl se tím, že mu lékař řekl, že bude lepší, když si tyto radovánky odpustí. V první chvíli jsem mu to věřila. Myslela jsem, že se jedná o pár týdnů. Když jsme spolu ale nespali déle než měsíc, bylo mi to už divné. Z Miloše jsem nedostala nic rozumného, tak jsem zavolala jeho lékaři.

Můj dotaz byl ryze obecný. Když mi do telefonu řekl, že zvětšená prostata nemá na sex vliv, spadla mi brada. ,,Tak proč se mnou manžel nechce spát?“ špitla jsem po skončení hovoru. Pozvala jsem obratem na kafe kamarádku Stáňu, abych se jí svěřila. ,,Holka, jsou tady dvě možnosti. Buď někoho má, nebo pro něj už nejsi dost atraktivní,“ řekla a mně svitla naděje.

,,Jasně, to bude ono. Musím se o sebe víc starat,“ pronesla jsem a nadšeně se objednala ke kadeřnici. Nechala jsem si obarvit vlasy, upravit nehty a odměnila jsem šatník. Je pravdou, že když jsem vzala do ruky svoje spodní prádlo, zastyděla jsem se. ,,Koho by asi tak rajcovaly takové bombarďáky?“ zeptala jsem se sama sebe a hodila je do koše.

Bojím se, že má milenku

Objednala jsem si pár decentních kousků a doufala, že to zabere. V novém prádle, namalovaná a navoněná jsem se producírovala před Milošem, s ním to ale ani nehnulo. Dokonce mi řekl, že mu dělám tlusté sklo před televizí. ,,Takže jsem pro něj tlustá?“ pomyslela jsem si a šla si poplakat do koupelny. Nevzdala jsem to a začala držet dietu.

V mém věku už to není žádná hitparáda, co se hubnutí týče. Přesto jsem dala dolů pět kilo. V ložnici ale pořád nic. Zeptala jsem se tedy Miloše narovinu, co se děje. Ten se jen znovu ohnal tou svou prostatou. Takže zbývá ta druhá možnost, proč se mnou nespí. Má milenku. Pátrat po ní nebudu. Nemá smysl vířit vody. Nerada bych se na stará kolena rozváděla. Musím to zvládnout bez sexu a modlit se, že mi Miloš neuteče s jinou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články