Nela (31): Svedla jsem kamarádce přítele. Skončilo to ale jinak, než jsem si představovala

Nela (31): Svedla jsem kamarádce přítele. Skončilo to ale jinak, než jsem si představovala
Zdroj: Freepik

Nela byla ochotná obětovat přátelství s Ančou, aby započala báječný život s jejím přítelem Tomášem, do kterého se bláznivě zamilovala. Jenže nic se nevyvíjelo tak, jak si představovala, a nyní stojí před zásadním rozhodnutím.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 12. 03. 2022 07:00

Tomáš se mi vždycky líbil. Říká se, že u sousedů je tráva zelenější. Když znáte někoho "jen z dálky", nebude vás štvát, že nechává zvednuté prkénko na záchodě nebo neuklízí nádobí do myčky. A tak se stalo, že jsem se zakoukala do přítele své nejlepší kamarádky Aničky. A byl z toho obrovský malér.

Začalo to nevinným flirtem

Anča si na Tomáše tak stěžovala, že mi ho začalo být až líto. A také jsem začala být zvědavá. Toužila jsem poznat, jaký je. V té době jsme trávili spoustu času společně. Anička pořádala honosné večeře, na které všechny zvala a my s Tomášem jsme u aperitivu často prohodili pár slov. Postupem času jsem se na ty naše rozmluvy začala těšit. Anička mou náklonnost ke svému partnerovi nezaregistrovala.

Pamatuji si, že mi Tomáš jednou okomentoval příspěvek na sociálních sítích a začali jsme si psát. Vyjadřovala jsem se zrovna k politické situaci v naší zemi, Tom měl jiný názor, a tak jsme začali horlivě diskutovat. Nejdříve v komentářích, pak v soukromých zprávách. A najednou jsme spolu flirtovali. "Pro ty tvoje oči ti ten špatný názor odpustím!" rýpal do mě Tomáš.

Když jsem začala tlačit na pilu, Tomáš zařadil zpátečku

Trvalo dlouhé měsíce, než z tajného psaní došlo na tajné schůzky. A následně první polibek. Překročit tu prvotní hranici blízkého kontaktu bylo vůbec nejtěžší. Pak už to šlo ráz na ráz. Změnilo se to v pravidelné schůzky, které všechny končily stejně. Zamilovala jsem se. Naprosto snadno a šíleně. Toužila jsem po tom, aby byl Tom jen můj.

Plánovala jsem, jak jednou budeme vyprávět našim vnoučatům, jak se jejich babička s dědou seznámili, Tomáš na to ale měl jiný názor. "Blázníš? Ty to chceš Anče říct? Vždyť jí tím akorát ublížíš," rozohnil se. "Ty se s ní nehodláš rozejít?" zeptala jsem se. "Možná jsem idiot, ale nad tímhle jsem ještě nepřemýšlel," odvětil. "Ty jsi normální parchant! Já tady s tebou podvádím svoji nejlepší kamarádku, zamiluju se do tebe a...," spustila jsem lavinu výčitek. "Počkej, cože?" zastavil mě. "Ještě nějakou lásku k tomu. To by tak scházelo," začal se smát.

Najednou přišla se zásnubním prstýnkem

Měla jsem pocit, že tohle je snad zlý sen. Celou dobu jsem věřila, že budeme spolu. Zradila jsem Anču a nevěděla, jak z toho ven. Chystala jsem se jí to říct a pozvala ji na kafe. Na to však Anička dorazila naprosto rozzářená se slovy: "Koukej, co mi dal Tomáš!" mávala mi před očima zásnubním prstýnkem. "Panebože, ty si ho vezmeš?" vylítlo ze mě. "Proč ne? Neshody už máme za sebou. Včera třikrát!" mrkla na mě spiklenecky, abych pochopila, že to bylo žhavé.

Otočil se mi žaludek. Napsala jsem Tomášovi pod stolem zprávu: "Děláš si ze mě srandu?" Přidala jsem k tomu smajlíka, který značí prsten. Přišla mi krátká odpověď: "Jestli teď něco prozradíš, budeš hořce litovat." A já přemýšlím, jestli chci přijít o kamarádku za cenu, že jí řeknu pravdu. Možná mi nebude věřit, ale mám jako důkaz stovky zpráv, fotek, společných videií... Nechci, aby si ho vzala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články