Pavlína (40): Přítel po mě žádá něco, co nejsem schopna splnit. Naše cesty se budou muset rozdělit

Pavlína (40): Přítel po mě žádá něco, co nejsem schopna splnit. Naše cesty se budou muset rozdělit
Zdroj: Freepik

Pavlína zažila s bývalým manželem peklo. Bojovala o děti, které jí nakonec byly svěřené do výhradní péče. Roky si k sobě nepustila žádného muže. Vše se změnilo, když potkala Michaela. Ten byl pro ni naprosto dokonalý. Když ji požádal o ruku, přednesl jednu podmínku. Tu ale Pavla není schopna splnit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 06. 2022 14:30

Po rozvodu, jsem si slíbila, že už si nikdy nenechám od nikoho tak ublížit, jako od bývalého manžela. Veškerou pozornost jsem směřovala pouze na děti. Jenže teď jsem až po uši zamilovaná. Michael (44) je muž, kterého jsem vedle sebe vždycky chtěla mít. Má to celé jeden háček. Musím si vybrat mezi ním a dětmi. On totiž děti ve svém životě nesnese.

Dlouho jsem si žádného muže k tělu nepustila

Manželství s cholerickým Tiborem bylo vážně něco. Ustavičné hádky, výčitky a žárlivé scény. Když mě uhodil, věděla jsem, že musím pryč. Měla jsem na krku dvě malé děti, které se svého otce bály. Soudní řízení bylo nekonečné a já doufala, že dostanu děti do výhradní péče. Když se tak stalo, považovala jsem to za největší životní vítězství.

Tibor byl obviněn z domácího násilí a nesměl ke mně ani na krok. Díky bohu se vody po čase uklidnily a on navždy zmizel z našich životů. Taková zkušenost člověka změní. Mě nejen změnila, ale i dost zocelila. Připadala jsem si najednou silná! Dokázala jsem ochránit svoje děti, to pro mě bylo nejdůležitější. Tehdy jsem si slíbila, že už si nikdy nenechám tak ubližovat.

Muže jsem do svého života nepouštěla. Jakmile se někdo o něco pokusil, hned narazil. První roky mi ani nepřišlo, že mi chlap vlastně chybí. Byla jsem zvyklá všechno zvládat sama. Jenže mi vážně chyběla láska. Když se v mém životě objevil Michael, pookřála jsem. Byl jiný než muži před ním. Přesně věděl, jak na mě.

Moje nová láska nesnese děti

Bral mě na plavby lodí a honosné večírky. Poznala jsem mnoho vlivných lidí a připadala si důležitá. Obdarovával mě drahými šperky a neustále mi lichotil. Svého času jsem nemusela chodit ani do práce, protože nás dokázal živit sám. Když mě požádal o ruku, měla jsem hned jasno. Nejprve jsem šla za dětmi, abych se jich zeptala na názor.

Řekly mi, že je Michael nemá rád, ale mě jo, tak ať si ho klidně vezmu. Takové sdělení mě zaskočilo a šla jsem rovnou ke zdroji. Michael nezastíral. „Mají pravdu. Nemám je rád. Já ale nemám rád žádné děti. Je to jediná věc, kterou ve svém životě nesnesu," poodkryl své nitro. „Věc? Děti přece nejsou věci," žasla jsem.

Vybrala jsem si své děti

„Tebe miluju! Jsi skvělá ženská a chci si tě vzít," začal. Ale?" cítila jsem, že to nebude jen tak. Musíš dát pryč děti," řekl jen tak. Začala jsem se smát, protože mi to přišlo jako hodně blbý vtip. Pryč? A kam je mám dát? Jsou moje všechno," odvětila jsem podrážděně. Musíš si vybrat. Buď my dva, nebo děti," nabídl řešení a já se nestačila divit.

„Až budeš vědět, ozvi se. Do té doby budu bydlet jinde," dodal a odešel. Musela jsem si dát panáka, kterého jsem neměla snad deset let. V hlavě jsem si přehrávala, co to po mě Michael vlastě žádá. Vzdát se děti? Po tom všem, co jsme si zažili? I přes skutečnost, že Michaela miluji a o takovém muži jsem snila, musím ho nechat jít. Svoje děti nikdy nedám pryč. I za cenu toho, že mi uteče jedna možnost být šťastná. Co bych to byla za mámu, kdybych dala přednost svému štěstí před štěstím svých dětí?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články