Petra (25): Můj přítel zmizel beze slova. Mirku, jestli tohle čteš, prosím, ozvi se!

Petra (25): Můj přítel zmizel beze slova. Mirku, jestli tohle čteš, prosím, ozvi se!
Zdroj: Freepik

Petra měla se svým snoubencem velké plány. Měli se brát, plodit děti a žít šťastný život. Týden v Londýně všechno změnil. Když se vrátila, Mirek byl pryč. Jejich byt zel prázdnotou. Byla v něm jenom obálka s prstenem a jedním slovem...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 11. 2022 07:00

Nechápu, co se stalo. Měli jsme se s Mirkem (29) brát! A teď? Teď je všechno ztracené. Byla jsem týden u své sestry. A když jsem se vrátila domů, čekal mě šok. Byt, ve kterém jsem žila s Mírou, byl prázdný. Odešel, aniž by mi cokoliv řekl. Mám srdce zlomené až do konce života.

S Mirkem jsme si byli souzeni

Vždycky jsem si říkala, že mi Míru seslal sám Bůh. Zapadl do mého života jako zbývající kousek skládačky. Byl pro mě jako stvořený. Ve všem jsme si rozuměli. Úplně ve všem. Spojovaly nás stejné sportovní koníčky, měli jsme rádi stejné kapely a obráželi všechny možné koncerty. Naše souznění se nelišilo ani v pohledu do budoucnosti.

Oba jsme chtěli svatbu, děti a menší domeček na vesnici. Když mě před rokem požádal o ruku, najednou se naše sny začaly plnit. Věděli jsme, že svatbu chceme do roka a do dne. Všechny kamarádky mi to přály a tiše záviděly. Míra byl muž, o kterého by se ženský klidně i popraly.

Letos jsem měla naplánováno, že odletím na týden k sestře do Londýna. Mimo to, že jsem s ní chtěla strávit nějaký čas, měla mi pomoci s plánováním svatby. Má zkušenosti a rádkyně se mi hodila. Jediné, co mě trochu trápilo, bylo to, že budu sedm dní bez své drahé polovičky. Míra mě ujišťoval, že si budeme denně volat a ten týden bez sebe hravě zvládneme.

V bytě mě čekal šok

A skutečně! Už hodinu po příletu do Londýna mi volal, aby se ujistil, že jsem v pořádku. Každé ráno a večer jsme si volali. Já mu posílala fotky, kde zrovna jsme. A přála jsem si, aby tam byl se mnou. Nebylo večera, kdy by mi nepřišla zpráva, která končila slovy: „Miluji tě." Ještě v den odletu jsme si ráno volali.

Měl mě vyzvednout na letišti. Nemohla jsem se ho dočkat. Týden bez něj mi přišel jako věčnost. Už to, že nebyl na letišti, vypadalo podezřele. Telefon měl nedostupný. Hned jsem si vymýšlela důvody, proč nepřijel. Určitě mu do toho vlezla nějaká schůzka. Namlouvala jsem si, že proto má vypnutý telefon.

Ten opravdový šok mě čekal doma. Otevřela jsem dveře bytu a zvolala: „Ahoj, miláčku, jsem doma." Bytem se ozýval jen můj hlas. Rozsvítila jsem si a došlo mi, že v předsíni chybí skříně. Vešla jsem do obýváku a zjistila, že pryč byla i sedačka a jídelní stůl. Zmocnila se mě panika. V ložnici zůstala jen postel, jinak byl všechen nábytek pryč.

Musím zjistit, co se stalo

Znovu jsem se pokusila vytočit Mirkovo číslo. Byl pořád nedostupný. V kuchyni jsem našla na stole obálku. Byl v ní prstýnek, který jsem mu kdysi dala. Uvnitř stálo na malém papírku jenom jedno slovo: „Promiň." Co to má znamenat? Kde jsou jeho věci? Kde je on sám? Začala jsem obvolávat naše společné známé, kamarády a členy rodiny.

Nikdo o něm nic nevěděl. A pokud ano, měl za úkol mi lhát. Uběhl měsíc a já pořád nevím, kde je. Vzal si všechny věci, které byly jeho, a odešel. Nechápu, co se stalo. Vždyť jsme se milovali. Proč odešel? Proč? Vždyť máme plány. My dva jsme si souzeni. Dokud nezjistím, co se stalo, nemohu fungovat. Mirku, jestli to čteš, ozvi se. Prosím, ozvi se! Udělám cokoliv, abychom byli spolu. Jen se mi musíš ozvat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články