Petra (35): Magická koule mi změnila život. Sáhla jsem si na ni a během pár týdnů přišla do jiného stavu

Petra (35): Magická koule mi změnila život. Sáhla jsem si na ni a během pár týdnů přišla do jiného stavu
Zdroj: Freepik

Petra s manželem Petrem marně usilovali o miminko. Když už to pomalu vzdávali, pomohla jim návštěva u Petřiných rodičů. Matka jí darovala skleněnou kouli, kterou si přivezla z dovolené ve Španělsku a která má mít údajně magické účinky. Měla!

David Mareš
David Mareš 07. 08. 2023 17:00

Od rodičů jsem odešla, když mi bylo pětadvacet. Odstěhovala jsem se několik desítek kilometrů za přítelem Petrem (38), kterého jsem si později i vzala. Naši se další rok bohužel rozvedli, přesto jsem za nimi často jezdila a navštěvovala je. Stalo se tak i jednoho slunečného dne. Jela jsem nejprve za tátou a poté za mamkou. Sedly jsme si spolu do obýváku a povídaly si. Nedávno se vrátila z dovolené ve Španělsku, takže bylo co probírat...

Dárek, na který nikdy nezapomenu

Máma najednou vyskočila z gauče a přinesla mi velkou krabici. „Něco jsem ti odtamtud přivezla,“ mrkla na mě. Zvědavě jsem ji otevřela. Byla v ní nějaká velká koule ukotvená ve stojanu. Opravdu moc hezká. Mamka tvrdila, že ji koupila u jednoho obchodníka a má prý magické schopnosti. Pokud se jí člověk dotkne a vysloví přání, splní se mu!

V duchu jsem si o tom myslela své, protože na tyhle věci příliš nevěřím. Poděkovala jsem a odnesla si ji domů. Položila jsem ji na komodu a dívala se na ni. S Petrem jsme už dlouho toužili po miminku a moc chtěli holčičku. Jenže naše snahy byly marné, i když jsme pro to dělali všechno možné. Z legrace jsem se rozhodla, že zkusím štěstí přes magickou kouli. Držela jsem na ní ruku asi deset vteřin, a přitom si přála narození dcery.

Nečekala jsem od toho vůbec nic, nevěřila jsem, ale ze zoufalství jsem to prostě musela udělat. Už tu noc se mi zdál podivný sen. Byla jsem s Petrem na dovolené u jezera a vedle nás na dece seděla malá holčička, kterou jsme neustále hladili a hýčkali. Cítila jsem se hrozně příjemně, pak se ale probudila a bylo mi strašně líto, že šlo jenom o sen.

Dočkala jsem se nejkrásnější zprávy

Týdny se nic nedělo a já už ztrácela naději. Potom ovšem přišel den, jenž mi obrátil život naruby. Odjeli jsme s Petrem na chatu, kde se mi udělalo špatně. Dva dny jsem zvracela a moc se to nelepšilo ani doma. Šla jsem na vyšetření a bála se výsledku. Lékař mě ale šokoval: Jste těhotná!“

Byla jsem štěstím bez sebe a doktora objala. Ihned jsem volala Petrovi, jenž také neskrýval nadšení. Pohlaví miminka jsme si záměrně sdělit nenechali. Měli jsme to schované jako překvapení. Samozřejmě jsme si hrozně přáli holčičku, ale ani s klukem bychom problémy neměli. Hlavně aby bylo dítě zdravé.

Mám ještě jedno přání

Těšili jsme se strašně moc. Porod byl hodně náročný, trval přes dvacet hodin, byla jsem velmi vyčerpaná. Ale všechny bolesti nakonec stály za to. Narodila se nám zdravá holčička, kterou jsme pojmenovali Sára. Za pár dnů oslaví třetí narozeniny a rodičovství si maximálně užíváme. Koule od mamky nám splnila životní sen, ve který jsem už nedoufala.

Kouli mám neustále na komodě a nedávno jsem se jí dotkla znovu. Vyslovila jsem nahlas ještě jedno přání. Ráda bych další dítě, tentokrát chlapečka. Uvidíme, jestli se koule nebo někdo „nahoře“ nade mnou smilují i podruhé.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články