PORADNA: Jak se nezbláznit z příprav na svatbu? Uvědomte si, že to není soutěž, ale oslava lásky, radí koučka

PORADNA: Jak se nezbláznit z příprav na svatbu? Uvědomte si, že to není soutěž, ale oslava lásky, radí koučka
Zdroj: Freepik

Svatební sezóna se nezadržitelně blíží a možná i vy se letos chystáte říct si své ano. Přípravy na váš velký den jsou ale psychicky náročné. Zejména nevěsty často ztrácejí nervy a mají obavy, aby vše bylo tak dokonalé, jak si to vysnily. Jak se z příprav na svatbu nezbláznit, popisuje ve své poradně zkušená koučka Sylvie Mobagi.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 30. 03. 2023 11:30

Svatbu má člověk často jednom jednou za život. Není proto divu, když chceme mít všechno naprosto dokonalé, zvlášť pokud se ženíme či vdáváme poprvé. S tím ale souvisejí poměrně náročné přípravy, jež mohou mít za následek nejen vystresovanou nevěstu, ale i její nejbližší. Jak přípravy na den D zvládnout tak, aby se z toho nastávající manželka nezbláznila a nerozhádala se s příbuznými nebo kamarádkami, které už její horlivost může unavovat?

Co radí koučka Sylvie Mobagi?

Svatba či oslava narozenin bývají velká témata. Mnohdy jsou to právě ženy, kdo tak velmi potřebuje mít vše „perfektní“. Přemýšleli jste někdy nad tím, čím to je? Proč ženy k tomu více inklinují než muži? Nebo jste někdy viděli muže, co by „bláznil" z toho, že něco nebude úplně tip ťop? Dámy, inspirujte se, udělejte vše proto, aby váš den D byl takový, jaký ho chcete.

To znamená, sedněte si s nastávajícím manželem a napište si, co je pro vás důležité. Například chcete, aby se hosté bavili. OK, to znamená, že jim musíte vymyslet zábavu, takže by byla fajn nějaká hudba. A co kdybyste jim vymysleli nějakou hru? Svatebních her jsou mraky, koukněte na Google či Pinterest, je jich tam kopec. A pak si je vypište, nachystejte si včas pomůcky a i něco málo navíc, kdyby náhodou.

Ke všem věcem, co jsou pro vás důležité, je fajn mít i termín, do kdy je nachystáte. Toto pak připravte ke každému úkolu. Tedy věci, co jsou pro vás dva důležité. Zdůrazňuji VÁS DVA, ne pro ostatní, protože je to den VÁS DVOU. A jak budete odškrtávat, tak vás to bude uklidňovat.

Je možné, že se něco nepovede. Sedněte si a řekněte si, co nejhoršího se může stát. Odpovězte si na tuto otázku a uvidíte, že jakmile ten strach pojmenujete, stane se polovičním nebo ještě menším. Největší strach máme vždy z toho, co se nestane. Ve finále to je oslava, na to nezapomínejte. Nejste na soutěži, ale jste na oslavě lásky. Lásky vaší a vašeho partnera. A to je jediné, na čem záleží.

Sylvie Mobagi vystudovala aplikovanou psychologii a párovou terapii na University of Maryland. Nyní na téže škole dokončuje doktorský program psychologie. Už dvanáct let se specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články