Přemek (62): Dcera chce, abych jí zaplatil svatbu. Netušil jsem, že to bude stát tolik

Přemek (62): Dcera chce, abych jí zaplatil svatbu. Netušil jsem, že to bude stát tolik
Zdroj: Unsplash

Svatba představuje pro ženu jeden z nejdůležitějších dní v životě. A proto ho chce mít dokonalý. Tak si to přeje i dcera pana Přemka. Ten dnes lituje, že jí slíbil zaplatit svatbu. Podle něj už to trochu přehání.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 07. 2022 13:00

Když mi moje dcera Anička (30) oznámila, že je zasnoubená se svým dlouholetým přítelem, byl jsem opravdu šťastný. Její přítel je vážně fajn chlap a lepšího bych si pro svou holčičku nemohl přát. Objevil se ale jeden háček.

Nabídl jsem dceři pomoc

„Nemáme teď moc peněz a nevím, jestli si budeme moct svatbu dovolit," řekli nám jednou při nedělením obědě. Já jsem nechtěl být necitlivý, a tak jsem jim nabídl, že většinu výdajů zaplatím.

„Pokud vám to nebude vadit, rád vám finančně pomůžu. Chci, abyste měli svatbu. Vždyť v minulosti to taky bylo tak, že svatbu platil otec nevěsty, ne?“ řekl jsem jim. A oni s mou nabídkou souhlasili. „Nebudeš platit úplně všechno, navíc ti velkou část vrátíme,“ slibovali mi. Ale já jsem počítal s tím, že mi určitě nic nevrátí. Ani bych to v té době od nich nepřijal.

Netušil jsem, že svatba stojí tak moc

A jak se svatba blíží, termín mají stanovený na konci srpna, začaly mi chodit účty týkající se všech příprav. První byly svatební šaty, které si dcera vybrala. To mi skoro vypadly oči z důlků. Byla to nehorázná pálka, co za ně svatební salon chtěl. A to si je jen půjčovala. Ale to nebylo všechno. Pak přišly květiny, jídlo, fotograf, DJ, dort, pozvánky... prostě vše, co k tomu patří.

Moje dcera se rozhodně nedržela při zemi. Přišlo mi, že si snad pokaždé vybere tu nejdražší variantu, která existuje. Už jsem si začal myslet, že mi to dělá naschvál, protože ví, že to platím já.

Dcera chce obrovskou svatbu

Myslel jsem si, že si vyberou nějaký malý obřad, bude tam rodina a pár přátel. A všechno mě to bude stát do šedesáti tisíc. To jsem se ale šeredně spletl. Obřad i oslava budou mít kolosální rozměry. Pozváno je přes sto lidí a myslím si, že mě to vyjde nejméně na dvojnásobek odhadu.

Tak jsem si to rozhodně nepředstavoval. Nejsem žádný kolenovrt, ale tohle mi přijde opravdu moc. Nejhorší je, že teď jim nemůžu nic říct. Na to už je pozdě. Jen musím vždy pokorně vytáhnout peněženku a platit. Nemyslím si, že je někdy napadne, aby mi to splatili.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články