Sandra (34): Kdybych držela jazyk za zuby, nemusel se teď nikdo z nás rozvádět

Sandra (34): Kdybych držela jazyk za zuby, nemusel se teď nikdo z nás rozvádět
Zdroj: Freepik

Sandra s Kamilou jsou kamarádky, které si říkají všechno. Když se Kamila svěřila Sandře, že má milence, ta to nevydržela a řekla to manželovi. Ten na nic nečekal a informaci poslal dál. Velmi rychle se rozjelo kolečko odhalení, které už nešlo zastavit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 01. 2023 13:00

Kamarádka Kamila (32) se mi svěřila, že má milence. Já to jako největší tajemství pověděla svému manželovi. Ten to nevydržel a řekl to přímo jejímu manželovi.

Kamarádka mi svěřila tajemství

S Kamilou se známe tak dlouho, že se zdálo, že si můžeme věřit. Považuji ji za kamarádku a oporu v jakoukoliv chvíli. Ona to měla stejně, a tak mi svěřila tajemství. Před časem se mi přiznala, že má milence. „O nic vážného vlastně nejde. Jde jen o sex a takové menší zpestření mého života," tvrdila.

Byla jsem tou zprávou trochu šokovaná, protože zrovna Kamilu jsem měla za ženu, která by něčeho takového nebyla schopna. Ani nevím, co mě to napadlo, ale já to řekla manželovi Pavlovi (38). Vůbec jsem nepřemýšlela nad tím, že by to mohl říct jejímu manželovi Jirkovi (40). I oni dva jsou kamarádi, kteří na sebe nedají dopustit.

Jasně že mi Kamila říkala, ať si to nechám pro sebe. Byla si plně vědoma, že pokud by to prasklo, rozvod ji nemine. A já káča to celé zkazila. Možná jsem na to tajemství nechtěla být sama, a tak jsem si u Pavla ulevila. Ten se v první chvíli tvářil, že ho to vlastně nezajímá. Nenapadlo mě, že hned druhý den poběží za Jirkou a řekne mu to.

Nevěra odhalila další nevěru

„Jak jsi mohla? Víš, co se teď stane?" ječela na mě Kamila do telefonu, když to celé prasklo. „Pavel chce rozvod a můžeš za to ty," házela na mě vinu. Chtěla jsem se omluvit, ale na to už bylo pozdě. Kamila se rozhodla, že ke dnu nepůjde sama. I já mám svého kostlivce. Už je to sice dávno, ale i já byla manželovi nevěrná.

Stalo se to před třemi lety na dovolené. Jely jsme s Kamilou na týden do Španělska, kde mě jeden místní kluk zblbnul. Týden jsem se s ním vodila za ručičku a noci trávila pod jeho peřinou. Tehdy jsme si s Kamilou slíbily, že to zůstane ve Španělsku. A ona to teď vytáhla. Pavel tomu sice nechtěl v první chvíli věřit, ale nakonec mi dal nůž na krk. Musela jsem říct pravdu.

Tím to ale nekončilo. Vztek dostal i Jirka a propálil něco na mého manžela. Ani on nebyl bez viny. Minulý rok v létě, když chlapi byli spolu na vodě, tak mi zahnul. Podle jeho slov o nic nešlo, ale nevěra je prostě nevěra. Během velmi krátké chvíle se rozpadly dva celkem stabilní vztahy.

Rozpadla se dvě manželství

Podle Kamily nesu vina jen já. Kdybych držela jazyk za zuby, mohli jsme si dál žít své životy. Místo toho se rozpadla dvě přátelství a bohužel i dvě manželství. Naše dovolené, večery u piva a společné dovolené jsou pryč. Roky spokojeného manželství taktéž. Já se následkům svých činů dokážu postavit. To Kamila by si měla sáhnout do svědomí. To ona podváděla, takže za to, že se rozvádí, může i ona.

I když je pozdě zpytovat svědomí, musím si z toho odnést ponaučení. A to hned dvě. První je celkem jasné. Podvádět se nevyplácí. A to druhé? Když vám někdo svěří tajemství, nechte si ho pro sebe. Mně se jeho vyzrazení krutě vymstilo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články