Šarlota (25): Měla jsem podezření, že se táta převtělil do mé neteře. Potvrdil mi to podivný vzkaz

Šarlota (25): Měla jsem podezření, že se táta převtělil do mé neteře. Potvrdil mi to podivný vzkaz
Zdroj: Unsplash

Když Šarlota a její sestra Klára přišly o otce, měly pocit, že to nepřežijí. Slunce na nebi viděly, až když Klára čekala dítě. Po narození malé Melánie měla Šarlota dojem, že v ní vidí jejich otce. Před sestrou dlouho mlčela. Když se však neteř zasmála stejně jako zesnulý otec, šla s pravdou ven.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 09. 2022 19:00

Když zemřel tatínek, myslely jsme se sestrou Klárkou (27), že to nepřežijeme. To, že se taťka vrátil v jiné podobě, nám došlo, když se Kláře narodila dcera Melánie. Je tátovi velmi podobná, někdy dokonce mluví přesně jako on. Jsme si jisté, že došlo k převtělení.

Naši silnou trojku rozdělila smrt

Táta nás vychovával, co si pamatuji. Maminku jsme s Klárou nikdy pořádně nepoznaly. Byly jsme na to příliš malé. Možná jsme viděly dvě fotky, jinak o ní nic nevíme. Táta nám až v dospělosti řekl, že nás prostě opustila. Kvůli tomu, že jsme matku neznaly, vlastně jsme ani nevěděly, po kom smutnit. A tak jsme to braly jako normální věc.

Táta byl ten nejlepší taťka, kterého jsme si mohly přát. Dopřál nám krásné a bezstarostné dětství. Pamatuji si, že i když jsme neměli moc peněz, zažili jsme víc než dost. Táta nás často brával na čundry, kde jsme spali pod širým nebem. Naučil nás, jak se poprat s nástrahami života.

Nikdy nezapomenu na jeho smích. Myslím, že tak se uměl smát jen on. Slovy se to nedá ani popsat. Vždycky, když se zasmál, i my s Klárou jsme propadly v smích. Byli jsme velmi silnou trojkou. Bohužel nás rozdělila otcova smrt.

Ve své neteři jsem viděla zesnulého otce

To, že je nemocný, věděl jen on. Když se nám s tím svěřil, už věděl, že umírá. Zprvu jsme se zlobily, protože jsme se mu mohly pokusit zajistit lepší lékařskou péči. A to bylo možná to, co si nepřál. Když zemřel, měly jsme s Klárou stejné pocity. Bezmoc, lítost a to neskutečné prázdno v srdci. Štěstím bylo, že jsme měly jedna druhou.

Trvalo rok a půl, než jsme se oklepaly z toho prvotního šoku, že táta už není. První úsměvy na našich tvářích vykouzlila zpráva o tom, že Klára je těhotná. Moc si přála kluka. Chtěla ho pojmenovat po našem otci. Jenže se jí narodila holka. Když jsem ji poprvé viděla v porodnici, měla jsem za to, že vidím tátu. Malá Melánie mu byla tak podobná.

A jak rostla, čím dál tím víc jsem si uvědomovala, že je celý táta. Hlavně v době, kdy začínala mluvit. Sestře jsem dlouho nechtěla říct, že mám pocit, že někde uvnitř její dcery dřímá náš táta. Byla jsem si jistá, že by mě měla za sentimentální husu, která se nesmířila s otcovou smrtí.

Táta se převtělil do malé neteře

Jenže když se ve čtyřech letech Melánie zasmála do puntíku stejně jako táta, už jsem to nevydržela. „Myslím si, že Mel je táta," řekla jsem jednou sestře. „Uf, ani nevíš, jak jsem ráda, že si to myslíš. Mám totiž stejný pocit," spiklenecky se na mě podívala. Čím víc jsme Melánii pozorovaly, tím víc jsme se v naší myšlence utvrzovaly.

Melánie mi dala téměř stoprocentní jistotu, když mi něco pošeptala. „Mám pro tebe vzkaz," řekla mi jednou večer. „Táta vám vzkazuje, že část jeho já je ve mně," pronesla, ale bylo vidět, že tomu sama moc nerozumí. Já ji pohladila po vlasech a jen stěží jsem skryla slzy dojetí. Nikdy jsem nepátrala po tom, zda je to vůbec možné. Chci tomu věřit a vědět, že tu táta pořád svým způsobem je.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články