Stáňa (34): Tchyně k nám chodí s teploměrem a rouškou. Tvrdí, že ji naše děti pokaždé něčím nakazí

Stáňa (34): Tchyně k nám chodí s teploměrem a rouškou. Tvrdí, že ji naše děti pokaždé něčím nakazí
Zdroj: Freepik

Stáňa se nemůže spolehnout na pomoc své tchyně Vlasty. Po hlídání dětí obvykle přijde s tím, že ji něčím nakazily. Jednou měla rýmu, podruhé bolesti břicha. Takže k nim teď chodí v roušce a s teploměrem v ruce. Stáňa takový přístup odmítá, raději si zajistila chůvu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 08. 2022 13:00

Někdy mám pocit, že mi to tchyně dělá vážně naschvál. Vždycky se mnou měla nějaký problém. Teď si ale jako rukojmí vzala moje děti. Poslední dobou tvrdí, že po setkání s nimi něco chytí. A tak k nám začala chodit v roušce a s teploměrem v ruce. Když se jí děti nezdají, návštěva se nekoná.

Tchyně tvrdila, že ji moje dítě nakazilo rýmou

S manželem se nám podařilo přivést na svět dvojčata. Dvouletá Adélka s Ríšou jsou vymodlenými dětmi. Vzešly z umělého oplodnění, protože přirozeným způsobem nám to nešlo. Mít doma dvě stejně staré děti je celkem řehole. Když bylo nejhůř, přijela mi na pomoc tchyně Vlasta (55). I když k mému stylu výchovy dvou dětí měla výhrady, byla jsem ráda, že tam je.

Věci dostaly pevný řád, když bylo dětem kolem roka a půl. A to tchyně začala sem tam brblat. Jednou mi přijela hlídat děti, protože jsem potřebovala na úřad. Šlo o celé dopoledne. Když mi za dva dny volala, že má rýmu, jen jsem ji politovala.

Ona mi však řekla, že to určitě chytla od dětí. „Adélka prskala, to ona mě nakazila," zmínila se do telefonu. „To si nemyslím. Byla zdravá. To ses nakazila někde jinde," hájila jsem se. Ještě 14 dní jsem poslouchala, že ji moje dítě nakazilo. Docela dlouho k nám nechtěla přijet.

Tchyně k nám chodí s rouškou a teploměrem

Jenže já jsem její pomoc potřebovala. Takže když jsem dostala nabídku nárazové brigády, opět jsem požádala tchyni o pomoc. Hlídala děti od osmi do tří. Odjížděla od nás s tím, že ji bolí břicho a hlava. Už druhý den mi volala, že má střevní potíže. „To mám určitě od Ríši. Bolelo ho bříško a měl průjem," objasnila svou teorii.

Já věděla, že mu nic není. Tchyně si ale jela svoje a již podruhé mě napadla s tím, že od dětí něco chytla. No a nedávno tomu nasadila korunu. Měla jsem dva měsíce domluvený termín ke kadeřnici. U té jsem nebyla, co se děti narodily. Tchyně přijela hlídat děti. Když jsem otevřela dveře, stála za nimi v roušce a s teploměrem v ruce.

„Než je budu hlídat, chci si je změřit a podívat se jim do krku," nakázala. Celkem šokovaná jsem zavolala děti ke dveřím. Obě musely vypláznout jazyk a babička jim svítila do hrdel baterkou. Teplotu sice nemělo ani jedno, ale Vlasta vyhodnotila, že Adélka má rudý krk, a tak je hlídat nebude.

Místo babičky jsem si najala chůvu

„Nebudu zase riskovat, že něco chytnu," pronesla naštvaně a otočila se na patě. Už jsem jí nestihla říct, že jsou děti zdravé. A že mám termín u kadeřnice dlouho domluvený. Nejela jsem nikam. Dětem samozřejmě nic nebylo a já mám dál na hlavě slámu. Toto pravidlo roušky a teploměru zavedla Vlasta jako běžnou věc. Kdykoliv má děti hlídat, nejprve si je sama prohlédne.

Když se jí nezdají, nejde dál než do chodby a odmítne je hlídat. Jasně, děti jsou někdy nemocné. Ale ne tak, jak Vlasta tvrdí. A mě to celé začalo lézt na nervy. Nemohu nikdy počítat s jejím hlídáním. Vždycky se může stát, že na poslední chvíli cukne a můj plán krachne. Takže jsem si našla paní na hlídání, která mi koneckonců přijde lepší chůvou pro děti, než je jejich vlastní babička...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články