Vašek (35): Žena kvůli pandemii sekla se sportem. Stává se z ní nadýchaná buchta

Vašek (35): Žena kvůli pandemii sekla se sportem. Stává se z ní nadýchaná buchta
Zdroj: Freepik.com

Vašek je nyní velmi nešťastný ze své přítelkyně. Ta dlouhé roky milovala sport. Byla to vášnivá běžkyně, která ráda cvičila i v posilovně. Kvůli pandemii ale ze dne na den sekla se sportem a pustila se do velikého vyvařování. Vašek to dává za vinu sobě. Proč?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 12. 2020 06:30

Karolína (30) měla vždycky na prvním místě sport. Je to její velký koníček. Obvykle nevynechala jediný den, aby pro sebe v tomhle ohledu něco neudělala.

Nadšená sportovkyně

Když jsme spolu začínali, ona už pět let aktivně běhala. Čas od času si zaběhla nějaký menší závod. Doma si vždy pyšně vystavila medaile. Když nešla běhat, jela do posilovny, kde dřela dvě hodiny. Obdivoval jsem její vášeň a to, že není líná.

O tom, že měla postavu jako lusk, mluvit asi nemusím. Nebyla vyloženě svalnatá, ale sport se na její postavě odrazil. Nemusela ani moc řešit, když si sem tam dala nějakou tu nezdravou pochutinu. Věděla, že to vypotí. Byly dny, kdy mi s pohybem tak trochu lezla na nervy. Chtěl jsem v sobotu ráno spát, ale ona měla budíka na pátou a šla běhat.

Nikdy jsem jí to nezakazoval, to by ani nešlo. Podporoval jsem ji, i když jsem měl někdy pocit, že to přehání. Jakmile nešla jeden den sportovat, byla nervózní, a hlavně protivná jak pracovní týden. Když byla na jaře první vlna koronaviru, nepolevila. Možná bych řekl, že spíš naopak. Dávala si dvoufázové tréninky.

Sport pověsila na hřebík

Najednou mě začala lehce tlačit do společného sportování. Já jsem takový, že když něco nechci, nepřinutí mě ani stádo koní. Neříkám, že jsem vždycky řekl ne, ale abych běhal každé ráno deset kilometrů a večer hodinu posiloval, to určitě ne. Celou první vlnu dřela, jak to jen šlo. Když přišlo uvolnění i ona trochu polevila.

Při druhé vlně bylo něco jinak. Karolína chodila běhat pořád, ale bylo vidět, že jí chybí motivace. Byla zvyklá celý rok trénovat a pak objet šňůru závodů. Teď nevěděla, proč to vlastně dělá. Často jsem jí připomínal, že kvůli sobě. Hledala podporu u mě. Prosila mě, abych se k ní přidal, že potřebuje znovu nakopnout.

Bohužel, u mě nepochodila. Vydržel jsem to týden, ale její tempo jsem zkrátka nezvládal, tak jsem to vzdal. Ona zcela nevysvětlitelně také. Běžecké boty hodila do skříně se slovy, že na to kašle, protože to nemá smysl. Začala doma ve velkém vyvařovat. Jako kdyby hledala jiný způsob, jak se zaměstnat.

Je to moje vina

Každý den jsme měli nějakou tučnou specialitu. Nechyběl ani nějaký ten sladký zákusek. Začala pít i alkohol, který si dříve dávala maximálně na Silvestra. Já si najednou uvědomil, že takovou Karolínu nechci. Miloval jsem sportovní ženskou, která měla neskutečnou šťávu a energii.

Zkusil jsem ji vyzvat na lehký běh. Odmítla. Ona, která pro to poslední roky dýchala. Je to moje chyba. Nepodpořil jsem ji, protože jsem byl líný. Ona teď upadla do apatie. Má pocit, že nic nemá smysl. Sezení doma a hodně jídla se na ní podepsalo i fyzicky. Roste jí břicho a má naducané tváře.

Musím najít způsob, jak ji znovu rozhýbat. Nemůžu dopustit, aby zahodila roky, které si vyběhala. Bude to těžké. Nyní se řeší, že přijde další tvrdé opatření. Když to Karolína slyšela, šla a upekla medovník. Půlku z něj snědla. Takhle to dál nejde.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články