Viola (31): Zamilovala jsem se do muže, který má nejlepší roky za sebou. Teď vyslovil jedno přání

Viola (31): Zamilovala jsem se do muže, který má nejlepší roky za sebou. Teď vyslovil jedno přání
Zdroj: Freepik.com

Viola se zamilovala do muže, který je o třicet let starší. Řídila se srdcem a k Tondovi se nastěhovala. Po roce vztahu ale přišla tvrdá rána. Tonda dostal mozkovou mrtvici a z čilého seniora se stal napůl ochrnutý člověk. Vyslovil jedno veliké přání, které Violu ranilo. Jaké?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 12. 2020 15:00

To, že srdci neporučíme, jsem si zkusila na vlastní kůži. Zamilovala jsem se do muže, který je o třicet let starší než já.

Zajímavý stařík

Když jsem Tondu poznala, nenapadlo mě, že právě on bude mužem mého života. Poznali jsme se přes moji babičku. Ta před časem oslavila sedmdesát dva let. Tondovi je krásných šedesát pět let. Chodila jsem za ní na návštěvu a Tonda jí čas od času pomáhal něco doma opravit, protože děda už roky nežil.

Když jsem se mu podívala do očí, cítila jsem něco výjimečného. Fyzicky vypadal velmi dobře. Udržoval si figuru, ale zub času na něm vidět samozřejmě byl. Jednou jsme od babičky odcházeli společně a nabídl mi odvoz. Když mě vysazoval před dveřmi, naprosto přirozeně jsem ho pozvala k sobě domů.

Nešlo o nic jiného než strávit čas v milé společnosti. Nad čajem jsme si hodiny povídali a já cítila něco víc než jen jistou náklonnost. Vyprávěl mi něco málo o svém životě a současně se ptal na ten můj. Jiskra přeskočila, když řekl: „Jak je možné, že taková krásná a fajn žena, jako jsi ty, je pořád sama?“

Zatoužila jsem po něm

Netušila jsem, jak s ním dále navázat kontakt. Vyřešil to za mě. Když ode mě odcházel, nechal mi ve schránce vzkaz. Bylo to pár milých veršů a telefonní číslo. Za pár dní jsem se odhodlala k tomu, abych mu zavolala a pozvala ho na kávu.

V jednu chvíli mi položil svoji ruku na moji a řekl mi: „Jsi si jistá, že víš, do čeho se pouštíš? Jsem o dost starší než ty. Promysli to pořádně, protože umřu dřív než ty.“ Současně s tím ale dodal, že ho velmi přitahuji. Neváhala jsem a do vztahu se pustila téměř po hlavě.

Muž takového věku už přesně věděl, jak se k ženě chovat. Byla jsem z něj celá unešená. Svůj pocit zamilovanosti mi nepokazily ani pohledy lidí, kteří si ťukali na čelo. Na první pohled byl vidět náš věkový rozdíl. Vždyť by mohl být mým otcem. Moje srdce hlásilo naprosté naplnění a já věděla, že chci svůj život strávit právě s Tondou.

Bolestivé přání

Nastěhovala jsem se k němu. Babička nad tím kroutila hlavou, protože jako starší generace to vůbec nechápala. Nikoho jiného už jsem z rodiny neměla, takže jsem si přála její požehnání. Po roce pochopila, že to myslíme vážně. O peníze nešlo, Tonda nebyl žádný milionář, což okolí nevědělo, takže mě ocejchovali nálepkou zlatokopky.

Tvrdá rána osudu přišla v době, kdy dostal Tonda mozkovou mrtvici a ochrnul na část těla. Hůř mluvil a stával se z něj takzvaný ležák. Kamarádky říkaly: „Teď můžeš utéct, stejně umře dřív, než se naděješ.“ Nikdo zkrátka nechápe, že já Tondu miluji. Dočetla jsem se, že v tomto stavu může žít i desítky let.

Koneckonců to potvrdili i doktoři, protože jinak byl zdravý. Celé to pokazil Tonda. Vyslovil jisté přání. Žádá mě, abych ho opustila a žila normální život, protože jsem ještě mladá. Apeluje především na to, že s ním už děti mít určitě nebudu. Neposlechla jsem a Tonda začal být v rámci svých možností zlý. Je mi jasné, že mě chce odehnat, ale já ho vážně miluji. Prý chce umřít šťastný a tím ho udělá jen to, když od něj odejdu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články