Zbyšek (42): Přítelkyni zajímá jen názor její matky. Co si myslím já, je všem ukradené

Zbyšek (42): Přítelkyni zajímá jen názor její matky. Co si myslím já, je všem ukradené
Zdroj: Unsplash

Zbyšek se zamiloval do ženy mladší o dvacet let. To by asi bylo v pořádku, pokud by Laura nebyla zcela pod vlivem své matky. Nedá bez ní ani ránu a vždycky chce znát hlavně její názor. Na ten Zbyškův se vůbec neptá. Zbyšek má Lauru rád, ale s její matkou prostě nemůže soupeřit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 09. 2022 07:00

Když jsem si začal s mladší ženou, neměl jsem pochyby o tom, že dělám dobře. Laura (22) čeká moje dítě a já potřebuji, aby mi také věřila. Problém je v tom, že o jakémkoliv rozhodnutí, které se hodlá učinit, se radí jen se svou matkou. Já už pak dostanu na stůl hotovou věc. Jako kdyby mi snad nevěřila, nebo mě k životu nepotřebovala.

Přítelkyně se o všem radí výhradně s matkou

Je mi jasné, že jakmile jste si přečetli, o kolik je mladší moje přítelkyně, hned jste si o mě udělali obrázek. Muž středního věku dostal krizi, a tak si nabrnknul mladou holku. Tak to ale není. Já se do Laury opravdu zamiloval. Naše první setkání proběhlo v květinářství, kde pracuje. Moje matka měla narozeniny a potřeboval jsem pořádnou kytku.

Nečekal jsem, že když pozvu Lauru na rande, bude souhlasit. Naše první rande trvalo 10 hodin. Chvíli jsme se procházeli městem, pak hodiny seděli u řeky. Skončili jsme v kavárně nad čajem. Uchvátila mě natolik, že jsem hned věděl, že to je ta žena, kterou jsem hledal.

Do půl roku jsme spolu začali bydlet. Neuniklo mi, jak úzký vztah má se svou mamkou Pavlínou (53). Denně si volaly snad stokrát. Cokoliv chtěla Laura udělat, nebo rozhodnout, volala nejprve matce. A to třeba i v případě, že si chtěla koupit novou skříňku do koupelny. Musela nutně znát matčin názor.

Můj názor nikoho nezajímá

Na začátku vztahu nechcete do některých věcí rýpat, a tak jsem mlčel. Jen mi to někdy vadilo. Lauru totiž můj názor zajímal až v té druhé řadě. A když byl nedej bože jiný, než co řekla její máma, rozhodla se stejně podle ní. Po dalším půlroce mi Laura oznámila, že je těhotná. I když už jedno dítě mám, na druhé se těším úplně stejně.

Laura je skvělá ženská a bude i skvělou maminkou. Akorát mám obavy, jak moc nám do výchovy dítěte bude zasahovat Pavlína. Ta totiž s Laurou jezdí na všechny ultrazvuky. To ona jí pomáhá vybírat výbavu pro dítě. Na můj názor už se pro jistotu neptá vůbec nikdo. Její matka rozhoduje o tom, jakou barvou vymalujeme dětský pokoj, nebo v jaké porodnici má Laura rodit.

Teď dokonce přišly s tím, že by měla mít dulu. A nesehnal ji nikdo jiný než svatá Pavlína. Ta dokonce rozhodla i o tom, že bych u porodu být neměl. Co přesně Lauře nakukala, to nevím, ale ta stojí za názorem své matky. Já k porodu nepůjdu a tím to hasne. Nikdo se mě na nic neptá, nikoho nezajímá, jaký mám názor.

Proti matce své přítelkyně nemám žádnou šanci

Mám Lauru rád a moc se těším, až se nám narodí dítě. Než se tak ale stane, nutně potřebuji, abychom měli v některých věcech jasno. Požádal jsem ji, aby matce vysvětlila, že už její rady nepotřebujeme. A pokud nějakou budeme chtít, tak si o ni řekneme. Myslel jsem to dobře, ale Laura se naštvala.

„Máma už něco zažila a já potřebuji znát její názor. Vždycky a na všechno," hájila ji. Pokud se ti to nelíbí, klidně jdi. Zvládnu dítě vychovávat s mámou,“ odpálkovala mě. Tak na to zapomeň. Nikam nepůjdu. A to dítě je moje, ne tvojí mámy," stoupnul jsem si na zadní. A od té chvíle se ke mně Laura chová ještě hůř. Už se mnou pro změnu nemluví vůbec. Je pod silnou mocí své matky a s tou si podle všeho není radno zahrávat. V mém věku je divné, nemít žádná rozhodovací práva. Co myslíte?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články