Zita (33): Sestře jsem nabídla, že po rozvodu může bydlet u nás. Když mi začala svádět manžela, letěla z baráku

Zita (33): Sestře jsem nabídla, že po rozvodu může bydlet u nás. Když mi začala svádět manžela, letěla z baráku
Zdroj: Freepik

Zita podala pomocnou ruku své mladší sestře Štěpánce. Ta po rozvodu neměla kam jít a Zita ji vzala k sobě domů. Sotva se Štěpa otřepala, začala jí svádět manžela. Zita na nic nečekala a včas se nevděčné sestry zbavila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 01. 2023 07:00

Mladší sestra Štěpánka (28) si nedala říct, když jsme jí všichni říkali, aby si Libora (40) nebrala. Rok se nám všem zdál být příliš krátký na to, aby ho dobře poznala. Teď se samozřejmě rozvádí. Neměla kam jít, tak jsem ji vzala k nám. Když mi začala svádět manžela, letěla jako namydlený blesk.

Vzala jsem ségru po rozvodu k nám

Ségra byla vždycky poměrně lehkovážná. Do všeho se vrhala po hlavě a nepřemýšlela nad důsledky. Ona to nazývala rebelstvím, já hazardem. Před dvěma lety udělala další ze svých neuvážených činů. Po roční známosti s Liborem se vdávala. Doma jsme jí radili, aby se nejprve lépe poznali. Ale kdepak. I tehdy měla svoji hlavu.

Pro nikoho z nás nebylo velikým překvapením, že se po roce rozvádí. Úžasný Libor se ukázal jako agresor, který věci rád vysvětloval násilím. Když mi Štěpa s pláčem volala, že nemá kam jít, automaticky jsem jí nabídla útočiště u nás doma. Mého manžela Tomáše (35) zná velmi dobře a on s tím neměl problém.

Máme poměrně velký dům, takže dostala svůj vlastní pokoj. „Ségra, díky moc. Jakmile se dám do kupy, zmizím vám z očí," děkovala. „Nemáš zač. Příště nás raději poslechni," neodpustila jsem si. Chtěla jsem jí být oporou. Nepožadovala jsem po ní žádné nájemné ani nic jiného. Kdybych jen tušila, o co se bude snažit.

Ta kráva mi začala svádět manžela

První měsíc byla hodně tichá a zalezlá u sebe v pokoji. Zdálo se, že ji rozvod hodně vzal. Tomáš se jednoho dne nabídl, že ji vytáhne do kina, aby přišla na jiné myšlenky. Nebyla jsem proti, naopak, byla jsem nadšená, že mi s ní chce pomoct. Jenže moje milovaná sestřička si to vyložila po svém. Kino chtěla manželovi oplatit a vzala ho na skleničku.

Každý týden začali někam vyrážet spolu. Já přicházela z práce do prázdného baráku. Někdy se dokonce vraceli nad ránem. Tomášovi jsem naznačila, aby to s tou péčí nepřeháněl, protože se mi to přestávalo líbit. Štěpa už nevypadala jako hromádka neštěstí. Neuniklo mi, jak se začala po domě procházet spoře oděná.

Často si sedávala těsně k Tomášovi a nepřišlo jí to divné. Ten byl polichocen nákloností mladší ženy a kvitoval to. Cítila jsem, že ségra zachází za únosnou mez, a tak jsem se do toho vložila. Začala jsem zjišťovat, jak to se svým životem má. Jinými slovy, naznačila jsem jí, že už je čas, aby se zase o kousek posunula. A aby se odstěhovala.

Musela jsem se jí zbavit

Té se to nezdálo a začalo peklo. Tomáše už měla omotaného kolem prstu. Zobal jí z ruky a cítil se jako zachránce zlomené dušičky. Minulý měsíc jsem přišla domů o něco dřív a přistihla ségru, jak mi svádí manžela. Bolela ho záda a hodná Štěpánka mu je chtěla namasírovat. Seděla na něm v lehkém župánku a dotýkala se ho.

Ten pohled snad nikdy z hlavu nevymažu. „Jdi z něj dolů," řvala jsem žárlivě. „Víš co, ségra, sbal si věci a jdi," nešla jsem pro řešení daleko. Tomáš se jí chvílí zastával, ale i ten mi pil krev. „Ty buď rád, že můžeš zůstat," usadila jsem ho. Štěpa si stěžovala u mamky, která věří spíše jí než mně. Prý by mi Tomáše nikdy nepřebrala. Já si tak jistá nejsem. Bude bezpečnější, když bude bydlet sama a k nám si občas zajde na pokec. Já totiž vím moc dobře, čeho je schopna.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články