Zuzana (37): Tchyně si nabrnkla muže, který z ní tahal peníze. Kdyby se náhodou neprozradil, přišla by snad i o vilu

Zuzana (37): Tchyně si nabrnkla muže, který z ní tahal peníze. Kdyby se náhodou neprozradil, přišla by snad i o vilu
Zdroj: Freepik

Zuzana si nevěděla rady se zamilovanou tchyní. Ta randila s mladším mužem, jemuž sponzorovala podnikání v oblasti umění. Bylo zřejmé, že jde o podvodníka a Zuzana se obávala nejhoršího.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 13. 08. 2023 07:00

Můj muž Petr (42) byl v šoku, protože jeho máti si nabrnkla podezřelého floutka. Už mu dvakrát financovala vůz i pochybnou služební cestu. Obávali jsme se, že si ho nakonec i vezme a on pak zdědí její dům. 

Tchyně nám představila nového partnera

Mirka (72) je čiperná dáma, která žila po tchánově smrti dlouho sama. Pak k nám ale přišla na návštěvu s mladším mužem, který se mi na první pohled nelíbil. Zářivé umělé zuby, tmavé (rovněž umělé) opálení a zlaté prsteny. 

„Roberta jsem potkala na seznamce, dělá do umění,“ představila nám ho ve dveřích. Když po obědě odešli, s Petrem jsme chvíli hledali vhodná slova. Shodli jsme se, že je to jasný podvodník. Bylo mu sotva šedesát, vzezřením jasný „obšourník“ - ať mi nikdo neříká, že ho zaujala elegantní sedmdesátnice. 

„Spíš bych řekla, že ho zaujala její vilka. Tam taky visí nějaké to umění, do kterého Robík dělá,“ podotkla jsem a oba nás napadlo to samé. Tenhle chlap připraví rodinu o majetek. Vypadalo to, že se nemýlíme. Mirka nám přiznala, že musela Robertovi platit cestu do Maroka. Potřeboval vyzvednout nějaké vázy a měl zrovna blokovaný účet kvůli krádeži karty.

Věřila všemu, co jí napovídal

Příště to byla splátka za auto, kterou bylo potřeba uhradit, jenže Robert musel ten den vyřídit obchod za miliony a banka hlásila dosažení limitu. Pak mu Mirka ručila během půjčky ohledně koupě nějakého drahého obrazu. Manžel šílel, ale jeho matka nechtěla slyšet ani slovo.

„Jste tak nedůvěřiví, ale já poznám člověka, co miluje umění. Občas takové obchody vyžadují risk. Robert mi už část vrátil a hlavně mám od něj dva velmi vzácné obrazy. Mohla bych je prodat za neskutečné peníze,“ mlela si tchyně svou. 

Začali jsme se loučit s myšlenkou na dům, který měl být jednou náš nebo našich dětí. Koho by napadlo, že se nám Mirka na stará kolena poblázní a zamiluje? Za půl roku se již pyšnila zásnubním prstenem, Petr se odmítl zúčastnit večírku u té příležitosti a já ho chápala. 

Podvodník se sám prozradil

Když pak Robert přišel s tím, že mu ukradli nové auto, jež zatím nebylo pojištěné, Mirka zpozorněla. Do zbrusu nové dodávky na převoz umění investovala ona a teď měla přijít o nemalé peníze. Překvapilo mě, že není až tak zaslepená. Díky kontaktům si o Robertovi zjistila více. 

Nejenže nešlo ani o jeho pravé jméno, vůbec s uměním neobchodoval. Zklamání mé tchyně přerostlo ve vztek. Vím z doslechu, že se do věci vložila policie a Mirka hodně prodělala. O Robertovi se u nás doma nesmí mluvit. Já jen doufám, že už si Mirka dá se seznamkou pokoj.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články