Kulatý nebo oválný: Tipy na snadné líčení podle tvaru obličeje

Kulatý nebo oválný: Tipy na snadné líčení podle tvaru obličeje
Zdroj: unsplash.com

Nedovedete si představit, že byste vyšla ven nenalíčená, ale přesto vám přijde, že váš make-up není zcela dokonalý? Možná je to tím, že způsob líčení nepřizpůsobujete typu svého obličeje. Poradíme vám, v čem se jednotlivá líčení liší a jak na ně.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 23. 07. 2020 14:00

Nedá se říct, že by některý tvar obličeje byl hezčí než jiný. Pro dokonalé nalíčení je ale třeba se jednotlivému typu přizpůsobit. Jak na to?

Oválný obličej

S oválným tvarem obličeje si můžete dovolit s make-upem libovolně experimentovat. Mívá totiž dokonale vyvážené a symetrické proporce. Díky tomu ho většinou nemusíte ani nijak konturovat. Můžete tak využít svých předností naplno a vyzkoušet třeba všechny nové kosmetické trendy.

Kulatý obličej

Kulatý obličej může být trochu kratší a širší, většinou mají jeho nositelky také plné tváře a kulatou bradu. Pokud je to i váš případ, naneste na oblast čela, pod očima, v horních partiích lícních kostí a uprostřed brady světlý odstín korektoru nebo make-upu. Přitáhnete tak snáze pozornost na střed obličeje. Naopak tmavší odstíny (přibližně o jeden až dva odstíny tmavší, než je barva vaší pleti) naneste na tváře, spánky a podél čelisti. Váš obličej bude vypadat užší a protáhlejší.

Trojúhelníkový (srdcovitý) obličej

Trojúhelníkový obličej mívá široké čelo, od něj dolů se zužuje ke špičatější bradě. Je tedy podobný srdci nebo trojúhelníku. Jestli máte tento typ obličeje, nanášejte světlý make-up hlavně na bradu. Tím ji totiž opticky rozšíříte. Stejný odstín pak použijte také na čelo a pod oči. Světlý make-up můžete nanést také nad okraje lícních kostí. Zvýrazníte tak prostřední část obličeje. Tmavší odstín aplikujte na oblast spánků a tváří. Zjemníte tím rysy svého obličeje a opticky ho zúžíte.

Hranatý obličej

Hranatý obličej je ve všech oblastech stejně široký. Jeho vzhled vzdáleně připomíná čtverec. Světlý make-up nanášejte na tento typ obličeje v úrovni čela, pod očima, nad lícní kosti i na špičku brady. Naopak tmavší odstíny korektoru nebo make-upu aplikujte po stranách čela a podél hrany dolní čelisti. Používejte také tvářenku, která odpoutá pozornost od hranatých rysů, navíc opticky rozšíří oblast tváří, takže bude vypadat oválnější.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články