Díky sbírce a podpoře veřejnosti může Museum Kampa pokračovat ve své činnosti

Díky sbírce a podpoře veřejnosti může Museum Kampa pokračovat ve své činnosti
Zdroj: Archiv Muzea Kampa

Letošní rok byl pro Museum Kampa extrémně těžký. Nařízení vlády spojená s výskytem epidemie COVID-19 mu nedovolila provozovat svou činnost a po nuceném uzavření, kdy museum přišlo o veškeré příjmy plynoucí ze vstupného, přišla další rána - požár, jehož rozsah škod se pohybuje v řádech desítek milionů korun.

Jana Jánská
Jana Jánská 09. 11. 2020 16:15

Sbírka, která na podporu Musea Kampa po požáru v polovině července vznikla, byla dnešním dnem ukončena. Vybraná částka od 288 dárců činí 339 620 korun.

Těšíme se na jaro

„Všem dárcům moc děkujeme. Díky nim se nám podaří překlenout období nuceného uzavření muzea z důvodu požáru. Kvůli této uzávěrce přišlo museum o půl milionu korun na vstupném. Tuto částku nám z části pomůže pokrýt sbírka. A především - díky této sbírce a podpoře občanů nemusí Museum Kampa přerušit svou činnost a může pokračovat v přípravě svých jarních výstav. Jedná se o dvě expozice, jejichž autory jsou krnovský konstruktivista Svatoslav Böhm a významný český sochař Vladimír Janoušek,” uvedl předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových Jiří Pospíšil

Restaurátorské práce

Období uzavření využilo Museum Kampa k opravám a restaurátorským pracím, které nejsou ještě zdaleka u konce. Termín dokončení se odhaduje na polovinu příštího roku. Škody po požáru se totiž ještě umocnily vlivem pandemií koronaviru. Obrovské podpory veřejnosti si proto nesmírně váží i ředitel Musea Kampa Jan Smetana: „Děkujeme všem dárcům. Nesmírně si vážíme podpory veřejnosti a našich příznivců. A pevně doufáme, že se budou moci brzy přijít podívat do znovuotevření musea osobně.”

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články