Lidem, kteří ubližují ostatním a útočí na jejich práci a život, je třeba přát, ať v sobě naleznou více světla, říká Lucie Biedermann Doležalová

Průvodkyně na cestě ke spiritualitě Lucie Biedermann Doležalová se proslavila svým podcastem Na Plovárně s Lucií, kde propojuje hmotný fyzický svět s tím andělským.

Petra Járková
Petra Járková 06. 05. 2021 09:00

Zakladatelkou projektu Žena v zenu je Lilia Khousnoudtinová spolu s koordinátorkou Petrou Schwarz Koutskou, kameramankou Veronikou Hejnovou a produkční Michaelou Cáskovou. Tyto dámy vám představí příběhy dvaapadesáti silných žen, které se dokázaly vyrovnat s nástrahami genderových stereotypů, pomluvami nebo s velkou negací okolí.

Díky emotivním videím jsme již měli tu čest seznámit se s zakladatelkou Lilií Khousnoudtinovou i její kolegyní Petrou Schwarz Koutskou, herečkou Kristýnou Leichtovou nebo kontroverzní autorkou Ninou Špitálníkovou. Také jsme se podívali pod pokličku velmi známé spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové. Řada přišla i na energickou moderátorku Lenny Trčkovou, slavnou moderátorku Gábinu Partyšovou a charismatickou slovenskou herečku Vlastinu Svátkovou. Zajímavé jsou také příběhy bývalé disidentky Jarmily Johnové, političky Magdaleny Davis, mediátorky Kateřiny Bělkové, advokátky Adély Hořejší i podnikatelky Martiny Brandové.

Ojedinělý dar od dětství

Už v patnácti letech Lucie Biedermann Doležalová zjistila, že má určitý dar, který ne každý pochopí. Slyšela totiž hlasy andělů. I když si o ní blízcí mysleli, že není úplně v pořádku, nevzdala se a ve dvaadvaceti letech se této spirituální sféře začala věnovat více.

„Okolí si tehdy myslelo, že jsem v nějaké sektě a že jsem se zbláznila. Říkali mi, že bych se měla léčit na psychiatrii se schizofrenií. Lidé se začali odtahovat,” prozradila v pořadu Žena v zenu. Bohužel její zálibou, či posláním, chcete-li, trpěli i její děti a manžel, což pro ni vůbec nebylo příjemné. Sama však lidem, kteří na ní útočí, přeje, ať v životě najdou více světla. Mají podle ní v sobě bolest a zranění.

„Nejhorší byly komentáře o tom, jak šílenou matku má moje dcera. Hejty si zažil i můj muž v hospodě, to bolelo,” říká Doležalová a přiznává, že někdy pláče, jindy nadává, ale většinou nechává problém přes noc odeznít. Další den o něm přemýšlí s čistou hlavou a snaží se o sebereflexi.

Patnáct let s anděly

Pokud jde o hejty a negaci, Lucie se snaží nestavět se do role oběti. Pyžamo, postel a sebelítost jsou pro ni nejhorším koktejlem. „Je potřeba vědomě se opečovat z vnějšku, dát si trochu lásky, usmát se na sebe. Zároveň musím na vzduch do přírody, nebo si sednout a utřídit si myšlenky, v tom mi pomáhají karty nebo automatické psaní,” svěřila se Doležalová.

Dnes už se věnuje Lucie andělům patnáct let, mluví za ní hlavně práce a úspěchy. Existuje celá řádka lidí, kteří se kvůli ní nerozvedli nebo i ženy, které nešly na potrat. I přesto, že Lucie vypadá upraveně, moderně a stylově, nebojí se výrazů jako božství a dokáže se vcítit do krásy a čistoty slov, aby ji pochopili i lidé, kteří se spiritualitě nevěnují nebo se jí dokonce bojí.

„Dokonce mám ráda i sex, já totiž nejsem žádný kněží, jsem žena, která něco ze sebe předává dál,” směje se. Podle Lucie Biedermann Doležalové je nejdůležitější si uvědomit, že je naprosto v pořádku žít život, který je pro ostatní nepochopitelný. Odvaha je prostě v životě nutná a ženy jsou dle ní odvážné bytosti od přirozenosti.

Na celý rozhovor s Lucií Biedermann Doležalovou se podívejte v úvodním videu!

Zdroj náhledové fotografie k článku: Se souhlasem projektu Žena v zenu.

Související články

Další články