Herci vzpomínají na erotické scény: Bendová si dala na kuráž panáky, Zounar s Bittnerovou si nestihli ani potykat

Erotické scény v českých filmech: Bendová si dala na kuráž pár panáků, Zounar s Bittnerovou si nestihli ani potykat
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečku Alici Bendovou proslavil film z roku 1997 Báječná léta pod psa.Alice Bendová prozradila Milušce Bittnerové, jak probíhá natáčení odhalených nebo erotických scén.V seriálu Sedm schodů k moci má Eva Podzimková dublini.Eva Podzimková začala natáčet pouhých 10 měsíců po porodu.+ 9 fotek+ 10 fotek

Natáčení odhalených nebo přímo erotických scén může být pro herečky velký stres, ale také zážitek, na který se potom dlouho vzpomíná. Evu Podzimkovou (33) čekaly odvážné scény pouhých 10 měsíců po narození dcery Loty, slovenská herečka Andrea Růžičková (38) zase měla problém s pobožnými rodiči. A jak vzpomíná na erotickou scénu v Ordinaci v růžové zahradě herec Martin Zounar (55)?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 04. 2023 12:00

Herečka Vica Kerekes (42) si střihla erotickou scénu s Jiřím Macháčkem (56) ve filmu Nestyda. Na natáčení přijela z Maďarska a z celého štábu znala jenom režiséra Jana Hřebejka. „Možná si mě vybrali i proto, že jsem byla v té době neznámá. Řekli si: Ta s tím nebude mít problém. Ale nedělám si iluze, herec je herec a musí prostě pracovat i se svým tělem,” citovaly oficiální materiály k filmu rodačku ze slovenského Fiľakova.

Alice Bendová zvládne před erotickou scénou i tři panáky

Herečku Alici Bendovou (49), tenkrát ještě Veselou, objevil pro film v roce 1997 snímek Báječná léta pod psa. Bylo jí 23 let a původně šla na casting úplně jiné role. „Teď, když se v tom filmu slyším, je to pro mě absolutní peklo. Jednu větu jsem se učila asi 15 dní, protože z té nervozity a trémy to prostě zapomeneš, navíc když si tam vedle tebe stoupne Ondra Vetchý nebo Libuška Šafránková. Byl to herecký koncert a já byla jako děťátko ve školce," vzpomíná Alice v talk show Na kafeečko.

Ve scéně na loďce Alice ukázala bujná ňadra. Byla to strašně těžká scéna a strašně jsem se styděla," komentuje záběr, který ji de facto proslavil. Dát si předtím panáka prý nepřipadalo v úvahu. „Na to jsem neměla odvahu. Když jsme potom točili třeba Hop nebo trop, tak tam už mi to šlo. Tam už jsem si dala klidně tři panáky, tam se pilo na place a byla větší legrace. Tady bych si to vůbec nedovolila. Sekala jsem latinu," přiznává herečka.

Podle Alice Bendové záleží během erotické scény nejvíce na režisérovi a také na hereckém parťákovi. „Vybavuji si třeba pana režiséra Svobodu, točila jsem s Michalem Dlouhým Sametoví vrahy. A tam jsme měli hodně náročné scény. Pan režisér přišel a řekl: ,No, tak pojďte, nabídněte mi.' Takže jsme mu nabízeli. Ale byla tam strašně krásná a uvolněná atmosféra, vždycky to za to stálo. Pan režisér měl nějakou představu, ale po nás chtěl něco víc. My mu to nabídli a byl spokojený."

Andrea Růžičková měla problém s věřícími rodiči

Andrea Kerestešová, dnes už Růžičková, patří mezi herečky, které dokázal pro film Rafťáci svléknout režisér Karel Janák. Nebo to snad bylo jinak? Andrejka se nám v Rafťácích nesvlékla, měli jsme místo ní dublini. Protože ona je z východního Slovenska a její rodiče jsou hodně nábožensky založení. Kdyby dcerku viděli svlečenou ve filmu, tak se zblázní. Já tomu samozřejmě rozumím. Za ni jsme tedy použili dublérku,“ odhaluje Karel Janák v rozhovoru pro Lifee.cz.

Přesto si režisér není jistý, zda tohle opatření nakonec Andreu před rodiči a studem ochránilo. „Ve výsledku to bylo střihané do scény s ní, takže rodiče to stejně viděli. Andrejka je potom asi musela přesvědčovat, že to není ona,“ krčí dnes rameny.

Lucie Vondráčková řádila nahá ve sněhu

Poprsí ovšem v Janákově prvním větším filmu Snowboarďáci ukázala Lucie Vondráčková (43), která žádnou dublini neměla. „S Luckou, no… Ony se ty herečky nechtějí svlékat samoúčelně. Ve chvíli, kdy to je jenom proto, aby diváky nalákaly do upoutávky nebo si to lidé sdíleli, tak se jim do toho moc nechce,“ popisuje režisér svízelnou situaci.

„Ale když to má smysl a bez toho ten film natočit nejde… Třeba s Luckou ta scéna v sauně… Já jsem potřeboval, aby ti naši kluci byli ohromení a dívali jsme se na to teenagerovskýma očima,“ vypráví Karel Janák, jenž tenkrát nechal Lucii utíkat ze sauny omotanou jen prostěradlem, které nakonec odhodila do sněhu.

Pro potřeby teenagerovské komedie pochopitelně záběr naprosto nezbytný. „Chtěl jsem, aby kluci ty holky viděli jen v prostěradlech, v páře, aby je milovali a cítili k nim to, co každý pubertální kluk chce – a je to pro něj zážitek, když vidí nahou holku,“ líčí Janák, který to stejně vysvětlil i Lucii. Nakonec souhlasila, a mohla tak vzniknout kultovní zimní komedie, na kterou se s chutí dívají nejen puberťáci.

Eva Podzimková točila brzy po porodu

Herečka Eva Podzimková, za svobodna Josefíková, začala natáčet seriál Sedm schodů k moci pouhých 10 měsíců po porodu dcery Loty. Scénář jí prý do hlavy šel sám. „Byla jsem až překvapená, jak vstřícné bylo mé napojení s dcerou a má mysl k přijetí téhle role. Nebála jsem se toho, že bychom to nezvládly. Samozřejmě, že ne vždy to bylo lážo plážo a byly tam náročné chvíle," vzpomíná herečka v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou v talk show Na kafeečko.

Součástí osmidílné série byly také erotické scény, jelikož její postava se právě díky pletkám s vlivnými muži dostává k moci. „Děkuji, že jsem se rychle dostala do kondice – jakž takž. Může za to zrychlený metabolismus po mamince a také to, že jsem běhala a nestíhala jíst," vysvětluje herečka svoji štíhlou postavu. Co se týká těch obnažených a skoro až gymnastických scén, tam jsem měla dublini. Takže lačné oko diváka je nasyceno, ale mému studu a hranicím bylo také vyhověno," pochvaluje si Eva Podzimková.

„Je potřeba tyto věci řešit s tvůrci dopředu, aby v průběhu natáčení nebo před scénou samou nevznikly nepříjemné situace nebo tlaky. Do toho se člověku moc nechce," vysvětluje herečka, jak se s produkcí obnažené scény domlouvají. „Myslím, že hodně mladých hereček si tímto prochází a s každým novým projektem vás vždycky něco překvapí. Vždycky máte pocit, že už vás nic překvapit nemůže – a stejně to přijde! Důležitá je komunikace předtím a potom se dá všechno hezky uhrát," radí prostřednictvím Lifee.cz méně zkušeným kolegyním.

Martin Zounar a Miluška Bittnerová se společné scéně smějí

Miluška Bittnerová (45) poznala Martina Zounara před 13 a půl lety během jeho prvního natáčecího dne v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje lékaře Bobo Švarce. Jen co si stačili potykat, umístili je tvůrci do postele. Na natáčení milostné scény tak vzpomínají dodnes. „Vždyť je to pravda. To bylo: ,Dobrý den, Bittnerová.‘ ,Dobrý den, Zounar,'“ odhalila Miluška v talk show Na kafeečko. „Tak, prosim vás, kdybyste si lehli na sebe, ale, Martine, trošku víc doprava a pod to ňadro,“ napodobuje hlas režiséra nejnovější host Miluščiny talk show Martin Zounar. Pořad Na kafeečko s ním vychází už ve středu 12. dubna.

„A můžeme si teda tykat?“ směje se Miluška - po tom všem, co spolu v seriálu zažili. „To bylo opravdu 300 z místa a bez airbagu,“ dodává Zounar se smíchem. „Třináct a půl roku. Přišel jsi do Ordinace jako nevinný chlapec,“ poukazuje moderátorka na seriálového matadora. „A přitom jsem hrál takovou svini,“ kontruje seriálový Bobo Švarc.

Natálie Grossová se bála, že je oplácaná

Herečka a zpěvačka Natálie Grossová (20) se v novém seriálu Tomáše Magnuska Společně sami objeví jen ve spodním prádle a stane se obětí sexuálního zneužití. Režisér hledal pro tuto roli herečku, která by vypadala dětsky. On jí to ten fotograf v seriálu i řekne: ,Osmnáctka, co vypadá na 14, sen každýho pedofila.‘ Nechtěl jsem tam ukazovat nahotinky, to ani nejde, takže nic vidět není,“ popisuje v rozhovoru pro Lifee.cz inkriminovanou scénu.

Grossová jeho nabídku dlouho zvažovala. „Natálka se bála. Zrovna přijela z dovolené a zdálo se jí, že je oplácaná. To byl nesmysl,“ prozradil režisér a chválí, že kontroverzní scénu zvládla na výbornou. Byla velice přirozená, jako by se jí to opravdu dělo. Ona zrovna procházela nějakým těžší obdobím a to pak člověk hned zahraje lépe,“ poukázal Magnusek.

Také magazínu Lifee.cz Natálie přiznává, že nejprve váhala. „Říkala jsem Tomášovi, že si opravdu nejsem jistá, jestli to psychicky zvládnu. Ale potom jsem si řekla, že je to jenom role. Jsem herečka, chci hrát, tak bych také měla zvládnout překročit své hranice." V rozhodnutí ji nakonec podpořily také máma se sestrou. „Neříkám, že jsem se v tom cítila úplně skvěle, ale člověk občas musí vystoupit ze své komfortní zóny," uvažuje herečka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články