Největší bojovníci s váhou roku 2022: Martin Zounar, Marika Procházková nebo Pavla Tomicová

Největší bojovníci s váhou roku 2022: Martin Zounar, Marika Procházková nebo Pavla Tomicová
Zdroj: Herminapress/Archa Chantal
Herečka Pavla Tomicová se letos představila o 35 kilogramů hubenější.Takto si Pavlu Tomicovou pamatujeme ze soutěže StarDance.Také Martin Zounar shodil úctyhodných 20 kilogramů.Pohled na Martina Zounara už nebyl příjemný a herec to dobře věděl.+ 8 fotek+ 9 fotek

Jestli už vás dohnaly výčitky svědomí ze smaženého kapra, salátu a vanilkových rohlíčků, přinášíme vám hubnoucí motivaci v podobě sedmi statečných celebrit, které se nám letos představily lehčí a krásnější. Pavla Tomicová shodila 35 kilogramů, Martin Zounar 20 a herečka Marika Procházková neskutečných 30. Zjišťovali jsme, co jim v hubnutí pomohlo a jak dnes vypadá jejich jídelníček.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 12. 2022 08:00

České celebrity se shodují na tom, že s kilogramy spolehlivě zatočí pravidelnost v jídle v kombinaci se sportem, a také úprava jídelníčku. Besky, Ilona Csáková nebo Anežka Rusevová sází na nízkosacharidovou dietu, anglicky low carb. Ta v principu stojí na konzumaci minimálního množství cukrů, a naopak zvýšeném příjmu bílkovin. Z jídelníčku mizí také mouka, ať už ve formě těstovin, nebo pečiva.

Všech sedm celebrit si nyní pochvaluje, jak spokojeně se v hubenějším těle cítí. „Mám pocit, jako bych s těmi dvaceti ztracenými kily omládla o dvacet let," vzkazuje hvězda Ulice Anežka Rusevová.

Marika Procházková shodila 30 kilo

Oblíbená herečka z Modrého kódu letos šokovala svou proměnou. Lehčí je o 30 kilogramů. Jak zdůrazňuje v našem rozhovoru, hubnout prvoplánově nechtěla a kila šla dolů naprosto přirozeně, sama od sebe. „Po bílé mouce je mi těžko, bílý cukr mi způsobuje bolesti hlavy a příliš častá konzumace masa únavu. Takže je mi lépe s moukou žitnou, sladím medem, agávovým sirupem nebo třtinovým cukrem a maso si dávám svátečněji,“ vysvětluje.

Štíhlejší postava se pochopitelně odrazila také na jejím šatníku. „Vrátila jsem se k oblečení, které delší čas viselo ve skříni a já byla jen líná poslat ho dál. A dobře jsem udělala. Teda – že jsem to neudělala… Teď se parádně hodí."

Martin Zounar dal dolů 20 kilo

Letos nelenil ani Martin Zounar. Změnil jídelníček a začal chodit cvičit s osobním trenérem Jakubem Prchalem. Když jsem začínal, měl jsem 120 kilo. Teď mi zbývají poslední kila, abych pokořil stovku,“ usmíval se Martin během našeho rozhovoru. 

„Žádnou dietu nedržím, jen se pravidelně hýbu a snažím se dobře jíst. Můžu se dokonce přiznat, že jím i po jedenácté večer. Když se vrátím pozdě v noci ze zájezdu, tak musím,“ vysvětluje populární herec ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

„Naopak je nesmysl třeba od pěti hodin večer vůbec nejíst. Takže když se vrátím domů, klidně si dám i rohlík s plátkovým sýrem a se šunkou. K tomu jablko nebo hlávkový salát. Opravdu se najím. Netrpím hlady,“ radí Zounar, který o svém hubnutí dokonce vydal knihu Jíst, či nejíst?

Pavla Tomicová zhubla 35 kilo

Oblíbená kyprá herečka ze seriálu ZOO letos fanoušky zaskočila, když se v Karlových Varech objevila o 35 kilogramů lehčí. „Během jedné kúry mi dietolog k mému překvapení řekl, že jsem podvyživená, což by mě ani ve snu nenapadlo. Vysvětlil mi, že hrozně špatně žiju a jím. Že žádné diety držet nemusím, ale měla bych se naopak pořádně nadlábnout,“ vysvětlovala energická hvězda seriálu ZOO před časem portálu TV Prima.

Všem říkám, že důležitá je správná a pravidelná strava,“ radí Tomicová v rozhovoru pro Blesk. „Cítím se dobře a to je pro mě nejpodstatnější. Jsem lehčí, což je úplně úžasné,“ tvrdila herečka v létě, dokud se neukázalo, že za jejím úbytkem váhy zřejmě stojí také stres z rozpadajícího se manželství s hercem Ondřejem Malým.

Anežka Rusevová je lehčí o 20 kilo

Hvězda seriálu Ulice Anežka Rusevová byla svou rolí boubelky známá. Letos se rozhodla s kily zatočit a fanoušci jen šokovaně zírají. „Je to skoro rok, co jsem se rozhodla, že zhubnu! Najednou to přišlo! Prostě mě ty pneumatiky na břiše začaly dost obtěžovat! Přestala jsem se cítit hezky a začala vidět, co jsem dřív vidět asi nechtěla,“ napsala herečka na svůj Instagramu.

Zhubla prý díky nízkosacharidové dietě a také nutriční poradkyni Haně Ondrušové. „Ano, začátek, jako všechny začátky, byl těžký. Ale s Hančiným citlivým vedením a motivací jsem to zvládla a překonala! Udělala jsem si z hubnutí takový ‚projekt‘. Pochopila jsem, že toho musím v hlavě hodně přenastavit a on to pak pochopil i můj metabolismus! Šikovnej. Tedy takhle, já se mu omlouvám za ty hektolitry coca-coly, mekáče a tisíce rohlíků…

Výsledek proměny si Anežka nemůže vynachválit: Mám pocit, jako bych s těmi dvaceti ztracenými kily omládla o dvacet let!" Zároveň fanouškům vzkazuje, ať si nepřestávají užívat života. „Nejsem dokonalá a jsem člověk chybující. Jasně, že si dám pizzu, když na ni mám chuť!“ nezastírá.

Besky se vrátila ke sportu

Vítězka loňské řady MasterChef Česko Besky se zpátky do formy dostává sportem, který odjakživa miluje. Přiznává totiž, že během dvou let pandemie covidu věnovala energii kariéře, pečení a vaření a na sport už nebyl čas - to se pochopitelně odrazilo na její postavě. Teď má parádní figuru zpátky, a dokonce si znovu troufá na extrémní závody.

„Myslím, že je to zejména proto, že fanouškům dávám najevo, že všechno se dá, když chceme, a všechno je jen v hlavě. Baví mě to ukazovat na mém příběhu. Cvičím hodně, určitě mě ve fitku potkáte 5x do týdne, baví mě to, ale není to nic nového, jen klasika, ke které jsem se po dvou letech vrátila," popisuje svoji rutinu v našem rozhovoru.

„Jídelníček u mě jednoduše vypadá tak, že se snažím držet low carb stravu, ale pokud to někdy přes den neklapne, nevadí, protože mé tréninky jsou někdy docela ostré, čili spálím jakýkoli prohřešek," dodává spokojeně.

Eva Decastelo má dole 15 kilo

Také věčná dietářka Eva Decastelo letos dala dolů 15 kilogramů. Pro Super.cz se pak nechala slyšet: Mám nejlepší váhu, jakou jsem měla za posledních dvanáct let. Mám padesát a půl kila díky tomu, že jsem v rámci diety hodně upravila jídelníček, prasím jen výjimečně, a hlavně poctivě cvičím.“ 

Moderátorka dlouhodobě sází na keto dietu, která stojí na principu zvýšené konzumace bílkovin, a naopak minimálního množství sacharidů, a také se pravidelně otužuje. Díky tomu prý nejen zhubla, ale v ledové vodě dala sbohem i celulitidě. Eva ovšem také pravidelně cvičí s metodou vacushape, což znamená, že svá kila shazuje díky podtlaku.

V neposlední řadě může mít na úbytek její váhy vliv také nová životní situace, jelikož letos oznámila rozpad svého dlouholetého manželství se scenáristou Reném Decastelem, se kterým vychovává dvě děti.

Ilona Csáková se stravuje low carb

Na štíhlejší a krásnější Ilonu Csákovou je také radost pohledět. Fanouškům svoji proměnu vysvětlila na svém Instagramu - stojí za ní úprava jídelníčku. „Změnila jsem stravovací návyky. Oblíbila jsem si low carb stravu. Je to strava se sníženým obsahem cukru, bez mouky a lepku,“ píše Ilona. S pravidelným a kvalitním jídelníčkem jí pomáhá firma na krabičkovou dietu, která ji zásobuje zdravými a nutričně vyváženými jídly.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články