Russell Crowe nemiluje jen české pivo, ale i hodinky. Jeden skvost dostal od producenta Petra Jákla

Russell Crowe nemiluje jen české pivo, ale i hodinky. Jeden skvost dostal od producenta Petra Jákla
Zdroj: Se souhlasem Café & Bar Stromovka Collection/Profimedia
Filmový producent a režisér Petr Jákl věnoval australskému herci Russellu Croweovi hodinky české výroby, jelikož Russell hodinky sbírá.Petr Jákl běžně nosí - stejně jako Russell Crowe - hodinky značky Breitling. Hrdina filmu Gladiátor Russell Crowe je aktuálním hostem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.Petr Jákl během rozhovoru pro Lifee.cz, který probíhal v těsné blízkosti karlovarského hotelu Thermal.+ 6 fotek+ 7 fotek

Režisér a filmový producent Petr Jákl (49) vypráví v rozhovoru pro Lifee.cz o svém přátelství s hercem Russellem Crowem (59), který je letos hlavní hvězdou karlovarského filmového festivalu. Jaký má slavný Gladiátor apetit? Pochvalují si hollywoodské hvězdy pivo a knedlíky? Kterou českou ikonickou značkou Jákl herce obdaroval? A jakou značku hodinek nosí Russell Crowe?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 07. 2023 12:00

Australský herec Russell Crowe (59), hvězda letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, je v Česku dobře známý především z akčních historických filmů Gladiátor nebo Robin Hood"Tyhle velké hvězdy jsou opravdu skromné, pokorné a empatické. Myslím, že je dobrá zpráva, že jim sláva nestoupla do hlavy. Ale v každém byznysu máte také lidi, se kterými to taková pohoda není," uvedl Lifee.cz před časem filmový producent a režisér Petr Jákl (49).

Prozradil také, že na pozitivní propagaci České republiky má v zahraničí lví podíl on sám. Právě s Russellem Crowem totiž dokončuje film Land of BadVšem říkám, přijeďte do Prahy! A všichni opravdu chtějí, snažím se Prahu propagovat. Oni už to ví a slibují, že přijedou," vypráví Jákl, který v minulosti hostil v Karlových Varech například herce Michaela Cainea (90)„Zvát lidi na Slovensko je podstatně těžší," dodává režisér velkofilmu Jan Žižka. My vám aktuálně přinášíme čerstvý rozhovor přímo z dějiště filmového festivalu.

Setkání s Crowem přes Austrálii

Petře, jak se vyvíjí vaše spolupráce s Russellem Crowem?

Film Land of Bad je aktuálně sestříhaný v postprodukci. Teď dokončujeme triky a půjde do kin. Teď s Russellem řešíme, co dál. Hezky se nám spolupracovalo, natáčení v Austrálii bylo skvělé, proto se s jeho spoluproducentem bavíme o tom, jaké další projekty by bylo možné realizovat.

Měli jste možnost spolu hovořit také během festivalu?

Měli. Nemohl jsem odletět do Austrálie tenkrát, když se natáčelo, protože byla v plném proudu distribuce filmu Jan Žižka. Byl jsem v Americe a v Česku, produkoval jsem další dva filmy a nešlo, abych byl všude. Po jeho koncertu jsme se zde v Karlových Varech konečně potkali. Proces organizace tohoto setkání probíhal přes Austrálii - bylo to strašné. Ale nakonec jsme se potkali. Byl hodně milý. Pokecali jsme o filmu a o festivalu. Nechtěl jsem ho dlouho zdržovat, protože měl zde v Karlových Varech program organizovaný snad po patnácti vteřinách.

Viděli jsme, že si užíval jídla a pití - dobré pivo. Jaké vzpomínky máte s Russellem spojené ohledně gastronomie?

Když jsme spolu seděli, na stole bylo úplně všechno. Asi je gurmán a má rád úplně všechno. Myslím, že tady v Česku každý rád vyzkouší české pivo, to je standard. Česká gastronomie je strašně dobrá, ale pro většinu cizinců také hodně těžká. Nicméně všichni ji mají rádi. Vím, že zde nedávno natáčel Pránu a Nosferatu Bill Skarsgård, mladý švédský herec, jehož hvězda stoupá. Obsadil jsem ho také do jednoho ze svých filmů. Říkal, že v Praze jsou knedlíky s uzeným excelentní, ale nedával si jich moc, protože je vyrýsovaný a dbá na svoji kondici. Ptal jsem se ho, jak to dělá - "No jo, musel jsem si jenom ďobnout." 

Crowe potřebuje karavan, miluje hodinky

Jaké má Russell Crowe požadavky během natáčení?

Standardně má kolem sebe skupinu lidí - svých manažerů a asistentů, které vozí s sebou. K tomu dostane ještě místní, lokální, kteří znají danou zemi. Proto, aby jeho tým zvládl obstarat všechno, co potřebuje. Má svůj karavan, své jídlo. Jsou to požadavky, které má asi každý herec - některý větší, jiný menší. Nevím, na čem to závisí a neřekl bych, že by De Niro nebo Al Pacino měli větší tým. Nesouvisí to s tím, jak je kdo známý, spíše o osobních preferencích. Každý má nároky trochu jiné.

Máte s Russellem společný smysl pro humor? O čem spolu žertujete?

Dostal ode mne české hodinky, Primky. Kdykoli mám něco podobného darovat, jsou to české hodinky. A protože náš film je také o letadlech, o stíhačkách, dal jsem mu ještě českou kolekci Air Force - leteckých hodinek. On je sběratelem hodinek, takže hodinky vyndal, prohlížel a moc se mu líbily. Potom se zamyslel a řekl: "Jaké máš hodinky ty?" Ukázal jsem mu, že je to Breitling. Vytáhl svoje a měl stejnou značku. Kvitoval to. Hezky jsme se pobavili, to byla hezká náhoda.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články