Supermámy, které vychovávají víc než čtyři děti: Benešová, Žilková, Saláková i Beckham si na velké rodině zakládají

Supermámy, které vychovávají víc než čtyři děti: Benešová, Žilková, Saláková i Beckham si na velké rodině zakládají
Zdroj: Profimedia
Veronika Žilková si pořídila početnou rodinu. Čtyři děti porodila, dvě si vzala z dětského domova. Na snímku s biologickými syny Vincentem a Cyrilem, osvojeným synem Janem Herclíkem a vlastními dcerami Agátou Hanychovou a Kordulou Stropnickou. Vpravo Žilkové vnuk Kryšpín.Herečka Lucie Benešová vychovává s manželem Tomášem Matonohou dceru Lauru a syna Štěpána. Její prvorozený syn Lucián ze vztahu s Filipem Blažkem se už osamostatnil a adoptovaná dcera Sára se dokonce sama stala maminkou. Před rokem se jí narodila dcera Melánie, a z Lucie tak udělala babičku.Tori Spelling má a syny Liama, Finna a Beaua, dále potom dcery Stellu a Hattie.Bývalá Miss Pavlína Babůrková má s expartnerem Lucie Bílé a současným manželem Petrem Kratochvílem čtyři děti - Pavla, Petra, Ilonu a Julii. Ze vztahu s podnikatelem Jiřím Linhartem pak syna Jana.+ 7 fotek+ 8 fotek

Podívejte se s námi na opačnou stranu tématu Dobrovolně bez dětí, kterému jsme se do hloubky věnovali v rubrice Ženská tabu. Pro následující ženy představuje mateřství smysl života a můžeme o nich hovořit jako o supermámách. Skloubit kariéru s mateřstvím bývá někdy oříšek, ale těmto slavným kráskám se to povedlo na výbornou. A co víc, vychovaly nejméně čtyři děti.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 05. 2023 08:00

Vybrali jsme pro vás desítku slavných žen, které si bez početné rodiny neumějí představit život. Tyto ženy jsou protipólem těch, které jsme na Lifee.cz představovali uplynulý měsíc v rámci tématu Dobrovolně bez dětí v nové rubrice Ženská tabu s Bárou Hlaváčkovou.

Rozhodnutí nemít děti mívá mnoho žen problém vyslovit nahlas. Často se ocitají pod palbou předsudků, kritiky a odsouzení, ač společnost nenabádají potomky nemít. Děti jsou krásný dar. To ženy, které se rozhodnou je nemít, nijak nepopírají. Jen by si přály, aby bylo jejich stanovisko respektováno. Respekt patří i ženám mnohomatkám, pro které jsou naopak potomci smyslem života a často je jimi vídáme obsypané jako hrozen. Také vícečetné rodiny mohou pociťovat v jistých situacích diskriminaci.

Vášnivé diskuze na téma dobrovolné bezdětnosti probíhaly i u nás v redakci, kterou tvoří osm stálých členů, z toho polovina bezdětných. Napočítali jsme celkem osm redakčních dětí a také se shodli na tom, že bychom v naší zemi přivítali více tolerance a méně odsuzování. Každý jsme strůjcem svého štěstí, a jak ho dosáhneme, je čistě naše věc.

Lucie Benešová má čtyři děti a jedno vnouče

Herečka a čtyřnásobná máma Lucie Benešová (48) vychovává s manželem Tomášem Matonohou (52) dceru Lauru (10) a syna Štěpána (17). Její prvorozený syn Lucián (25) ze vztahu s Filipem Blažkem (49) už se osamostatnil a adoptovaná dcera Sára (22) se dokonce sama stala maminkou. Před rokem se jí narodila dcera Melánie. Herecký pár je rozrůstající se rodinou nadšený a aktuálně staví vlastními silami chalupu v Jizerských horách. Lucie a Tomáš děti milují a nejen ty vlastní, dlouhodobě podporují dětské domovy a otevírají téma pěstounské péče.

Tomáš je hrozně rád, když jsou v domě děti a je jich hodně. Pro chlapy nejsou tolik zajímavá malá miminka, která jenom leží, ale jakmile začne malá běhat, budou určitě řádit spolu,“ míní sympatická blondýnka o vztahu manžela k vnučce. Na to se Tomáš hodně těší a hodně to prožívá. Už by si přál také u našich dalších dětí, aby měly děti,“ prozradila Lucie v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Žilková vychovala šest dětí

Supermámou mezi českými celebritami je bezpochyby Veronika Žilková (61). Herečka vychovala nebo vychovává celkem šest dětí, přičemž dvě z nich – Markétu a Jana Herclíkovi – si osvojila. „My jsme v tomhle jako křesťanská rodina. Jsme vychovaní k pomoci bližnímu,“ vysvětlila v pořadu Na kafeečko nejstarší dcera Veroniky Žilkové, modelka Agáta Hanychová (38).

Ta má vedle osvojených sourozenců ještě dva bratry – Vincenta (26) a Cyrila (34) Navrátilovy, které Žilková vychovala s exmanželem Markem Navrátilem, a sestru Kordulu (17), jejímž otcem je herec a politik Martin Stropnický (66). „Dohromady mám třináct sourozenců a nikdy jsem neměla pocit, že bych si k nim musela hledat cestu. S těmi, kteří byli u mámy, mám mnohem bližší vztah než s těmi, kteří byli u táty. Ale to je jasné, protože jsem je častěji vídala. Ale jinak – my se dokážeme semknout, když má někdo z nás problém,“ libuje si Agáta. Ta se nedávno stala trojnásobnou maminkou a se svým partnerem Jaromírem Soukupem se radují z dcery Rozárky.

Veronika Žilková přivedla roku 2007 na svět ještě jedno dítě, syna Melichara. Miminko ale vinou vrozené brániční kýly v šesti měsících zemřelo. Dnes si herečka užívá především roli babičky a září po boku nového partnera, muzikanta Josefa Holomáče (63). „Děti jsou už velké, o moje rady už doufám nestojí, takže se pokusím myslet jen na sebe,“ uvedla před časem oblíbená herečka pro Lifee.cz.

Tori Spelling chtěla hodně dětí i vzdor komplikacím

Obzvláště dramatickou cestu k početné rodině měla hvězda seriálu Beverly Hills 90210 Tori Spelling (49). S manželem Deanem McDermottem (56) si pořídili celkem pět potomků. Při čtvrtém těhotenství přitom dcera věhlasného producenta Aarona Spellinga málem přišla o život.

Hned v začátku jí lékaři diagnostikovali vcestné lůžko, tedy stav, kdy placenta překrývá čípek nebo jeho část. Vlivem toho hrozí nastávající matce kromě porodu císařským řezem také krvácení. S tím se Tori během těhotenství potýkala hned několikrát, přičemž ve 20. týdnu přišlo to nejotřesnější, kdy se uprostřed noci vzbudila v kaluži krve.

V rozhovoru pro magazín People herečka uvedla, že život jí zachránila tehdy teprve čtyřletá dcera Stella, která zavolala pomoc. Ani pak ale nebyl útrapám slavné blondýnky konec. Čtrnáct dní po porodu jí praskla jizva po císařském řezu a musela znovu do nemocnice. Navzdory vážným komplikacím přivedla seriálová Donna za necelých pět let na svět ještě syna Beaua.

Jako matka je Tori nesmírně starostlivá a pro své děti Liama (16), Stellu (14), Hattie (11), Finna (10) a Beaua (6) by se rozkrájela. Jejich fotkami pravidelně zásobuje Instagram, a když je třeba, bez váhání se za ně popere.

Pavlína Babůrková, Victoria Beckham a další

Zapomenout nesmíme na bývalou modelku a supermámu Pavlínu Babůrkovou (49). Ta má ze vztahu s mělnickým podnikatelem Jiřím Linhartem syna Jana a další čtyři děti porodila současnému manželovi Petru Kratochvílovi (71). V početné rodině našla zalíbení i módní návrhářka Victoria Beckham (49), která má s fotbalovou legendou Davidem (48) čtyři děti, či muzikálová hvězda Alena Antalová (50). Do mnohočetných rodin patří také manželé Alexander a Michaela Salákovi (oba 36). Známý hokejista se stane otcem už po šesté!

Kdo další přivedl na svět čtyři a více dětí, zjistíte v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články