Takhle playmate Báru Mottlovou neznáte: Nenalíčená obléká vězeňský mundúr

Takhle playmate Báru Mottlovou neznáte: Nenalíčená obléká vězeňský mundúr
Zdroj: Lifee.cz/Martin Procházka
Herečku Báru Mottlovou často vídáme v rolích jednodušších milenek nebo sexy sekretářek. Ztvárnit prvorepublikovou divu Lídu Baarovou pro ni byla velká výzva a ráda nás pozvala do zákulisí.Bára Mottlová se nám v rozhovoru svěřila, že je před premiérou nervózní. Hrát Lídu Baarovou totiž považuje za velký závazek.Během rozhovoru se Bára Mottlová svěřila, že práci v realitách už bere jen jako doplňkovou činnost k divadlu, kterému se chce věnovat naplno. Na trh s realitami Bára vrhla poté, co se vinou lockdownu ocitla bez významnějších příjmů. Představení Lída Baarová a ta druhá začíná v momentě, kdy se hlavní hrdinka ocitá ve vězení. Namísto složitého make-upu se tak Bára Mottlová před našimi zraky začala odličovat.+ 17 fotek+ 18 fotek

Herečka a playmate Bára Mottlová se nově představí v roli prvorepublikové femme fatale Lídy Baarové. Přijali jsme proto její pozvání a navštívili ji s fotografem v zákulisí divadelní hry Lída Baarová a ta druhá, která bude mít premiéru 13. února ve Vodárenské věži Letná. Pohledná herečka nás překvapila nenalíčená, v natáčkách a ve vězeňském mundúru.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 02. 2022 11:00

„Princezen už bylo dost," říká Bára Mottlová, když si v zákulisí odličuje tvář. V novém divadelním představením Lída Baarová a ta druhá si zahraje prvorepublikovou divu, jejíž tragický životní příběh lidi dodnes fascinuje. Diváci uvidí úplně jinou Báru Mottlovou, než jsou zvyklí. Většinou hraju přihlouplé krásky, sexy sekretářky. Lída Baarová si prošla vězením, lidovým soudem, závislostmi a sáhla si až na dno," vypráví herečka.

Bára Mottlová se představí jako Lída Baarová

Představení se zaměřuje především na její komplikovaný vztah se sestrou Zorkou Janů„Mám dva bráchy, ale ségru jsem nikdy neměla. Byla pro mě výzva začít studovat sesterské vztahy, kdy jedna druhé leze do zelí a vzájemně na sebe žárlí. Je to hra silných žen, každá je trochu jiná," popisuje Bára.

Její sestru hraje v představení Lucie Linhartová, mužské role potom Radomír Švec. Představení v prostorách Vodárenské věže Letná zkoušeli herci téměř rok a oficiální premiéra proběhne 13. února v předvečer svátku zamilovaných.

Při představení si Bára Mottlová zvládne i nalepit řasy

Hra pro tři aktéry se skládá z jednotlivých obrazů, které ilustrují různé životní etapy slavné herečky. Nechybí vězení, ve kterém hra začíná a také končí. Pro Báru Mottlovou to znamená velké množství převleků, které probíhají přímo během představení za malým paravanem.

Kromě vězeňského mundúru nechybí šaty, saténový župánek nebo dokonce plavky. Jsem schopná si během představení v rychlosti nalepit i umělé řasy. Mám na to už grif," směje se Bára. Že ji lidé uvidí odlíčenou, ji nijak netrápí.

Pokusila se naladit na strunu Lídy Baarové

„Pro mě je to hodně intimní a komorní věc, emoce tam hodně lítají. Projdeme si život Lídy Baarové od jejího naivního mládí a zamilovanosti až po brodění v blátě," říká herečka, která se během studia scénáře snažila Baarovou a její činy pochopit.

Studijním materiálem pro ni byl dokument Zkáza krásou od Heleny Třeštíkové. V některých karambolech jsem její motivaci asi našla. Byla spíš nenáviděná, lidé jí říkají kolaborantka a lehká ženská. Já se pokusila naladit na její strunu. Ale samozřejmě nikdo nevíme, jak to ve skutečnosti bylo," krčí Bára rameny.

Do zákulisí připravovaného divadelního představení se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články