Jindřich (64): Konečně jsem se zbavil bývalé ženy a našel novou lásku. K mému neštěstí je to její věrná kopie

Jindřich (64): Konečně jsem se zbavil bývalé ženy a našel novou lásku. K mému neštěstí je to její věrná kopie
Zdroj: Freepik

Pan Jindřich žil po boku manipulátorky, ale nechtěl si to připustit. Pak jednoho dne prozřel a rozvedl se. O několik let později si našel novou ženu. Monika se zdála být hotovým andělem. Jenže i ona po čase sundala masku. Je to další verze ženy, od které Jindřich utekl. Tentokrát však asi zůstane, neboť se bojí, že ve svém věku už si žádnou ženu nenajde.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 10. 2022 10:00

Před dvanácti lety jsem se rozvedl, protože už jsem se nemohl nechat dál terorizovat od své manželky. Božena (62) mě dlouhé roky dusila a já nic nemohl. Před lety jsem si našel novou partnerku. Jak se ale ukázalo, Monika (60) je věrná kopie mé bývalé ženy. Zažívám znovu to, kvůli čemu jsem se rozvedl.

Bývalá žena se mnou manipulovala

Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsme se s Boženou neměli rádi. Měli a hodně. Jenže každý trochu jinou láskou. Zatímco já ji měl prostě vážně rád, ona mě chtěla ovládat. Nebylo to hned ze začátku. Přicházelo to postupně. Zhruba po pěti letech manželství začala vystrkovat růžky. Tehdy se jí zdálo, že vydělávám málo peněz.

Donutila mě najít si lépe placenou práci. Zdálo se to jako dobrý nápad, a tak jsem to udělal. Skutečně jsem našel práci snů a nosil domů pohádkové peníze. Ty jsem ale musel odevzdávat Boženě, která držela kasu. Já dostával peníze na příděl. Vzhledem k tomu, že jsem nebyl ten typ hospodárného člověka, neviděl jsem na tom nic špatného.

Měla neomezený přístup k penězům a dělala si s nimi, co chtěla. O naši dceru Míšu, která je dnes dospělá, jsem se staral já. Manželka ji odnosila, porodila, ale zbytek nechala na mě. Každý den po příchodu z práce jsem ji dostal už ve dveřích a Božena šla odpočívat. Ani to jsem nepovažoval za nic mimořádného.

Rozvedl jsem se jenom díky dceři

Věřil jsem, že všechno, co Božena dělá, dělá z lásky. I její zákazy. Nesměl jsem chodit na pivo nebo na ryby. Všechno, co jsem měl rád a chtěl se tomu věnovat, mi postupně zakazovala. Vždycky to omlouvala tím, že jsem táta a musím být doma s rodinou. A já? Já jí to věřil. Když jsem přišel o všechny své známé a přátele, pořád mi nedocházelo, co se děje.

Božena mě ale začala terorizovat i doma. Diktovala mi, co mám dělat, kdy to mám dělat a jak dlouho to mám dělat. Když nebyla práce hotová, dostal jsem třeba jen poloviční porci jídla. Měl to být trest. Během několika let ze mě udělala duševního mrzáka. Chodil jsem světem jako tělo bez duše a jen plnil rozkazy své despotické ženy.

Naděje na změnu přišla v době, kdy dcera dospěla a odstěhovala se. Když se se mnou loučila, řekla něco, co mě mělo probrat. „Já jdu pryč kvůli mámě. A ty bys měl taky, nebo tě zničí. Kdybys potřeboval střechu nad hlavou, víš, kde mě najdeš," pošeptala mi a odešla. Mé prozření, že žiji s manipulátorkou, ale přišlo až později.

Našel jsem si ženu, která je stejná jako moje exmanželka

Rozváděl jsem se ve dvaapadesáti letech. Toho šlápnutí do neznáma jsem se bál, ale nakonec se zdálo, že se to vyplatilo. První roky jsem se opíral o berličku v podobě mé dcery. A pak, pak mi někdo seslal Moniku. Zdála se být ztělesněním anděla. Hned si mě k sobě nastěhovala a pečovala o mě. Dokonce jsem si myslel, že mě miluje. Dal jsem si život dohromady, obnovil stará přátelství a věřil, že už bude dobře.

Netrvalo to ani dva roky a Monika si sundala masku. Pod ní se schovávala další verze mé bývalé ženy. I Monika ucítila možnost, že se se mnou dá manipulovat. Ocitl jsem se po druhé ve stejném pekle. Sloužím ženě, která cloumá mým životem ze strany na stranu. I když už jsem to jednou zažil a vím, co je třeba udělat, tentokrát musím zůstat. Už jsem starý a unavený. Nechci zůstat úplně sám. Ano, raději budu s někým, o kom vím, že se mnou manipuluje. Asi to tak má být.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články