Lukáš (45): V naší partě se objevil tajný milostný poměr. Doufám, že to nijak nenaruší vztahy, které fungují třicet let

Lukáš (45): V naší partě se objevil tajný milostný poměr. Doufám, že to nijak nenaruší vztahy, které fungují třicet let
Zdroj: Freepik

Lukáš má partu blízkých lidí, se kterými se zná již od střední školy. I když se v posledních letech setkávají méně často, neboť holky i kluci vyrostli a založili rodiny, pořád je mezi nimi silné pouto. Nedávno se ale objevilo něco, co to všechno může narušit. Zdeňka s Pavlem totiž mají tajný milostný poměr.

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 05. 2023 13:00

Asi neznám nikoho, kdo by měl ze střední školy partu, která se dokáže setkávat i po třiceti letech. A pořád fungujeme na kamarádské bázi. Máme nejen na co vzpomínat, ale také si i po těch letech máme co říct. Jenže letos se vztahy mezi námi lehce změnily.

Mám skvělou partu přátel

Jsme parta sedmi kamarádů - tři holky a čtyři kluci. Prošli jsme spolu mnoha životními fázemi, od prvních lásek přes dobrodružné dospívání až po vytváření vlastních rodin. I když jsme se v posledních letech nestýkali moc často, naše vztahy zůstaly silné.

Kdykoliv bylo potřeba, měl jsem se na koho obrátit. Právě díky těmto lidem jsem ustál bolestivý rozchod, který mě docela potrápil. Možná je to tím, že všichni jsou báječní lidé, kteří mají smysl pro humor a dovedou brát život s nadhledem.

Letos se ale něco změnilo. Mezi Pavlem (45) a Zdeňkou (46), kteří mají své vlastní rodiny, se zrodil milenecký poměr. I když zatím nikdo neřekl nic nahlas, bojím se, jestli nás to nerozdělí. Sám cítím směsici zklamání, zrady a nejistoty. Nevím, jak se k tomu postavit. Co to bude znamenat pro naše přátelství?

Znamená to konec našeho přátelství?

Zdeňka a Pavel se prozradili zcela náhodou. Sešli jsme se jednou na kafe v kompletní sestavě. Po chvíli jsem si všimnul, že Zdeňka má ruku na Pavlově stehně. Působilo to víc než přátelsky. Rozhodl jsem se na to neupozorňovat a nechat si to pro sebe.

Jenže jsem nebyl sám, kdo na to přišel. Když jsem si odskočil na pány a myl si pak ruce, potkal jsem se u umyvadla s Tomem (45). Ten se rozhlédl kolem a pak na mě mrknul. „Hele, Lukáši, co říkáš na Zdeňku a Pavla?" vypálil jen tak.

Co tím myslíš?" zajímalo mě. „Ty nevidíš, jak se k sobě mají? Já je dokonce asi před měsícem potkal na obědě v restauraci. Tvářili se docela rozpačitě, prý řešili něco pracovního... Ale já bych to tak nenazval," usmál se Tom. „Jsou dospělí, já bych to tak nehrotil," snažil jsem se je hájit. „Asi máš pravdu, vždyť o nic nejde," dodal Tom a už jsme o tom víc nemluvili.

Nevím, co si o tom mám myslet

Než Pavla a Zdeňku odsoudím, snažím se pochopit, jak k tomu mohlo dojít. Známe se fakt dlouho a všichni jsme si hodně blízcí. Spíš bych si ale myslel, že k tomu dojde o řadu let dřív, ne teď, když už jsme o dost starší a máme rodiny. Ale opakuji, nechci je soudit.

Jen mi vrtá hlavou, jak naše parta přežije tuto aférku. Nechci ztratit to, co jsme společně vybudovali a prožili. Tato situace nás prověří. Věřím ale, že naše přátelství přežije. V minulosti jsme překonali mnohé výzvy, můj rozvod nebyl v rámci party první ani poslední. Pokud to byl jenom krátkodobý úlet, doufám, že je nijak nepoznamená. A pokud to náhodou Zdeňka s Pavlem dají dohromady, tak to vlastně bude taky fajn...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články