„Kocovina introvertů“: Co to je a jak se jí bránit

Kocovina hrozí i abstinentům. Minimálně těm samotářským.
Zdroj: Makeupandbeauty.com
„Kocovina introvertů“ je stejně nepříjemná jako ta, která vzniká v důsledku nadměrné konzumace alkoholických nápojů.Jinak řečeno, člověk nemá žádnou energii, bolí ho hlava a ze všeho nejraději by vůbec nevylezl z postele.Tento nepříjemný stav může samotářům navodit například účast na firemní večeři.Nejlepším lékem je strávit nějaký čas o samotě.+ 1 fotka

Bolest hlavy? Sucho v ústech? Pocit, jako by vás právě přejel parní válec? Pokud jste introvertní, může jít nejen o příznaky počínající chřipky, ale i o jistý specifický druh kocoviny.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 01. 2017 11:45

Že jste se s termínem „kocovina introvertů“ dosud nikdy nesetkali? V zásadě nejde o nic složitého. Jste-li založením samotář, různé společenské události (například firemní večeře) vás zkrátka připravují o spoustu energie.

Po určité době se tak mohou dostavit symptomy klasické kocoviny – bolesti hlavy, zvonění v uších, závratě a tak dále.

Co s tím? Nejlepším lékem je samozřejmě samota. Alespoň na pár hodin se uchylte někam do ústraní a uvidíte, že se vám uleví. Můžete vyrazit třeba na procházku nebo si vzít oblíbenou knížku a zamknout se ve vybrané místnosti. Vaši blízcí to jistě pochopí – vždyť to děláte pro své zdraví!

Zdroj: PureWow

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články