Jak na popraskané rty: Pomůže kokosový olej i aromatická bazalka

Včelí vosk nebo parafín vaše rty zvláční a vyživí.
Zdroj: Pixabay
Včelí vosk nebo parafín vaše rty zvláční a vyživí.Při vysušených a popraskaných rtech se perfektně uplatňuje kokosové, bambucké, ale i klasické potravinářské máslo. Máslo, které máte uložené v ledničce, můžete smíchat s troškou droždí a olivovým olejem. Směs pak večer naneste na rty a opět nechte během noci působit.Klasický a tradiční jelení lůj je stále na vrcholu oblíbenosti díky své bezbarvé konzistenci a nulovému zápachu.Kolem rybího tuku panuje nespočet předsudků a pověr. Je jen málo těch, kteří se při vyslovení tohoto slovního spojení neoklepou hnusem. Účinky rybího tuku a to nejen na naše rty, ale celý organismus, jsou ovšem neoddiskutovatelné a mnohými vědeckými studiemi potvrzené. Proto smíchejte deset kapiček rybího tuku s medem a směs naneste na rty, které na chvíli překryjte kapesníkem nebo malým kouskem sterilní gázy. To proto, aby se směs do pokožky rychleji vstřebala+ 6 fotek+ 7 fotek

Tento estetický a občas až bolestivý problém občas postihne každého z nás. Někdy ani tyčinka, kterou máte neustále po ruce, nepomáhá, proto je čas sáhnout do moudrých rad našich babiček.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 11. 2018 11:45

Příčiny popraskaných rtů

Za problémem popraskaných rtů může stát nevhodná skladba jídelníčku, genetika, ale třeba i rozmary počasí nebo nedostatečná či nadměrná kosmetická péče. Pokud se chcete rozpraskaných rtů zbavit bez chemie a předražených kosmetických přípravků, vyzkoušejte následující babské rady, které jsou nejen cenově dostupné, ale také mají své osobité kouzlo i překvapivý účinek.

Prevence je základem krásných rtů

Abyste nemuseli problémy s popraskanými rty vůbec řešit, zbytečně je neokusujte, neolizujte a snažte se aplikovat hydratační, ale i kosmetické přípravky pouze příležitostně a s mírou. Při pobytu na sluníčku nezapomeňte rty natřít balzámem s vysokou UV ochranou a v zimě ze své kosmetické taštičky zkuste vyčlenit veškeré lesky, ale i rtěnky, které rty zbytečně zatěžují. Pokud je u vás problém s popraskanými rty dlouhodobějšího charakteru, s největší pravděpodobností vám chybí některý z vitaminů (E, B) nebo selen (ořechy, semínka, pšeničné klíčky, pivovarské kvasnice) či zinek (maso, ryby, houby). 

Na babské rady, které vám s popraskanými rty pomůžou, se podívejte v naší galerii:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články