Ženy posedlé ďáblem: Sedm případů exorcismu, u kterých tuhne krev v žilách

Nejznámější případy exorcismu: Posednutá jeptiška i levitující šestnáctiletá dívka
Zdroj: Pixabay
V roce 1778 měl démon posednout anglického krejčího George Lukinse. Vydával ze sebe nelidské zvuky a zpíval náboženské písně pozpátku. Pomoci mu mělo až sedm odvážných kněží.Třináctiletý Roland Doe se měl začít měnit poté, co truchlil nad zesnulou tetou. Když už si s ním rodiče nevěděli rady, nechali ho absolvovat týdenní vymítání. Jeho případ inspiroval film Vymítač ďábla.Angličan Michael Taylor trpěl depresemi. Těch ho měla zbavit reverendka Marie Robinson. Jeho žena si však myslela, že je pojí tajný románek. To Taylora vytočilo natolik, že ji fyzicky napadl. Nechal se proto podrobit exorcismu. Další den však svou ženu zavraždil. Nebyl ale odsouzen. Exorcismus ho prý přivedl k šílenství.Reverend Ray to v roce 2003 s vymítáním docela přehnal. Démony chtěl vyhnat z osmiletého autistického chlapce. Seděl mu na hrudi tak dlouho, dokud nepřestal dýchat.+ 1 fotka+ 2 fotky

Představa, že zlí duchové nebo démoni mohou posednout duše nevinných lidí, děsí lidstvo od nepaměti. V současnosti se takové příběhy řadí spíše mezi povídačky. Co když ale existují případy, které jsou možná pravdivé?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 10. 2022 11:00

Exorcismus má za cíl vyhnat z lidí, zvířat či věcí nečisté síly. U lidí se k tomuto rituálu přistupuje velmi opatrně. U katolíků kupříkladu nejprve probíhá řada psychologických vyšetření. Až poté je člověk označen za posedlého. Každé náboženství a kultura se k tomuto úkonu staví odlišně, a to v závislosti na svých tradicích a učení.

Dva roky vymítání zla z Gottliebin Dittus

Psal se rok 1842 a v jedné německé vesnici si lidé všimli, že v domě osmadvacetileté Gottliebin Dittus se dějí věru podivné věci. Nejprve u ní začalo strašit, poté se změnilo její chování. Stala se násilnou a po knězi vyžadovala, aby ji spoutal. Ten pak u ní měl strávit dlouhé dva roky, než se mu podařilo vypudit všechny zlé entity. Během toho údajně zvracela sklo i hřebíky. Vše ustalo jako mávnutím kouzelného proutku, jakmile prohlásila: „Ježíš je vítěz!”

Levitující Clara Cele

Šestnáctiletá Clara Cele měla v roce 1906 uzavřít smlouvu s ďáblem. Poté si začala trhat šaty, vrčet, hovořit cizími jazyky a vykazovat nadlidskou sílu. Během vymítání, které provedli dva kněží, mela dívka před zraky 170 svědků levitovat. A když její kůži pokropila svěcená voda, měly se na onom místě objevit popáleniny. Jakmile však z jejího těla vyšel jakýsi “odporný puch”, byla prohlášena za uzdravenou.

Tragický příběh Anny Eklund

Žena, jejíž původní jméno je utajené, se narodila v roce 1882. Ve čtrnácti letech odmítla sexuální návrhy vlastního otceTen ji pak obvinil z posedlosti. Po několika letech a dvou zdlouhavých exorcismech měla být Anna prostá všech škodlivých entit. Otázkou však zůstává, zda to bylo skutečně potřeba...

67 exorcismů Anneliese Michel

Tento případ zná snad každý. Anneliese měla v sobě mít, mimo jiné, duše Jidáše i Adolfa Hitlera. Dle nejnovějších poznatků ale ve skutečnosti trpěla nediagnostikovanou mozkovou dysfunkcí. Jako silně věřící však Michel sama preferovala exorcismus. Zemřela po 67 rituálech.

Televizní exorcismus mladé Giny

V roce 1990 proběhla v New Yorku tři vymítání, které provedl reverend James LeBar. Jedno z nich se týkalo mladé dívky Giny a bylo dokonce vysíláno v televizi. Během procesu byla Gina připoutána k židli. Nesrozumitelně křičela a vydávala ze sebe štěkavé zvuky. Nakonec jí nepomohl křížek přitisknutý na čelo, nýbrž antipsychotická léčba.

Schizofrenická jeptiška Maricica Irina Cornici

Rumunské jeptišce Maricici bylo třiadvacet let, když začala slýchat podivné hlasy. Myslela si, že k ní promlouvá Satan. Přestože se léčila na schizofrenii, byla vystavena exorcismu. Během toho byla po tři dny přivázána ke kříži a ponechána bez jídla a vody. I ona, stejně jako Anneliese, zemřela.

Exorcismus dvaadvacetileté Laury

V roce 2015 se objevilo video s exorcismem, který byl prováděn na dvaadvacetileté Argentince Lauře. Bouchala se na něm do hlavy, svíjela a křičela různé vulgárnosti. Vše údajně dopadlo dobře, když nad ní biskup Manuel Acuna udělal znamení kříže.

Na to, jak to vypadá, když démon posedne muže, se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Exorcismus

Rd.com: 12 Real-Life Exorcisms That Actually Happened

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články