Odvážná Jordan Turpin: Utekla od krutých rodičů, dnes je hvězdou TikToku

Odvážná Jordan Turpin: K útěku z pekla jí pomohl mobil rodičů a Justin Bieber
Zdroj: Unsplash

Jordan Turpin měla sedmnáct let, tucet sourozenců a dva, na první pohled, sympatické a pozorné rodiče. Jenomže nikdo z nás nemohl vědět, co se děje za zavřenými dveřmi. V případě Jordan to bylo týrání, mučení a věznění. To ji vybičovalo k odvážnému činu - zachránit sourozence a navždy opustit pekelný dům hrůzy, který měl být jejich domovem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 08. 2022 14:00

David a Louise Turpinovi byli letničtí křesťané. Věřili, že jejich hlavním úkolem na Zemi je zplodit co nejvíce dětí. Určitě jim ale Bůh rovněž nepřikázal, aby svým dětem dávali jen jedno jídlo denně, nechali je osprchovat se jednou za rok, bili je, šikanovali a škrtili.

Dům plný lásky, nebo noční můra?

Jordan Turpin se narodila v roce 2001 v kalifornském Perry. Teror začal prakticky ihned. Dívka z hladu pojídala ledové tříště nebo koření. Na koupelnu mohla rovnou zapomenout. Když se o něco později narodili její sourozenci, byla nucena s nimi rozmazávat výkaly po koberci. Do školy nechodili, rodiče tvrdili, že je vzdělávají doma.

Většinu svého dětství prožila Jordan v ložnici se dvěma mladšími sestrami, jež byly dlouhé měsíce připoutané k posteli. Jednou za čas jim rodiče dali sendviče, hranolky a mražené párky. Když některá z dívek začala prosit o přídavek, dostala výprask, nebo jí otec praštil hlavou o zeď. Jordan byla tak izolovaná, že nebyla nikdy u lékaře. Její mladší sestra měla v jedenácti letech obvod paže jako čtyřměsíční batole. Ke spřádání plánu na útěk pomohl, i když nepřímo, zpěvák Justin Bieber. V roce 2016 ukradla Jordan rodičům telefon a začala ho sledovat na sociálních sítích. Díky tomu si uvědomila, že tam venku na ně čeká zcela jiný svět.

Útěk z pekla

Díky mobilu od rodičů začala sama Jordan komunikovat s okolím na sociálních sítích. Pak se jí jednoho dne někdo zeptal, proč nechodí ven ani do školy. Když se svěřila, jak to u nich doma vypadá, přesvědčil ji, aby zavolala na policii. S útěkem se jí nakonec rozhodla pomoci sestra Jennifer.

Jordan ještě před odchodem vyfotila všechny sourozence. V noci si sbalila jen malou tašku, upravila postel, aby to vypadalo, že v ní spí. A vylezla oknem. Po chvilce se odhodlala zavolat na policii. Celá se třásla. Nakonec ale operátorce na tísňové lince řekla vše o tom, v jakých podmínkách musí s ostatními dětmi přežívat. Po razii se její slova potvrdila. Oba šílení rodiče byli 29.února 2019 odsouzení k doživotnímu vězení.

@jordan_turpin #tiktokdance #lasvegas #newyorknewyork #fypシ ♬ Paro - Speed Up - Nej

Hvězda TikToku

Jordan po svém vítězství rozhodně neusnula na vavřínech. Skrze platformu TikTok, kde má již více než 700 000 sledujících, se rozhodla tanečními videi podporovat své sourozence a vybírat na ně dary. A čeho by chtěla v životě dosáhnout? Ráda by vystudovala vysokou školu a stala se spisovatelkou, nebo motivačním řečníkem. Dítě by chtěla taky, ale musela by si být jistá, že bude vyrůstat na dobrém místě.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Turpin case

Allthatsintertesting.com: How Jordan Turpin Escaped Her Hellish ‘House of Horrors’ Saved Her Siblings, and became a TikTok Star

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články