Karla Homolka, vražedkyně s českými kořeny: Partnerovi dohazovala školačky, nevynechala ani svou sestru

Vražedkyně s českými kořeny: Karla Homolka připravila o život i svou mladší sestru
Zdroj: unsplash

V devadesátých letech děsilo Kanadu vražedné duo Paul Bernardo a Karla Homolka. Než se je podařilo postavit před soud, připravili o život tři dívky. Mezi jejich oběti patřila i Karlina dospívající sestra Tammy, kterou čekal opravdu hrůzný konec.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 03. 2023 11:00

Tammy byla na jejich vražedném seznamu na prvním místě. V prosinci roku 1990 si Paul na Karle vymohl, aby mu patnáctiletou Tammy dala jako "dárek". Nejprve ji zdrogovali, pak znásilnili a nakonec nechali udusit vlastními zvratky.

Hádky kvůli panenství

Tammy Homolka, dcera českého emigranta, se narodila prvního ledna 1975. Vyrůstala v kanadském Ontariu se svými dvěma staršími sestrami, Karlou a Lori. Když jí bylo patnáct, začala Karla chodit s Paulem Bernardem. Silně je to k sobě přitahovalo, ale stejně se často hádali. Paul byl v té době policii znám jako Scarboroughský násilník. Měl za sebou 11 napadení žen.

Jakmile se seznámil s Tammy, začal na ni myslet víc než na Karlu. Té vyčítal, že v době, kdy spolu začali chodit, nebyla pannou. Někdy se dokonce musela vydávat za svou mladší sestru se slovy: „Jmenuji se Tammy. Je mi patnáct let. Jsem tvá panna a chci si tě vzít." Netrvalo dlouho a pouhé řeči se proměnily v krutou realitu...

Vražda patnáctileté Tammy

Karla u soudu tvrdila, že se jí myšlenka Tammy jako dárku příčila, ale Paul ji k tomu donutil násilím. Po rodinném vánočním večírku, který se konal den před Štědrým dnem, nasypali Tammy valium do vaječného koňaku. Jakmile odpadla, Paul ji znásilnil a vše si natáčel. Karla pak přiložila dívce k ústům hadr napuštěný Halothanem, anestetikem, které ukradla z veteriny, kde pracovala.

Poté s ní měla sexuální styk i ona. Když se ale Tammy začala dusit a dávit zvratky, šlo do tuhého. Zavolali na tísňovou linku, ale bylo již pozdě. Zemřela jen pár dní před šestnáctými narozeninami. Možná by tehdy jejich vraždění skončilo, jenomže lékař oznámil, že příčinou smrti byla otrava alkoholem, což jim hrálo do not.

Konec vraždící dvojice

Po vraždě Tammy se Paul a Karla snažili chovat nenápadně zhruba půl roku. V červnu roku 1991 udeřili znovu. Obětí byla čtrnáctiletá Leslie Mahaffy. Paul i tuto dívku dlouhou dobu znásilňoval, Karla tomu přihlížela. Poté ji udusili, rozřezali na kousky a hodili do řeky Gibson. Ostatky mladé Leslie byly objeveny o pár dní později, v den svatby Paula a Karly...

Při pohledu na svatební fotku by nikoho nenapadlo, že je to pár chladnokrevných vrahů. Poslední oběť, patnáctiletou Kristen, vylákala Karla. Opět se roztočil kolotoč znásilnění a smrti. Nutno ale říci, že Karla měla přece jenom nějaké svědomí. Nedokázala dál žít s tím, že Paul jí zabil sestru, udělal z ní vraha a navíc brutálně zbil i ji samotnou. V roce 1993 ho opustila. Odstěhovala se k příbuzným, kterým vše řekla. Vražd se prý účastnila ze strachu. Paul dostal doživotí, Karla 12 let. Věznici opustila v roce 2005. Dnes je znovu vdaná a má tři děti.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Karla Homolka

Allthatsinteresting.com: The Horrific Death Of Tammy Homolka, The First Victim Of The Ken And Barbie Killers

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články