Bohuslav (39): Manželka se mnou odmítá spát i dva roky po porodu. Myslím, že je frigidní

Bohuslav (39): Manželka se mnou odmítá spát i dva roky po porodu. Myslím, že je frigidní
Zdroj: Unsplash

Všichni víme, jak moc je ve vztahu důležitý pravidelný sex. Pan Bohuslav ví i to, jaké to je, když to nefunguje. Jeho manželka Tereza je dva roky po porodu a odmítá jakýkoliv fyzický kontakt. Bohuslav to začal řešit sám a zjistil, že je zřejmě frigidní.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 02. 2023 10:00

Drastický porod mé ženy změnil víc, než jsem si původně myslel. Manželka Terka (33) je dva roky po porodu a o intimnostech nechce ani slyšet. Donutilo mě to začít tuto situaci řešit. Všechno nasvědčuje tomu, že je frigidní. Což je diagnóza, se kterou se musí něco dělat. A to je kámen úrazu.

V posteli nám to klapalo

Do porodu jsme s manželkou měli pravidelný pohlavní styk. Nešlo sice o žádnou divočinu, ale hlavní pro mě bylo, že jsme to dělali. Pokud si dobře vzpomínám, sex jsme měli čtyřikrát týdně. Snad nikdy se nestalo, že by mě žena odmítla nebo předstírala bolest hlavy. Zkrátka a dobře, v posteli nám to klapalo.

Před dvěma lety, když se nám narodila dcera Natálie, to začalo jít z kopce. Během porodu došlo ke komplikacím a musel být proveden nástřih. A ten Terku velmi zlobil. Špatně se hojil a jednou jsme dokonce museli jet do nemocnice. Praskla jí jizva a následně i céva. Musela být znovu šitá a podstupovala bolest, o které já nemám ani zdání.

A myslím si, že zde to celé začalo. Poprvé jsme spolu spali tři měsíce po porodu. Musel jsem být velmi opatrný, protože Terku jizva stále velmi bolela. Navíc měla veliký problém, aby dosáhla orgasmu. Vycítil jsem, že si to neužila a byla ráda, když bylo po všem. Ještě párkrát jsme se o sex pokusili, ale nestálo to za nic. A pak... Pak ho Tereza začala odmítat.

Vše nasvědčuje tomu, že je manželka frigidní

Kdykoliv jsem na ni sáhnul, ucukla. I její citový projev se změnil. Jako kdyby zcela přestala prožívat emoce. Byla chladná, odtažitá a kdykoliv jsem naznačil, že bych se s ní rád pomiloval, byl oheň na střeše. Žádala o čas a ten jsem jí chtěl dát. Jen jsem netušil, že se budeme bavit o dvouleté sexuální abstinenci.

Čas od času jsem po ní vyjel, ale vždycky to skončilo stejně. „Nech mě, nemám na to chuť," odbyla mě vždycky stejnou reakcí. Jsem chlap, který má sex rád, takže mi to chybí. Nechci tady působit jako sobec, nebo pokrytec, který myslí jen na to jedno. Mám svoji ženu rád. Sex s ní je pro mě velmi důležitý a pokud ho nemám pravidelně, ničí mě to.

Nechtěl jsem to nechat tak, proto jsem na vlastní triko začal pátrat, čím to je. Stačilo hodit do Googlu výčet jejího chování a bylo jasno. „Frigidita," četl jsem polohlasem s hlavou nalepenou na monitoru počítače. „Terka je frigidní?" opakoval jsem si pro sebe. Obratem jsem začal hledat, jak z toho ven.

Manželka nechce řešit svůj stav

Jako první tip, který jsem našel, byla návštěva odborníka. Neváhal jsem ani minutu a hned to na Terku vybalil. Ta se ohradila, že nebude někde někomu vykládat, že nemá chuť na sex. Další, co se nabízí, jsou různé podpůrné přípravky. I s těmi mě manželka poslala do háje. Nezbývalo mi než se na rovinu zeptat, jak to tedy bude dál.

A světe div se! Tereza žádný plán nemá. Chce prostě počkat, až se jí chuť na sex vrátí. A já už vím, že po tom, co jsem se dočetl, se asi nedočkáme. Je třeba tomu nějak pomoci a hlavně o tom mluvit. Jenže u nás se z toho stalo obrovské tabu. Asi nemusím mluvit o tom, jak moc se to podepisuje na našem manželství. Manželka se upnula na dceru a co bude se mnou, to už neřeší. Jsem ve slepé uličce a nevím, jak z ní ven.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články