Ela (25): Kamarádka na sebe strhávala veškerou pozornost. Udělala jsem kvůli tomu osudovou chybu

Ela (25): Kamarádka na sebe strhávala veškerou pozornost. Udělala jsem kvůli tomu osudovou chybu
Zdroj: Pixabay

Ela se přestala stýkat se svojí nejlepší kamarádkou. Důvod byl prostý. Krásná Anna byla středem pozornosti mužů všude, kam spolu přišly. Když i Elin kluk přiznal, že s ní chodí proto, aby se dostal k Anně, Ele došla trpělivost.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 06. 2021 11:00

S Annou se kamarádím už od základky. Naše rodiny se znaly, takže jsme spolu trávily všechny volné chvíle. Postupně jsme dospívaly a začaly se zajímat o jiné věci než barbíny. Do našeho života vstoupili kluci.

Anna byla všude středem pozornosti

Anna na rozdíl ode mě vyrostla do krásy. Měla dlouhé husté vlasy, byla štíhlá a vysoká. Se mnou se to nedalo srovnat. Díky své kráse byla už od patnácti let všude středem pozornosti. Navíc v tomto věku vypadala starší, takže nás protáhla do všech barů a hudebních klubů.

A tam byla vždy jediná, o koho kluci jevili zájem. Její talent pohybovat se ve středu dění jsem jí záviděla. Ale na Anně nikdy nebyla vidět žádná domýšlivost. Vždy se ke mně chovala hezky a já věděla, že jí mohu věřit.

Každého kluka mi přebrala

O pár let později, kdy jsme byly zase o něco starší, jsme stále tvořily nerozlučnou dvojku. Chodily jsme na večírky a právě tam to mezi námi začalo skřípat. Annu jako vždy obletovalo tolik kluků, že se nedali ani spočítat. Moje závist byla čím dál nesnesitelnější. „Jak je možné, že kolem ní se stále někdo točí a já jsem pořád sama?“ vrtalo mi hlavou.

Potom se situace ještě zhoršila. Konečně jsem si našla kluka já. Ale náš vztah neměl dlouhého trvání. Došlo mi, že se přese mě snaží dostat k Anně. A tak to bylo s každým klukem, který o mě projevil zájem. Jako bych pro ně neexistovala. Viděli mě jen jako Anninu kamarádku a nic víc. V té době mi došlo, že se musím s Annou přestat stýkat, pokud se ze všeho nechci brzy zbláznit.

Udělala jsem velkou chybu

Od doby, kdy jsem Annu viděla naposledy, uplynulo skoro 6 let. I když jsme se nerozešly ve zlém, je to, jako bychom se nikdy neznaly. Už nějakou dobu přemýšlím, jestli jsem neudělala chybu. Přece jen to byla moje nejlepší kamarádka a věděla jsem, že se na ni mohu spolehnout.

Teď začínám svého rozhodnutí litovat, ale nevím, jestli by mi Anna odpustila, kdybych za ní přišla s omluvou. Přece jen je to dlouhá doba a moje chování bylo vážně dost sobecké.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články