Evžen (30): Přítelkyně se jevila jako dokonalá. Byl to ale jen způsob, jak mě nalákat do pasti

Evžen (30): Přítelkyně se jevila jako dokonalá. Byl to ale jen způsob, jak mě nalákat do pasti
Zdroj: Pixabay

Když si Evžen začal s Míšou, přišla mu dokonalá. Pečovala o něj a byla mu kdykoli k dispozici na sex. Po čase se ale začala chovat divně. Nesmyslně žárlila, pak se zase omlouvala. Co za tím vězí, došlo Evženovi až mnohem později.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 08. 2021 08:00

Míša (34) byla hotový anděl. Svého času mi ji záviděl každý chlap v okolí. Byla ve všech směrech dokonalá. K tomu o mě ještě perfektně pečovala. V tom se po čase ukázal právě ten problém. Její starostlivost mi začala lézt na nervy, protože ne nadarmo se říká, čeho je moc, toho je příliš.

Po půlroce vztahu se začala měnit

Míša od začátku vztahu trvala na tom, abychom spolu bydleli. Tvrdila, že oťukávání můžeme v klidu přeskočit. V ten moment jsem to měl zarazit, což jsem neudělal. Nastěhovala se ke mně a byt vyzdobila podle svého gusta. Té růžové na mě bylo trochu moc, ale skousl jsem to. Vynahradila mi to totiž jinak.

Každý večer mě čekala teplá večeře a ráno zase snídaně. Dala si i tu práci, že mi dělala svačinky do práce. Žehlila mi prádlo a čistila boty. Náš byt byl pořád jako ze škatulky. Co jsem řekl, to bylo svaté. Veškerý volnočasový program se řídil podle mě. Nikdy neřekla, co by chtěla dělat ona. Ve všem se mi podřídila.

Na sex byla také pořád k mání. Nějakou dobu mi to přišlo fajn. Nic jsem nemusel, sex jsem měl, kdykoliv jsem si zamanul. Byl jsem ve vztahu spokojený. Zhruba po půl roce to ale začalo skřípat. Najednou Míše vadilo, že chodím do hospody bez ní. Začala mě všude doprovázet. Ať už jsem šel na fotbalový zápas, nebo do fitka.

Působila jako rozpolcená osobnost

Ti, co mi ji zpočátku záviděli, mě najednou litovali. Míša se začala měnit. Vadilo jí, když jsem se na firemní akci bavil s kolegyní. Hned za tím viděla nevěru. Nedokázala pochopit, že je to jen kolegyně. Dokázalo ji naštvat i to, když jsem se bavil s přítelkyněmi svých kamarádů nebo obyčejnou prodavačkou.

Byl jsem docela v šoku z toho, jak obrátila. Několikrát jsme to doma řešili. To si vždycky vysypala popel na hlavu. ,,Nevím, co to do mě vjelo. Nezlob se, už se to nestane. Namažu ti svačinku, jo?“ chlácholila mě. Byl jsem docela zoufalý. Jako by byla rozpolcená osobnost nebo co. Oblačno a jasno se u nás doma střídalo po měsících.

Chvíli Míša patologicky žárlila, v dalším okamžiku byla zase panička, co mě rozmazluje. Pak se zničehonic uklidnila. Chovala se relativně normálně. Dál tedy o mě přehnaně pečovala, ale přestala dělat nesmyslné scény. Netrvalo to dlouho a já zjistil proč. Ona mi totiž pravidelně lustrovala telefon a mail. Nic tam nenašla, tak nežárlila.

Mám pocit, že mě i po rozchodu špehuje

To byl ale impuls pro mě. Dal jsem jí na vybranou. ,,Buď se začneš chovat normálně, nebo jdeme od sebe. Já tohle nemám za potřebí,“ dal jsem jí ultimátum a doufal, že se probere. To jsem ale po ní chtěl moc. Míša totiž nevěděla, co je to chovat se normálně. Nevím, odkud to celé pramenilo. Asi měla nějaké špatné zkušenosti z předešlých vztahu.

Každopádně se náš vztah stal neudržitelným. Zakázala mi chodit ven s přáteli. Když jsem ji neposlechl, tajně mě špehovala. Mým kolegyním dokonce posílala výhružné zprávy. Když jsem na to přišel, zase slibovala, že toho nechá. Já už ale na nic nečekal, raději jsem jí sbalil kufry a vyhodil ji. Občas mám mrazivý pocit v zádech, jako by mě i nadále sledovala...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články