Jindřich (49): Exmanželka využívá dceru proti mně. Vždy toužila po penězích, ale tohle už přehání

Jindřich (49): Exmanželka využívá dceru proti mně. Vždy toužila po penězích, ale tohle už přehání
Zdroj: Freepik

Vztahy s bývalými partnery nebývají jednoduché. Pan Jindřich se ocitl v nezáviděníhodné situaci. Jeho exmanželka nesnesla fakt, že firma, kterou vybudoval, po rozvodu připadla jemu. A snaží se získat alespoň nějaké peníze přes jejich dceru.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 04. 2023 07:00

Byl jsem ženatý jen dva roky. I to málo mi stačilo, abych si velmi dobře rozmyslel, jestli do toho někdy budu chtít jít znova. Moje bývalá manželka Anna (43) mi stále dělá ze života peklo. A to spolu ani nežijeme.

Bylo to těžké manželství

Jsme od sebe skoro deset let, ale ani dnes bych na té krátké době, co jsme strávili spolu, asi nenašel nic pozitivního. Nerad na to vzpomínám. Udělal jsem pár chyb, kterých lituji. Teď bych celou věc řešil jinak a s větší rozvahou. Ale čas vrátit nejde, proto s tím musím žít.

Rok před tím, než jsem si Annu vzal, se nám narodila dcera Ela (13). Především kvůli ní jsem chtěl v manželství zůstat. Ale nakonec mi došlo, že i pro ni bude nejlepší, když se rozvedeme. Naše hádky s Annou totiž nabíraly na intenzitě. Přiznám se, byl jsem hrubý a často jsem vybuchl. Nikdy jsem ale nevztáhl ruku na ni ani na Elu. I tak jsme se nerozváděli v dobrém. Největší zádrhel nastal u dělení majetku. Anna mi krátce pomáhala budovat firmu. A bylo těžké to vyřešit tak, abychom byli oba spokojení.

Nechce se mnou mluvit

Nakonec jsem firmu získal já, Anna to nikdy nepřenesla přes srdce. Podle ní je to podvod a tvrdí, že jsem musel někoho podplatit. Myslí si, že alespoň část patří jí. Avšak ona do firmy nic nedala, zato já jsem tam strávil spoustu času.

Kvůli tomu se mnou téměř nemluví. Má mi to za zlé. Mluvíme spolu jen kvůli Ele a jejím potřebám. I tak jsou naše hovory sporadické a netrvají moc dlouho. Před pár měsíci jsem si všiml jedné nehezké věci. Zjistil jsem, jak moc je Anna manipulativní. Neštítí se proti mně poštvat ani naši vlastní dceru.

Manipuluje s naší dcerou

Ela za mnou jezdí jednou za čtrnáct dní na víkend. Párkrát po sobě mi ale návštěvu odřekla s omluvou, že má soustředění nebo zápas. Pár dní na to mi Ela obvykle volá znova. Tentokrát s prosbou. Žádá mě o peníze. Buď na něco do školy, na oblečení, nebo abych jí koupil třeba elektrickou koloběžku.

Stalo se to takto párkrát za sebou a já jsem pochopil, že Anna s naší Elou manipuluje. Pokud chci, aby za mnou dcera přijela na víkend, musím něco zaplatit. Je to přesně její styl. Vždy byla vypočítavá a manipulativní. Ale že k tomu, aby ode mě získala peníze, využije dceru, tak to by mě nikdy nenapadlo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články