Linda (34): Manželova kolegyně se rozvádí a z něj si udělala vrbu. Myslím si, že ho chce uhnat

Linda (34): Manželova kolegyně se rozvádí a z něj si udělala vrbu. Myslím si, že ho chce uhnat
Zdroj: Freepik.com

Linda nikdy neměla větší důvody na svého manžela žárlit. To se změnilo ve chvíli, kdy se jeho kolegyně rozváděla a Lindin manžel jí přispěchal na pomoc. Linda si myslí, že kolegyně má na jejího manžela zálusk.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 01. 2021 11:30

Nepatřím mezi ženy, které by nějak zvlášť žárlily na své muže. Brala jsem sportovně i to, když se manžel otočil za cizí sukní nebo se na nějakou usmál.

Tajemná kolegyně

Manžel Tomáš (36) je fajn chlap. Jakmile se koná nějaká větší sešlost, on je v roli toho zábavného a obdivovaného muže. Na rozdíl ode mě je docela flegmatik, takže se doma naše síly vyrovnávají a nedochází k větším rozporům. Pracuje na oddělení, které se skládá převážně z mužů, ale má tam i dvě kolegyně.

O Sabině vždycky vyprávěl jako o ženě v letech, která ho má spíše jako syna. Chodili spolu na obědy nebo kouřit na střechu budovy. Nikdy jsem nepojala podezření, že by v tom bylo něco víc. Tomáš takový prostě není, že by mi jen tak zahnul a dál dělal, že se nic nestalo.

Jednou jsme seděli u stolu a večeřeli. Tomáš měl oči upřené do telefonu a střídavě zvedal obočí. Vypadalo to, jako kdyby se něco stalo. Zeptala jsem se: „Děje se něco? Vypadáš vyděšeně.“ Zvedl hlavu od telefonu a řekl: „Píše mi Sabina, že se rozvádí.  A dál se věnoval telefonu.

Začala jsem ho více sledovat

Nenechala jsem se odbýt a zeptala jsem se: „Proč to píše tobě, to nemá kamarádky?“ Pronesla jsem to trochu žárlivým tónem. „V práci se baví asi nejvíc se mnou, tak možná proto,“ řekl ledabyle. Vadilo mi to. Neumím si představit, že bych se v její situaci svěřovala nějakému svému kolegovi.

Nešlo si nevšimnout, že v každé volné chvíli seděl Tomáš s mobilem a dychtivě něco vypisoval. „Co pořád řešíte?“ ptala jsem se. „Sabina je z toho špatná, potřebuje teď nějakou podporu,“ odpověděl Tomáš. Byla jsem vzteky bez sebe. Jako žena jsem tušila, o co té Sabině jde.

Až v takové situaci jsem se Tomáše zeptala, kolik jí vlastně je. Když mi řekl, že třicet dva, málem jsem omdlela. Žila jsem v tom, že je to nějaká padesátnice. Končil víkend a my měli jít do práce. Vlastně se ti dva měli vidět poprvé od té chvíle, co mu Sabina v pátek večer psala, že se rozvádí. Najednou jsem si sama sebou nebyla tak jistá.

Nelíbí se mi to

Když se vrátil v pondělí večer z práce, hned jsem vyzvídala, co se dělo v práci. Zajímalo mě jediné. Co Sabina! Tomáš spustil. Chudinka Sabinka potřebuje někoho, kdo by jí pomohl s vystěhováním z bytu. Nemusím asi říkat, kdo se hned aktivně nabídl. Kdykoliv mu zapípal telefon, byla jsem jako na trní. Nutně jsem potřebovala vědět, jak vlastně vypadá. Požádala jsem ho, zdali nemá nějakou fotku. Potěšil mě, protože neměl. Ukázal mi ji na firemním intranetu.

Je to hotová kočka, které se nemůžu rovnat. Chytla mě panika. Tomáš velmi rychle pochopil, že žárlím. Vlastně mu to dělalo dobře. Chtěla jsem jet na stěhování s ním, ale to odmítl se slovy, že mám přece sraz s kamarádkou, ať to neruším kvůli cizí ženě. Když se ze stěhování vrátil, byl velmi dobře naladěn. Budu muset klesnout pod svoji úroveň. Podívám se mu v nestřeženém okamžiku do telefonu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články