Martina (28): Moje tchyně mě nenávidí. Znemožňuje mě i jako mámu

žena
Zdroj: pixabay.com

Tchyně jsou věčným tématem spousty příběhů. Nemilé zkušenosti má se svou tchyní taky paní Martina, které matka jejího manžela začíná dělat ze života pořádné peklo. Podívejte se, s čím se nám svěřila.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 30. 07. 2020 13:00

S Jardou jsme spolu asi deset let. Před dvěma lety jsme se vzali a po roce snažení o dítě se nám před třemi měsíci narodila i vytoužená dcera Anička. Všem se nám změnil život, nevěděla jsem ale, co všechno nás čeká.

Dává mi zabrat

Mezi mnou a tchyní to vřelo už déle. Napjaté to mezi námi bylo už několikrát, vždy jsme to ale nějak ustály. Hodně nám mluvila také do svatby, to jsme ale ještě s Jardou zvládli ukočírovat.

Jenže od momentu, co se narodila Anička, je všechno jinak. Už v porodnici jsem si vyslechla, že mám špatnou techniku kojení, že malou neumím držet a jak jí vůbec můžu oblíknut ten „hnus“, co má nachystaný na cestu z porodnice.

Jsem nejhorší máma

Vím, že moje tchyně vychovala tři zdravé děti a určitě mi má co říct, ale každý se učí. A navíc, od doby, kdy měla malé děti ona, se toho hodně změnilo. Když byla malá nachlazená, ona měla ty nejlepší rady a zakazovala mi jít k doktorce. Jakmile jsem dala na rady lékařky, dostala jsem od ní kartáč, jak jsem si to jen mohla dovolit.

Odmala jsme s Aničkou měly problém s kojením, a tak po měsíci přešla na umělé mléko. Reakce tchyně? Tragédie, jsem nejhorší a nejlenivější máma na světě, která málem zavrhla své dítě. Ona ale nezažila ty probdělé noci plné pláče mámy a dcery s nepřetržitým  kojením, které to malé bříško stejně nedokázalo naplnit.

Rozvracím rodinu

Dceru mi tahá doslova z ruky a od té doby, co jsem ji upozornila na to, že je ještě malá, aby seděla, tak ji přede mnou pořád posazuje. Vůbec nerespektuje, co jí říkám a dělá mi naschvály. Od její sestry, se kterou vycházím dobře, jsem se dozvěděla, že mě pomlouvá a srovnává mě s další snachou, která prý bude dokonalá máma. Lepší než já.

Malá má teprve tři měsíce a já mám z tchyně nervy na pochodu. Manžel je naštěstí na mé straně, jeho mladší brácha ale pochopitelně stojí za svou mámou. A jejich táta? Ten nemá žádné slovo.

Takže já jsem rázem ta, která rozvrací celou rodinu. S tchyní už to nezvládám a jasně jsem dala manželovi najevo, že pokud své chování nezmění, tak už malou neuvidí. Dávám jí poslední šanci, pak už další nedostane.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články